Моля помогнете-престой в италия?
Моля помогнете-престой в италия?
Здравейте съфорумци! В процес на подготовка съм на първите документи.Аз съм водеща.Съпругът ми е в Италия от година и 9 месеца нелегално,като за интервюто ще трябва да си дойде. Чудя се какво да напиша за него относно работа-мисля да напиша че е безработен,а като си дойде да сменим паспорта. В противен случай ще искат свидетелство за съдимост от италия ,а няма как да се извади такова.Благодаря на всички предварително!
tini,
ne samo svidetelstvo za sadimost shte mu iskat (za Bukuresht) ami i za Vienna:
- permis de séjour et/ou travail en Italie
- attestations de salaire le cas échéant
- attestations d'impôts sur le revenu (des salariés ou des entrepreneurs / travailleurs autonomes)
------------------
Taka che mislete s "kakvo se e zanimaval" v tozi period v BG.
Dali e "bil bezraboten" ili "uchil", ili "pomagal v rabotata" na niakoi, ili na teb dori (nali ste semeistvo), bes obache da falshifizirate documenti.
------------------
P.S. Tova ne e savet, a quizz...
ne samo svidetelstvo za sadimost shte mu iskat (za Bukuresht) ami i za Vienna:
- permis de séjour et/ou travail en Italie
- attestations de salaire le cas échéant
- attestations d'impôts sur le revenu (des salariés ou des entrepreneurs / travailleurs autonomes)
------------------
Taka che mislete s "kakvo se e zanimaval" v tozi period v BG.
Dali e "bil bezraboten" ili "uchil", ili "pomagal v rabotata" na niakoi, ili na teb dori (nali ste semeistvo), bes obache da falshifizirate documenti.
------------------
P.S. Tova ne e savet, a quizz...

Не се притеснявайте за печатите в паспорта, искат само фотокопие на страницата със снимката и 2 страница. Ако изрично не напишеш че си бил там няма откъде да разберат.
След 1 януари 2007 в Италия може да се влиза и излиза само с лична българска карта. За сега Италия не е наложила ограничения за работници от 1 януари за България и Румъния така че от 1ви мъжът ти става легален и може да си търси легална работа, няма да е вече чужденец там.
Италия е по-близо до БГ, няма да има ограничения за работа и няма скъпа процедура, не е нужно да учите френски, а после и английски.
След 1 януари 2007 в Италия може да се влиза и излиза само с лична българска карта. За сега Италия не е наложила ограничения за работници от 1 януари за България и Румъния така че от 1ви мъжът ти става легален и може да си търси легална работа, няма да е вече чужденец там.
Италия е по-близо до БГ, няма да има ограничения за работа и няма скъпа процедура, не е нужно да учите френски, а после и английски.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Нов паспорт се вади по-лесно от свидетелство за съдимост от място където си бил нелегален и все едно не си бил.canat написа:dog, po-malko kam CA po-dobre, a?![]()
dog написа:Не се притеснявайте за печатите в паспорта, искат само фотокопие на страницата със снимката и 2 страница. Ако изрично не напишеш че си бил там няма откъде да разберат.
na interviuto se nosiat samite pasporti, vazmozhno e da gi "razgledat"
Според теб къде е по-добре:
Канада -------------------------Европа
Процедура
ДА------------------------------------------не
Разходи преди заминаване
Големи-------------------------------------Малки
Варианти за пътуване до там
Самолет-----------------------------------Самолет, кола, автобус, влак...
Работа
Квебек-трудно се намира--------------има достатъчно
Възможност за събиране с родителите
най-рано след 3 години----------------Веднага
Получаване на гражданство
След 4 години---------------------------не е нужно от 1 януари не си чужденец
Езици
Френски, Английски---------------------Езика на страната
Годишни отпуски
започваш от 14 дена-------------------1месец+
Климат
+40 до -40 -------------------------------някъде липсва зима
Къщи (цени еднакви)
дървени-----------------------------------тухла, бетон
Хубаво е човек да има избор, ние нямахме.
Канада беше единственото място където можеше да се замине легално.
Много хора не са на ясно какви ще бъдат възможностите в Европа след 1 януари 2007
Когато веднъж си направил избора си и си заминал, установил си се някъде, децата са научили езика и са влезли в системата, ти си се преборил до някъде, не е удачно да се местиш въпреки че не си сляп за новите по-добри възможности в Европа.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Здравей Док. Нека да направя само няколко малки забележки, така както аз виждам нещата:

