Батка, никога не съм бил наясно какво правят жените във фризьорския салон, затова горещо ти благодаря за ултраподробното описание, очевидно резултат на богат експириънс.bateto написа:Събота сутрин във фризьорския салон докато едната чака да и изстине каската,вторат да и смъкнат ролките и третата сешоара,англичанка ,французойка и българка си споделят сексуалните мечти
"сейфти фърст"
- MrGeek
- Путлер Капут
-
peter_pan
- Обратна връзка:
според мен кримон е права и ти помниш времената на В. Червенков ако са се случвали такива работи тогава защото мен тогава ме е нямало още и няма как да знам. Че е имало политически затворници до 1989 сигурно е било така само че въпроса е кога са влезли в затвора по политически причини? - предполагам най-късно началото на 80-те.MrGeek написа:Ами аргументите, Кримон, свършиха, защото ти така и не можа да разбереш, че до края на 1989-та година все още имаше политически затворници, които излежаваха присъди за "проповядване на антидемократични идеологии и разпространяване на клеветнически твърдения, засягащи държавния и обществен строй". С какви по-елементарни аргументи да ти го обясни човек? Според теб политическите разправи и окошарване на политзатворници били "приключили" с Вълко Червенков - смешно и жалко твърдение, на което е просто безсмислено да ти се вадят каквито и да било аргументи.krimon написа:Когато аргументите свършат започват обидите!
Ама ти кога ли си имал аргументи - лесно е да ходиш след батето, филипне и в случая след мен и да пускаш тъпи, саркастични коментари придружени със смеещ се емотикон. Отдавна си скучен
Моите спомени са, че вицове против партията и управляващите се разказваха свободно - в училище, сред приятели 80-те години. Нямаше никакъв проблем - естествено нас ни виждаха и чуваха и на никой не беше направена дори забележка.
точно така мисля по въпроса:)
оо, Гийк, издишаш отвсякъде ... 1989 година едва ли е имало политически затворници, защото са разказвали вицове ... Аз не случайно съм ти цитирала мнението за "затворници тип разказвачи на вицове" и съм коментирала тази част от постинга ти ... Точно затова написах за Вълко Червенков - няма начин да си спомняш края на 80-те години с факти от 50-те години
а ето тук цитирам коментара си, за да видиш докъде те е довела старческата деменцияMrGeek написа:Ама това, че допреди двадесетина години за разказване на политически вицове вкарваха в кауша в същата тази държавица са дребни и незначителни подробности.
.... ако не знаеш докъде, ще ти покажа как изкривяваш думите миkrimon написа:Трябва да си луд, МрГийкMrGeek написа:Ама това, че допреди двадесетина години за разказване на политически вицове вкарваха в кауша в същата тази държавица са дребни и незначителни подробности.И аз живях в тази държава 1987 г. и не само си разказвахме всеки ден политически вицове, ами и изобщо не ни е хрумвало, че ще влизаме в затвора! Точно па по тия времена, когато беше Перестройката и си купувахме Спутник и подобни. Трябва наистина да те е хванала старческата деменция .... или си прекалено стар и помниш 50-те години и Вълко Червенков
![]()
:nenam:MrGeek написа:Според теб политическите разправи и окошарване на политзатворници били "приключили" с Вълко Червенков - смешно и жалко твърдение, на което е просто безсмислено да ти се вадят каквито и да било аргументи.
- MrGeek
- Путлер Капут
Кримон, аз съм потресен от "познанията" ти по отношение най-новата история на България. Вземи се запознай поне с действалите до 89-90 съответни членове на Наказателния кодекс и по-специално чл. 108, визиращ противодържавната агитация и пропаганда и разпространяването на “клеветнически твърдения, засягащи държавния и обществения строй”. Една популярна, макар и спорна личност - Емил Кошлуков получава 6 годишна просъда през 85-та точно по този и още няколко други члена от НК.krimon написа:оо, Гийк, издишаш отвсякъде ... 1989 година едва ли е имало политически затворници, защото са разказвали вицове ... Аз не случайно съм ти цитирала мнението за "затворници тип разказвачи на вицове" и съм коментирала тази част от постинга ти ... Точно затова написах за Вълко Червенков - няма начин да си спомняш края на 80-те години с факти от 50-те години![]()
![]()
Ето какво пише и Георги Данаилов точно по повод "свободата" на перестройката:
Та толкова за "свободата".На прицела на следствието попадаха произволно избрани хора, срещу които не можеше да се повдигнат никакви състоятелни обвинения, така че страхът да се озовеш в мерника, да те съгледат случайно, пак бе всеобщ. Един мой добър познат Сашо Стрезов отиде в затвора само защото при обиск в дома му намерили неразрязана книгата на Хитлер „Моята борба“, при това на немски и с готически букви. Момчето беше букинист и не е могъл да устои на желанието да притежава такова издание. Член 108 във връзка с член 111 от Наказателния кодекс. Старозагорския затвор, където Сашо имал удоволствието да лежи и да се запознае с нещастния Иван Генчев.
На международен панаир руски специалист обяснява предимствата на волгата: - Вижте каква красива и луксозна кола! - А колко гори? Руснакът го поглежда и продължава: - Изключително меко вози! Можете да пътувате 1000км и нищо да не усетите! - А колко гори? Руснакът си знае своето: - Елегантен външен вид… - А колко гори? - А вие защо биете негрите?
