Коя е думата...
Аз далеч не споделям мнението, че българския е много труден, като се абстахираме от факта, че има значение кой ти е родния език.
От всички славянски езици българския и т. нар. македонски са сигурно най-лесните, защото само в тях няма падежи.
По скалата от труден към лесен бих го подредил така (включвам само тези езици, по които имам някакви познания
:
немски - руски - френски - български - английски
Сега да не ми се нахвърлите всички филоложки, ей
От всички славянски езици българския и т. нар. македонски са сигурно най-лесните, защото само в тях няма падежи.
По скалата от труден към лесен бих го подредил така (включвам само тези езици, по които имам някакви познания

немски - руски - френски - български - английски
Сега да не ми се нахвърлите всички филоложки, ей

becks написа:Аз далеч не споделям мнението, че българския е много труден, като се абстахираме от факта, че има значение кой ти е родния език.

Вярно е, че в останалите славянски езици има падежи, но затова пък няма времена или по-точно има по едно минало, едно сегашно и едно бъдеще. За нас българите падежите са най-трудното нещо в останалите славянски езици, но най-голямата им трудност за останалите чужденци е сложната глаголна система, която на нас като българи изобщо не ни прави впечатление, защото си я имаме и в нашия език.becks написа: От всички славянски езици българския и т. нар. македонски са сигурно най-лесните, защото само в тях няма падежи.
-
- Обратна връзка: