Ima li v Canada...?
Ima li v Canada...?
Abe hora ima li v Canada otrovni zmii?:) Onq den gledah nqkakyv site s otrovnite zmii i ne namerih nito edin vid da obitava Canada - nqkoj da ima ideya?:)
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: Ima li v Canada...?
da, ima rattlers na Bruce Peninsulabalbi написа:Abe hora ima li v Canada otrovni zmii?:) Onq den gledah nqkakyv site s otrovnite zmii i ne namerih nito edin vid da obitava Canada - nqkoj da ima ideya?:)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Твърдят, че гърмящите змийчета ги има и през залива по островите около Parry Sound. По на север няма, защото комарите и черните мухи ги изяждат...balbi написа:Abe hora ima li v Canada otrovni zmii?:) Onq den gledah nqkakyv site s otrovnite zmii i ne namerih nito edin vid da obitava Canada - nqkoj da ima ideya?:)
- Sneji
- Най-любезен форумец
Наскоро попаднах на едно предаване по телевизията за парковете в Канада. Там някакъв господин се разхождаше по пътечка с машинка в ръка и постоянно обясняваше в коя посока от него в момента има змия, като накрая демострира как се хваща с пръчка и обясни, че трябва да се пазим от опашката. Аз лично бях изненадана колко пълзящи гадинки има, но така и не разбрах за кой парк ставаше въпрос, защото хванах предаването по средата.balbi написа:Abe hora ima li v Canada otrovni zmii?:) Onq den gledah nqkakyv site s otrovnite zmii i ne namerih nito edin vid da obitava Canada - nqkoj da ima ideya?:)
А иначе имам вече и личен опит. Лятото всяка събота или неделя с приятели си правехме барбекю, като така опознавахме и парковете най-близко до нас. При поредното избиране на подходящо място (парка беше разкошен - с цветни лехи, малки аранжирани храсчета, пейки под дръвчетата, аме с една дума рай), погледа ми беше привлечен от характерните движения в тревата (в рая без пълзящи гадини явно не може). В такива моменти направо се парализирам (имам неприятен спомен от детството - една гадинка беше решила за по-пряко да мине през крака ми). Когато се съвзех от шока, защото за мен си е шок, подбрах цялата група и от тогава не съм стъпила в този парк. Змията оптеделено не беше гърмяща, но за мен всички са еднакво гадни

Снежи,Sneji написа: А иначе имам вече и личен опит. Лятото всяка събота или неделя с приятели си правехме барбекю, като така опознавахме и парковете най-близко до нас. При поредното избиране на подходящо място (парка беше разкошен - с цветни лехи, малки аранжирани храсчета, пейки под дръвчетата, аме с една дума рай), погледа ми беше привлечен от характерните движения в тревата (в рая без пълзящи гадини явно не може). В такива моменти направо се парализирам (имам неприятен спомен от детството - една гадинка беше решила за по-пряко да мине през крака ми). Когато се съвзех от шока, защото за мен си е шок, подбрах цялата група и от тогава не съм стъпила в този парк. Змията оптеделено не беше гърмяща, но за мен всички са еднакво гадни
Ти направо ме разби!!!!!!!! Ужас! :smhair1: Не съм подозирала, че в парковете в Торонто може да има змии.
Тъй като аз споделям твойто отношение към змиите, може ли да публикуваш името на тоя парк, да знам да не ходя вече там. :uhoh2:
Няма да им се плашите. Това не са отровни змии и няма да ви закачат. В повечето паркове има водни змии, ако наблизо се намира рекичка или по-голяма локва. Ако става въпрос - има и лисици. Въобще, кипи от живот.Val написа: Не съм подозирала, че в парковете в Торонто може да има змии.
Тъй като аз споделям твойто отношение към змиите, може ли да публикуваш името на тоя парк, да знам да не ходя вече там. :uhoh2:
Speedy,
Благодаря за инфото за змиите.
Това, че са само водни, е все пак някакво успокоение, но само донякъде, понеже и водни да са, пак са си гадни животинки.
Иначе, лисиците не ме смущават толкова. Не съм много добре с природознанието и съм виждала лисици само в зоопарк, но предполагам, че не са агресивни и бягат от хора.
Ами, чакайте да ви питам: Виждали ли сте в парковете (специално аз съм виждала досега само в High Park) едни животинки като мишки, само че на райета! Много бързо се стрелкат насам-натам и изобщо не ги е страх от хората.
Някой има ли представа как се казват тия гадини?
Благодаря за инфото за змиите.

Иначе, лисиците не ме смущават толкова. Не съм много добре с природознанието и съм виждала лисици само в зоопарк, но предполагам, че не са агресивни и бягат от хора.
Ами, чакайте да ви питам: Виждали ли сте в парковете (специално аз съм виждала досега само в High Park) едни животинки като мишки, само че на райета! Много бързо се стрелкат насам-натам и изобщо не ги е страх от хората.
ChipmunkVal написа:Speedy,
Благодаря за инфото за змиите.Това, че са само водни, е все пак някакво успокоение, но само донякъде, понеже и водни да са, пак са си гадни животинки.
Всъщност са много симпатични, от рода на катериците, а не са мишки. Децата си умират да им дават храна, защото не се плашат от хората.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
maika mi si ima ciala glutnica deto i iadat ot rakataspeedy написа:ChipmunkVal написа:Speedy,
Благодаря за инфото за змиите. :D Това, че са само водни, е все пак някакво успокоение, но само донякъде, понеже и водни да са, пак са си гадни животинки.
Всъщност са много симпатични, от рода на катериците, а не са мишки. Децата си умират да им дават храна, защото не се плашат от хората.
i katerici sashto ama edna ia uhapa vednaj
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.