"сейфти фърст"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:Събота сутрин във фризьорския салон докато едната чака да и изстине каската,вторат да и смъкнат ролките и третата сешоара,англичанка ,французойка и българка си споделят сексуалните мечти
Батка, никога не съм бил наясно какво правят жените във фризьорския салон, затова горещо ти благодаря за ултраподробното описание, очевидно резултат на богат експириънс. :lol: :rotfl:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

MrGeek написа:
krimon написа:Когато аргументите свършат започват обидите!
Ама ти кога ли си имал аргументи - лесно е да ходиш след батето, филипне и в случая след мен и да пускаш тъпи, саркастични коментари придружени със смеещ се емотикон. Отдавна си скучен :)
Ами аргументите, Кримон, свършиха, защото ти така и не можа да разбереш, че до края на 1989-та година все още имаше политически затворници, които излежаваха присъди за "проповядване на антидемократични идеологии и разпространяване на клеветнически твърдения, засягащи държавния и обществен строй". С какви по-елементарни аргументи да ти го обясни човек? Според теб политическите разправи и окошарване на политзатворници били "приключили" с Вълко Червенков - смешно и жалко твърдение, на което е просто безсмислено да ти се вадят каквито и да било аргументи.
според мен кримон е права и ти помниш времената на В. Червенков ако са се случвали такива работи тогава защото мен тогава ме е нямало още и няма как да знам. Че е имало политически затворници до 1989 сигурно е било така само че въпроса е кога са влезли в затвора по политически причини? - предполагам най-късно началото на 80-те.
Моите спомени са, че вицове против партията и управляващите се разказваха свободно - в училище, сред приятели 80-те години. Нямаше никакъв проблем - естествено нас ни виждаха и чуваха и на никой не беше направена дори забележка.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

оо, Гийк, издишаш отвсякъде ... 1989 година едва ли е имало политически затворници, защото са разказвали вицове ... Аз не случайно съм ти цитирала мнението за "затворници тип разказвачи на вицове" и съм коментирала тази част от постинга ти ... Точно затова написах за Вълко Червенков - няма начин да си спомняш края на 80-те години с факти от 50-те години :lol: :lol:
MrGeek написа:Ама това, че допреди двадесетина години за разказване на политически вицове вкарваха в кауша в същата тази държавица са дребни и незначителни подробности.
а ето тук цитирам коментара си, за да видиш докъде те е довела старческата деменция :P
krimon написа:
MrGeek написа:Ама това, че допреди двадесетина години за разказване на политически вицове вкарваха в кауша в същата тази държавица са дребни и незначителни подробности.
Трябва да си луд, МрГийк :shock: И аз живях в тази държава 1987 г. и не само си разказвахме всеки ден политически вицове, ами и изобщо не ни е хрумвало, че ще влизаме в затвора! Точно па по тия времена, когато беше Перестройката и си купувахме Спутник и подобни. Трябва наистина да те е хванала старческата деменция .... или си прекалено стар и помниш 50-те години и Вълко Червенков :wink: :lol:
.... ако не знаеш докъде, ще ти покажа как изкривяваш думите ми
MrGeek написа:Според теб политическите разправи и окошарване на политзатворници били "приключили" с Вълко Червенков - смешно и жалко твърдение, на което е просто безсмислено да ти се вадят каквито и да било аргументи.
:nenam:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

От турците имаше политически затворници . Познавам една туркиня била затвора през лятото 89 , та отнея знам.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
becks

Мнение от becks »

Ей мама му стара големи специалисти сте в извъртането на темата в стил "Ама вие що биете негрите"

къде стигнахте от снеьните топки до политзатворниците в БГ :roll:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:оо, Гийк, издишаш отвсякъде ... 1989 година едва ли е имало политически затворници, защото са разказвали вицове ... Аз не случайно съм ти цитирала мнението за "затворници тип разказвачи на вицове" и съм коментирала тази част от постинга ти ... Точно затова написах за Вълко Червенков - няма начин да си спомняш края на 80-те години с факти от 50-те години :lol: :lol:
Кримон, аз съм потресен от "познанията" ти по отношение най-новата история на България. Вземи се запознай поне с действалите до 89-90 съответни членове на Наказателния кодекс и по-специално чл. 108, визиращ противодържавната агитация и пропаганда и разпространяването на “клеветнически твърдения, засягащи държавния и обществения строй”. Една популярна, макар и спорна личност - Емил Кошлуков получава 6 годишна просъда през 85-та точно по този и още няколко други члена от НК.
Ето какво пише и Георги Данаилов точно по повод "свободата" на перестройката:
На прицела на следствието попадаха произволно избрани хора, срещу които не можеше да се повдигнат никакви състоятелни обвинения, така че страхът да се озовеш в мерника, да те съгледат случайно, пак бе всеобщ. Един мой добър познат Сашо Стрезов отиде в затвора само защото при обиск в дома му намерили неразрязана книгата на Хитлер „Моята борба“, при това на немски и с готически букви. Момчето беше букинист и не е могъл да устои на желанието да притежава такова издание. Член 108 във връзка с член 111 от Наказателния кодекс. Старозагорския затвор, където Сашо имал удоволствието да лежи и да се запознае с нещастния Иван Генчев.
Та толкова за "свободата".
becks

Мнение от becks »

И това какво отношение има към "сейфти фърст" :roll:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

becks написа:И това какво отношение има към "сейфти фърст" :roll:
Има и то голямо. Показва колко "свободни" и "незомбирани" сме били и продължаваме да бъдем в сравнение с традиционните зомбитата на този континент.
becks

Мнение от becks »

На международен панаир руски специалист обяснява предимствата на волгата: - Вижте каква красива и луксозна кола! - А колко гори? Руснакът го поглежда и продължава: - Изключително меко вози! Можете да пътувате 1000км и нищо да не усетите! - А колко гори? Руснакът си знае своето: - Елегантен външен вид… - А колко гори? - А вие защо биете негрите?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Бекс, аз също бях решил да ти разкажа виц, но по-добре да ти припомня откъде започна всичко, защото тези неща не са толкова смешни:
becks написа:Всъщност на това се крепи системата тук. Трябва да си овца, да си знаеш мястото, много много да не искаш и да не надигаш глава. Да не вземе да ти падне кредитния рейтинг или да ти намалят поведението с две единици ;) И системата е обучила и другите офце да те придърпват в стадото ако нещо много си позволяваш "селски тарикатлъци".