- MrGeek
- Путлер Капут
Бекс, аз също бях решил да ти разкажа виц, но по-добре да ти припомня откъде започна всичко, защото тези неща не са толкова смешни:
becks написа:Всъщност на това се крепи системата тук. Трябва да си овца, да си знаеш мястото, много много да не искаш и да не надигаш глава. Да не вземе да ти падне кредитния рейтинг или да ти намалят поведението с две единициИ системата е обучила и другите офце да те придърпват в стадото ако нещо много си позволяваш "селски тарикатлъци".
Хубавото е, че ние с вас виждаме за кво става дума и се опитваме да разберем другата гледна точка. За децата ни обаче няма шанс
и аз съм потресена колко си запознат с най-новата история на България ... аре да не се потрисам, ама Емил Кошлуков изобщо не беше опандизен заради разказване на политически вицове, а като войник е осъден на 6 г. за опит да предизвика бунт в казармата ... И не си говорим какви закони са съществували, а какво е било в действителност - никой не пипаха за разказване на вицове, а за много по-застрашаващи комунистите неща - по този повод си припомни кои са били родителите на Кошлуков и какъв беше той в какъв контекст ... Аз лично съм много по-притеснена от това, което се случи след т.нар. "революция" през 1989 и заминаването на Кошлуков за САЩ с подходяща стипендия от неслучайни фондации.MrGeek написа:чл. 108, визиращ противодържавната агитация и пропаганда и разпространяването на “клеветнически твърдения, засягащи държавния и обществения строй”. Една популярна, макар и спорна личност - Емил Кошлуков получава 6 годишна просъда през 85-та точно по този и още няколко други члена от НК.
- MrGeek
- Путлер Капут
Кримон, вече се отчайвам как да ти го обясня по-елементарно. Ето ти пак цитата на Г. Данаилов:krimon написа:и аз съм потресена колко си запознат с най-новата история на България ... аре да не се потрисам, ама Емил Кошлуков изобщо не беше опандизен заради разказване на политически вицове, а като войник е осъден на 6 г. за опит да предизвика бунт в казармата ... И не си говорим какви закони са съществували, а какво е било в действителност - никой не пипаха за разказване на вицове, а за много по-застрашаващи комунистите неща - по този повод си припомни кои са били родителите на Кошлуков и какъв беше той в какъв контекст ... Аз лично съм много по.притеснена от това, което се случи след т.нар. "революция" през 1989 и заминаването на Кошлуков за САЩ с подходяща стипендия от неслучайни фондации.
Ако и това не можеш да схванеш, тури му пепел. Дадох ти примера с Кошлуков, не защото е противоречива личност, а за да ти покажа, че въпросният член от НК се е използвал на практика срещу когото трябва много години след нещастния В. Червенков.На прицела на следствието попадаха произволно избрани хора, срещу които не можеше да се повдигнат никакви състоятелни обвинения, така че страхът да се озовеш в мерника, да те съгледат случайно, пак бе всеобщ.
Повече няма какво да добавя по темата. Възхищавай си се от "светлото и свободно" минало на перестройката колкото си искаш.
Апропо, въпросният Наказателен кодекс, който макар и с доста промени действа и до ден днешен е съчинен и приет през 1968 г., доста години след В. Червенков.
- MrGeek
- Путлер Капут
Какво искаш да кажеш с това бе Кримонке? Оправдаваш изцяло случката ли? Колкото и да не харесвам Кошлуков, дадох ти го за пример, защото е известен и осъдителната му присъда и по този прословут член е факт. Имало е доста други неизвестни хорица, попаднали под ударите на същите членове от НК. Формулировката му е била такава, за да може почти всеки нормален българин да може теоретично да попадне под ударите му (всеки е разправял политически вицове). Много е трудно обаче да се сетиш, че силата му е била прилагана само към определени и нарочени за целта.krimon написа:Не ми чети Г. Данаилов, а кажи дали Кошлуков беше произволно избрана жертва!
ми какво да ти кажа - всичко опира до собствения и опит и възприятия. Около мен хората си разказваха свобдно вицове, критикуваха системата и нямаше и помен от застрашаващ затвор. Това ти го написаха по-горе и други хора. Сега, ти си хванал за ушите един авторитет - Г. Данаилов и ми го цитираш като последна инстанция на събитията. Няма начин да ти повярвам, ни на теб, ни на него. Ако е необходимо ще си извадя бумагите от студентските години, за да ти покажа колко други бг авторитети са на противоположното мнение на Г.Данаилов, между които светила, които блестят и в днешния политически живот. Ама няма нужда да го правя - направи референция със собствения си живот и ни разкажи как си треперил от страх да не те опандизят ако разкажеш политичски виц през 80-те години. Това ще струва в моите очи - защото ще е личн твой опит и преживяване. Кажи как са те репресирали лично - теб или семейството ти, приятелите ти, а не ми пиши какво някой си бил написал някъде си и по някакъв повод - всичко е строго субективно, еле пък в историята. И това не съм го измислила аз, а Херодот
п.п. и не се опитвай да ми вмяташ думи, които не съм казала. Ако държиш на нормален диалог, следвай нишката на разговора без да го преиначаваш. Също така без обиди - ако пишеш Кримонке, не се сърди ако те нарекат с изкилифенчен ник
п.п. и не се опитвай да ми вмяташ думи, които не съм казала. Ако държиш на нормален диалог, следвай нишката на разговора без да го преиначаваш. Също така без обиди - ако пишеш Кримонке, не се сърди ако те нарекат с изкилифенчен ник