Ако някой знае нещо каквото и да е за дърводобива в Канада въобще, в която и провинция да е ще му бъда много благодарен
Имам предвид това което съм чувал тук от разли4ни източници за Канада че имало места по канадските гори тилилейски на север от цивилизованите места, където наемат работници при сурови условия с по-високо заплащане.
Някой докосвал ли се е до тази тема?
F.y.g. търсих с търсачката тук на думи като дърводобив* , dyrvodobiv*, darvodobiv* и пр. но нищо не излиза.
Не знам какво точно те интересува, но ако искаш да ходиш да режеш дърва в гората има много обяви - особено в руските вестници, за набиране на работници. Заплащането е от 3 до 8 хилади на месец, като се работи от май до октомври, а останалите месеци си на нещо като осигуровка за безработица, която е около 1200 долара. Съжалявам, че не мога да ти дам по-точна информация, но ако се интересуваш, имам познат който другия месец ще "хваща гората" и мога да поразпитам. Уточнявам - той няма да ходи в "гори тилилейски" а в съседно Онтарио някъде на географската ширина на Торонто - не знам какви гори има там, ама скоро няма да ги има!!!
Ik,
Благодаря ти за инфото. Не съм сигурен дали искам да хващам гората щото нямам хабер все още и сигурно и въпросите дето съм ги задал са глуповати. Благодаря на Тодор73 дето ми даде сайта по-горе - видях обяви за работа по горите. Видях заплащане от порядъка на 100-110$ на ден или 14-15 на час, работни седмични часове 35-40. Събота и неделя се почива явно. Местата не бяха чак толкова "тилилейски" - под 50 градуса с.ш. Повечето нямаха обявена заплата.
Ще чакам с нетърпение ако твоят приятел реши да сподели нещо повече. Напр за условията на труд и рисковете. Бе сигурно има много неизвестни. Трябва да се пита например каква е смъртността , статистика на изедените от бели мечки
ik,
Napomniam ti pak ako mojesh da pitash tvoia priatel deto shte xvashta gorata za malko pove4e info, nai-ve4e za nekvalificirani ba4katori, kakvi sa iziskvaniata i t.n.
Blagodaria oshte vednyj .
Zdrasti Ciphas
ami infot mi ne e koi znae kakwo -no move i da ti swarschi rabota.
Saseda na sestra mi w BC e -bil takaw darworeza4.
ta lafixme si nqkolko pati s nego -pensioniral se e na 45 godini -po bolest -
to4no kolko godini e rabotil towa ne sam gopital , no 4oweka kaza
4e rabotata e mnogo tevka.toi samiq kato go widqx za 1 pat-zdraw mavaga.
kaza 4e po4ti nqma lo darworeza4 deto da ne se e razbolql ot nesto.
waobste besche stasliw 4e se e ottarwal-i mnogo ogor4en besche 4e ne bil
posluschal basta si da ide da u4i nqkade i da ne se zaxwasta staq profesiq.
ami w obsti lini towa e