Ivan1007 написа:Мислиш ли, че цигани използват номера да се регистрират като предприемачи, а всъщност работят като наемни работници на черно или това са българи? Това се прави из цяла Европа и особенно в UK от нашенци.
Мислиш ли, че това от което се оплакват германците е дело главно на цигани?
bp_de твърди, че системата в Гермаия е направена непробиваема и никой не може да създава проблеми там.
Не не мисля. Като цяло не мисля, че горят от желание да работят . Иначе е все едно дали са българи или цигани, все български граждани. Аз все пак не виждам какво е противоречието с това което казва bp_de. Не могат да стоят на социални помощи явно , не се споменава за кражби, явно цапат и затова се взимат мерки т.е нещата са под контрол.
Не разбирам какво общо има всичко това с толерантността на българите. Всъщност циганската общност си живеят бая необезпокоявани от останалите гражддани , от държавата също, което не е редно. Ужасно е ,че ги оставят да си тероризират децата . Като се опита някой да каже, че не може да се оставят 12-13 годишни деца да раждат, веднага скачат защитниците на човешките права ,че това си било традиция и те узрявали по рано.

Въобще тяхната общност си има доста проблеми , не знам колко трябва да е сляп да не ги вижда човек. Най ме е жал за децата, нямат много шанс да се измъкнат от циганията в която са родени.