Хубавото е, че ние с вас виждаме за кво става дума и се опитваме да разберем другата гледна точка. За децата ни обаче няма шанс ;)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

MrGeek написа:чл. 108, визиращ противодържавната агитация и пропаганда и разпространяването на “клеветнически твърдения, засягащи държавния и обществения строй”. Една популярна, макар и спорна личност - Емил Кошлуков получава 6 годишна просъда през 85-та точно по този и още няколко други члена от НК.
и аз съм потресена колко си запознат с най-новата история на България ... аре да не се потрисам, ама Емил Кошлуков изобщо не беше опандизен заради разказване на политически вицове, а като войник е осъден на 6 г. за опит да предизвика бунт в казармата ... И не си говорим какви закони са съществували, а какво е било в действителност - никой не пипаха за разказване на вицове, а за много по-застрашаващи комунистите неща - по този повод си припомни кои са били родителите на Кошлуков и какъв беше той в какъв контекст ... Аз лично съм много по-притеснена от това, което се случи след т.нар. "революция" през 1989 и заминаването на Кошлуков за САЩ с подходяща стипендия от неслучайни фондации.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:и аз съм потресена колко си запознат с най-новата история на България ... аре да не се потрисам, ама Емил Кошлуков изобщо не беше опандизен заради разказване на политически вицове, а като войник е осъден на 6 г. за опит да предизвика бунт в казармата ... И не си говорим какви закони са съществували, а какво е било в действителност - никой не пипаха за разказване на вицове, а за много по-застрашаващи комунистите неща - по този повод си припомни кои са били родителите на Кошлуков и какъв беше той в какъв контекст ... Аз лично съм много по.притеснена от това, което се случи след т.нар. "революция" през 1989 и заминаването на Кошлуков за САЩ с подходяща стипендия от неслучайни фондации.
Кримон, вече се отчайвам как да ти го обясня по-елементарно. Ето ти пак цитата на Г. Данаилов:
На прицела на следствието попадаха произволно избрани хора, срещу които не можеше да се повдигнат никакви състоятелни обвинения, така че страхът да се озовеш в мерника, да те съгледат случайно, пак бе всеобщ.
Ако и това не можеш да схванеш, тури му пепел. Дадох ти примера с Кошлуков, не защото е противоречива личност, а за да ти покажа, че въпросният член от НК се е използвал на практика срещу когото трябва много години след нещастния В. Червенков.
Повече няма какво да добавя по темата. Възхищавай си се от "светлото и свободно" минало на перестройката колкото си искаш. :lol:

Апропо, въпросният Наказателен кодекс, който макар и с доста промени действа и до ден днешен е съчинен и приет през 1968 г., доста години след В. Червенков. ;)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Не ми чети Г. Данаилов, а кажи дали Кошлуков беше произволно избрана жертва!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:Не ми чети Г. Данаилов, а кажи дали Кошлуков беше произволно избрана жертва!
Какво искаш да кажеш с това бе Кримонке? Оправдаваш изцяло случката ли? Колкото и да не харесвам Кошлуков, дадох ти го за пример, защото е известен и осъдителната му присъда и по този прословут член е факт. Имало е доста други неизвестни хорица, попаднали под ударите на същите членове от НК. Формулировката му е била такава, за да може почти всеки нормален българин да може теоретично да попадне под ударите му (всеки е разправял политически вицове). Много е трудно обаче да се сетиш, че силата му е била прилагана само към определени и нарочени за целта.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ми какво да ти кажа - всичко опира до собствения и опит и възприятия. Около мен хората си разказваха свобдно вицове, критикуваха системата и нямаше и помен от застрашаващ затвор. Това ти го написаха по-горе и други хора. Сега, ти си хванал за ушите един авторитет - Г. Данаилов и ми го цитираш като последна инстанция на събитията. Няма начин да ти повярвам, ни на теб, ни на него. Ако е необходимо ще си извадя бумагите от студентските години, за да ти покажа колко други бг авторитети са на противоположното мнение на Г.Данаилов, между които светила, които блестят и в днешния политически живот. Ама няма нужда да го правя - направи референция със собствения си живот и ни разкажи как си треперил от страх да не те опандизят ако разкажеш политичски виц през 80-те години. Това ще струва в моите очи - защото ще е личн твой опит и преживяване. Кажи как са те репресирали лично - теб или семейството ти, приятелите ти, а не ми пиши какво някой си бил написал някъде си и по някакъв повод - всичко е строго субективно, еле пък в историята. И това не съм го измислила аз, а Херодот :wink:

п.п. и не се опитвай да ми вмяташ думи, които не съм казала. Ако държиш на нормален диалог, следвай нишката на разговора без да го преиначаваш. Също така без обиди - ако пишеш Кримонке, не се сърди ако те нарекат с изкилифенчен ник :lol:
Публикувай отговор