Въпрос за дърводобива в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Ciphas

Въпрос за дърводобива в Канада

Мнение от Ciphas »

Ако някой знае нещо каквото и да е за дърводобива в Канада въобще, в която и провинция да е ще му бъда много благодарен :thumbsup:

Имам предвид това което съм чувал тук от разли4ни източници за Канада че имало места по канадските гори тилилейски на север от цивилизованите места, където наемат работници при сурови условия с по-високо заплащане.
Някой докосвал ли се е до тази тема?

F.y.g. търсих с търсачката тук на думи като дърводобив* , dyrvodobiv*, darvodobiv* и пр. но нищо не излиза. :(
todor73

Мнение от todor73 »

vij tuk s emploiquebec i dumata foresterie.

http://www.jobbank.gc.ca/JobResult_fr.a ... )%20and%20(@Meta_Province%20(05))%20and%20@Meta_Student%20NO%20and%20@Meta_InternetFlag%20YES&ProvId=05&ProvIdList=&CommGrouping=&OrderBy=Date&Keyword=foresterie&Student=false
ik

Мнение от ik »

Не знам какво точно те интересува, но ако искаш да ходиш да режеш дърва в гората има много обяви - особено в руските вестници, за набиране на работници. Заплащането е от 3 до 8 хилади на месец, като се работи от май до октомври, а останалите месеци си на нещо като осигуровка за безработица, която е около 1200 долара. Съжалявам, че не мога да ти дам по-точна информация, но ако се интересуваш, имам познат който другия месец ще "хваща гората" и мога да поразпитам. Уточнявам - той няма да ходи в "гори тилилейски" а в съседно Онтарио някъде на географската ширина на Торонто - не знам какви гори има там, ама скоро няма да ги има!!! :D :D :D
Ciphas

Мнение от Ciphas »

Ik,
Благодаря ти за инфото. Не съм сигурен дали искам да хващам гората щото нямам хабер все още и сигурно и въпросите дето съм ги задал са глуповати. Благодаря на Тодор73 дето ми даде сайта по-горе - видях обяви за работа по горите. Видях заплащане от порядъка на 100-110$ на ден или 14-15 на час, работни седмични часове 35-40. Събота и неделя се почива явно. Местата не бяха чак толкова "тилилейски" - под 50 градуса с.ш. Повечето нямаха обявена заплата.

Ще чакам с нетърпение ако твоят приятел реши да сподели нещо повече. Напр за условията на труд и рисковете. Бе сигурно има много неизвестни. Трябва да се пита например каква е смъртността :evil: , статистика на изедените от бели мечки :twisted:
Ciphas

Мнение от Ciphas »

ik,
Napomniam ti pak ako mojesh da pitash tvoia priatel deto shte xvashta gorata za malko pove4e info, nai-ve4e za nekvalificirani ba4katori, kakvi sa iziskvaniata i t.n.
Blagodaria oshte vednyj :) .
bp_de

Мнение от bp_de »

Zdrasti Ciphas
ami infot mi ne e koi znae kakwo -no move i da ti swarschi rabota.
Saseda na sestra mi w BC e -bil takaw darworeza4.
ta lafixme si nqkolko pati s nego -pensioniral se e na 45 godini -po bolest -
to4no kolko godini e rabotil towa ne sam gopital , no 4oweka kaza
4e rabotata e mnogo tevka.toi samiq kato go widqx za 1 pat-zdraw mavaga.
kaza 4e po4ti nqma lo darworeza4 deto da ne se e razbolql ot nesto.
waobste besche stasliw 4e se e ottarwal-i mnogo ogor4en besche 4e ne bil
posluschal basta si da ide da u4i nqkade i da ne se zaxwasta staq profesiq.
ami w obsti lini towa e
Заключено