Коя е думата...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:) Браво, е пуркуа па ву не утилизе ле мо "гард'ри" ком ун синоним оси ?
bravo

Мнение от bravo »

Parce que ne e sinonim, a detska gradina.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Никой език не е прост.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
bravo

Мнение от bravo »

A frenskia daje e krasiv!!!
Vodolei

Мнение от Vodolei »

IRA написа:Никой език не е прост.
Аз бих казала: Никой език не е труден, особено след като вече го говориш :D
becks

Мнение от becks »

Аз далеч не споделям мнението, че българския е много труден, като се абстахираме от факта, че има значение кой ти е родния език.

От всички славянски езици българския и т. нар. македонски са сигурно най-лесните, защото само в тях няма падежи.

По скалата от труден към лесен бих го подредил така (включвам само тези езици, по които имам някакви познания ;):

немски - руски - френски - български - английски

Сега да не ми се нахвърлите всички филоложки, ей ;)
Vodolei

Мнение от Vodolei »

becks написа:Аз далеч не споделям мнението, че българския е много труден, като се абстахираме от факта, че има значение кой ти е родния език.
:D Ами не знам колко лесно можеш да се абстрахираш от факта, че българския ти е роден език, след като този факт може коренно да промени картинката :D
:wink: Без въобще да нападам, само си помисли по колко начина можеш да направиш множествено число на съществително име в българския език, нещо за което не се замисляме изобщо като го използваме. Начините са 6, без да броим неправилните форми.
becks написа: От всички славянски езици българския и т. нар. македонски са сигурно най-лесните, защото само в тях няма падежи.
Вярно е, че в останалите славянски езици има падежи, но затова пък няма времена или по-точно има по едно минало, едно сегашно и едно бъдеще. За нас българите падежите са най-трудното нещо в останалите славянски езици, но най-голямата им трудност за останалите чужденци е сложната глаголна система, която на нас като българи изобщо не ни прави впечатление, защото си я имаме и в нашия език.
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Napalno sam saglasen sas Becks,zashtoto sam uchil vav Rusko u-shte ruskia,govoria Cheski,Polski,Anglijski. Po truden za men ot Ruskia i Frensia ezici nema. :D
kakвото потърсило,такова намерило
Заключено