Не съм съгласен! Разходите са си големи и в двата случая при положение че човек е решил да се установи някъде трайно. Тези разходи са по-малко ако човек е тръгнал на гурбет, но това е друг случай. Единствената разлика тук може да се считат самолетните билети.Разходи преди заминаване
ООооо.....! В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ !Работа
Квебек-трудно се намира--------------има достатъчно
Ето тука мисля че е разковничето. Дори и след 1 Януари българите няма да могат да се възползват от всички привилегии на западноевропейците като граждани на страна членка на ЕС. В този смисъл искам да кажа че пак ще е трудно да се работи легално някъде тъй като пазара на труда в "добрите" за работа страни си остава затворен.Получаване на гражданство
След 4 години---------------------------не е нужно от 1 януари не си чужденец

Идеята е да се сравняват нещата.Helena написа:Dog, на този постинг тук ли му беше мястото? Поне да го беше озаглавил "Не идвайте в Канада, стойте си в Европа"dog написа:
....................
не е удачно да се местиш въпреки че не си сляп за новите по-добри възможности в Европа.
Аз съм посрещнал 4 семейства и както е тръгнало живот и здраве догодина чакам още 2, само приятели.
Всеки има глава на раменете си.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Въобще не е вярно това!dog написа:Не се притеснявайте за печатите в паспорта, искат само фотокопие на страницата със снимката и 2 страница. Ако изрично не напишеш че си бил там няма откъде да разберат.

Отговори ми:RobinHood написа:Здравей Док. Нека да направя само няколко малки забележки, така както аз виждам нещата:
Канада -------------------------ЕвропаНе съм съгласен! Разходите са си големи и в двата случая при положение че човек е решил да се установи някъде трайно. Тези разходи са по-малко ако човек е тръгнал на гурбет, но това е друг случай. Единствената разлика тук може да се считат самолетните билети.Разходи преди заминаване
.
Колко са разходите по процедурата за Канада за обработкана документите?
Колко са ландинг таксите?
Колко са таксите за медицинските?
Колко струва да си легализираш и приравниш дипломите в Канада?
Колко са таксите към ордерите за да ти признаят дипломата?
Това горното е в + на всичко което имаш като разходи в Европа.
А работа има, само че искат 2 езика, канадски опит, и местна фамилия. Иначе дискриминация няма само където на теб ти плащат 2 пъти по-малко отколкото на някой местен. Говоря за Монреал и не ангажирам с мнението си никой.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Човек когато каже за нещо че не е вярно трябва да се аргументира, в противен случай е по-добре да си мълчи.Зорка написа:Въобще не е вярно това!dog написа:Не се притеснявайте за печатите в паспорта, искат само фотокопие на страницата със снимката и 2 страница. Ако изрично не напишеш че си бил там няма откъде да разберат.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Вече мога да си обесня предишната ти реакция. Мразиш и Европа и всичко българско.Зорка написа:А за хора от Европа выобще не се и замислям.За България пък хептен-нито война е имало от 1944 г,нито някакво страшно природно бедствие.Да спонсорирам българската глупост и алчност-айде де :evil: Като имат пари за войниците си в Ирак,значи имат и за децата си в Бг,нали?По-добре за питейна вода в Гана да дам пари!Joy написа:И един да е само в България, на него бих помогнала. Какво значение има колко са? Дали е в списъка или не е без значение- ние всички сме наясно каква нищета и трагедия е сред по-голямата част от населението ни, колко хора умират защото нямат средства за животоспасяващи операции и колко деца гладуват.Marginal39 написа: Ti se zamislqi za kvoto iska6.
Tolkova mnogo i tolkova bedni kolkoto ima v Kenya v BG nqma.
A mejdu drugoto sys zamislqneto si nqma da moje6 da nahrani6 nito tiq v Kenya nito tiq v Bylgariq.
Много лесно Маргинал, телевизионна реклама е способна да те манипулира така че да забравиш какъв си и от къде идваш.
Ето за това трябва да се обеснява.
Има много руски форуми във които може би ще ти е по-приятно.
Последно промяна от dog на Чет Дек 14, 2006 2:01 pm, променено общо 1 път.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
- Helena
Жив и здрав да си да за добрините, които си вършилdog написа:
Идеята е да се сравняват нещата.
Аз съм посрещнал 4 семейства и както е тръгнало живот и здраве догодина чакам още 2, само приятели.
Всеки има глава на раменете си.

Вече казах че притесненията са излишни.Helena написа:Жив и здрав да си да за добрините, които си вършилdog написа:
Идеята е да се сравняват нещата.
Всеки има глава на раменете си., но въпросът беше как да се постъпи при нелегален престой в Италия, а не да се прави сравнителна характеристика на разходите за емиграция и пазара на труда в Европа и Канада
Други са и дали съвети какво да прави с трудовия стаж
На теб мога само да пожелая успешно кацане в Канада, бързо намиране на работа и много приятели, защото без тях ще ти е много трудно тук.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче