Ima li v Canada...?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
balbi

Ima li v Canada...?

Мнение от balbi »

Abe hora ima li v Canada otrovni zmii?:) Onq den gledah nqkakyv site s otrovnite zmii i ne namerih nito edin vid da obitava Canada - nqkoj da ima ideya?:)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Ima li v Canada...?

Мнение от KolioBalkanski »

balbi написа:Abe hora ima li v Canada otrovni zmii?:) Onq den gledah nqkakyv site s otrovnite zmii i ne namerih nito edin vid da obitava Canada - nqkoj da ima ideya?:)
da, ima rattlers na Bruce Peninsula
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
speedy

Мнение от speedy »

balbi написа:Abe hora ima li v Canada otrovni zmii?:) Onq den gledah nqkakyv site s otrovnite zmii i ne namerih nito edin vid da obitava Canada - nqkoj da ima ideya?:)
Твърдят, че гърмящите змийчета ги има и през залива по островите около Parry Sound. По на север няма, защото комарите и черните мухи ги изяждат...
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Наскоро попаднах на едно предаване по телевизията за парковете в Канада. Там някакъв господин се разхождаше по пътечка с машинка в ръка и постоянно обясняваше в коя посока от него в момента има змия, като накрая демострира как се хваща с пръчка и обясни, че трябва да се пазим от опашката. Аз лично бях изненадана колко пълзящи гадинки има, но така и не разбрах за кой парк ставаше въпрос, защото хванах предаването по средата.
А иначе имам вече и личен опит. Лятото всяка събота или неделя с приятели си правехме барбекю, като така опознавахме и парковете най-близко до нас. При поредното избиране на подходящо място (парка беше разкошен - с цветни лехи, малки аранжирани храсчета, пейки под дръвчетата, аме с една дума рай), погледа ми беше привлечен от характерните движения в тревата (в рая без пълзящи гадини явно не може). В такива моменти направо се парализирам (имам неприятен спомен от детството - една гадинка беше решила за по-пряко да мине през крака ми). Когато се съвзех от шока, защото за мен си е шок, подбрах цялата група и от тогава не съм стъпила в този парк. Змията оптеделено не беше гърмяща, но за мен всички са еднакво гадни :oops:
Аватар
Val

Мнение от Val »

Sneji написа: А иначе имам вече и личен опит. Лятото всяка събота или неделя с приятели си правехме барбекю, като така опознавахме и парковете най-близко до нас. При поредното избиране на подходящо място (парка беше разкошен - с цветни лехи, малки аранжирани храсчета, пейки под дръвчетата, аме с една дума рай), погледа ми беше привлечен от характерните движения в тревата (в рая без пълзящи гадини явно не може). В такива моменти направо се парализирам (имам неприятен спомен от детството - една гадинка беше решила за по-пряко да мине през крака ми). Когато се съвзех от шока, защото за мен си е шок, подбрах цялата група и от тогава не съм стъпила в този парк. Змията оптеделено не беше гърмяща, но за мен всички са еднакво гадни :oops:
Снежи,

Ти направо ме разби!!!!!!!! Ужас! :smhair1: Не съм подозирала, че в парковете в Торонто може да има змии.

Тъй като аз споделям твойто отношение към змиите, може ли да публикуваш името на тоя парк, да знам да не ходя вече там. :uhoh2:
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Вал, не помня името на парка, но се намира на брега на езерото между Мисисага и Оуквил - много е красив. Когато мина покрай него (най-вероятно чак напролет), ще видя за името и ще ти го кажа допълнително.
speedy

Мнение от speedy »

Val написа: Не съм подозирала, че в парковете в Торонто може да има змии.

Тъй като аз споделям твойто отношение към змиите, може ли да публикуваш името на тоя парк, да знам да не ходя вече там. :uhoh2:
Няма да им се плашите. Това не са отровни змии и няма да ви закачат. В повечето паркове има водни змии, ако наблизо се намира рекичка или по-голяма локва. Ако става въпрос - има и лисици. Въобще, кипи от живот.
Гост

Мнение от Гост »

На островите Нотр Дам и Сент Елен, където се провежда Формула 1 също има змии. Така и на другите по-малки островчета, които са по протежението на реката опасваща Монреал. Един приятел твърди, че някой от тях са отровни. :?
Аватар
Val

Мнение от Val »

Speedy,

Благодаря за инфото за змиите. :D Това, че са само водни, е все пак някакво успокоение, но само донякъде, понеже и водни да са, пак са си гадни животинки.

Иначе, лисиците не ме смущават толкова. Не съм много добре с природознанието и съм виждала лисици само в зоопарк, но предполагам, че не са агресивни и бягат от хора.

Ами, чакайте да ви питам: Виждали ли сте в парковете (специално аз съм виждала досега само в High Park) едни животинки като мишки, само че на райета! Много бързо се стрелкат насам-натам и изобщо не ги е страх от хората.

Някой има ли представа как се казват тия гадини?
speedy

Мнение от speedy »

Val написа:Speedy,

Благодаря за инфото за змиите. :D Това, че са само водни, е все пак някакво успокоение, но само донякъде, понеже и водни да са, пак са си гадни животинки.

Иначе, лисиците не ме смущават толкова. Не съм много добре с природознанието и съм виждала лисици само в зоопарк, но предполагам, че не са агресивни и бягат от хора.

Ами, чакайте да ви питам: Виждали ли сте в парковете (специално аз съм виждала досега само в High Park) едни животинки като мишки, само че на райета! Много бързо се стрелкат насам-натам и изобщо не ги е страх от хората.

Chipmunk

Всъщност са много симпатични, от рода на катериците, а не са мишки. Децата си умират да им дават храна, защото не се плашат от хората.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

speedy написа:
Val написа:Speedy,

Chipmunk

Всъщност са много симпатични, от рода на катериците, а не са мишки. Децата си умират да им дават храна, защото не се плашат от хората.
maika mi si ima ciala glutnica deto i iadat ot rakata
i katerici sashto ama edna ia uhapa vednaj
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Заключено