Моля помогнете-престой в италия?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
tini

Моля помогнете-престой в италия?

Мнение от tini »

Здравейте съфорумци! В процес на подготовка съм на първите документи.Аз съм водеща.Съпругът ми е в Италия от година и 9 месеца нелегално,като за интервюто ще трябва да си дойде. Чудя се какво да напиша за него относно работа-мисля да напиша че е безработен,а като си дойде да сменим паспорта. В противен случай ще искат свидетелство за съдимост от италия ,а няма как да се извади такова.Благодаря на всички предварително!
canat

Мнение от canat »

tini,
ne samo svidetelstvo za sadimost shte mu iskat (za Bukuresht) ami i za Vienna:
- permis de séjour et/ou travail en Italie
- attestations de salaire le cas échéant
- attestations d'impôts sur le revenu (des salariés ou des entrepreneurs / travailleurs autonomes)
------------------
Taka che mislete s "kakvo se e zanimaval" v tozi period v BG.
Dali e "bil bezraboten" ili "uchil", ili "pomagal v rabotata" na niakoi, ili na teb dori (nali ste semeistvo), bes obache da falshifizirate documenti.
------------------
P.S. Tova ne e savet, a quizz... :wink:
Аватар
dog

Мнение от dog »

Не се притеснявайте за печатите в паспорта, искат само фотокопие на страницата със снимката и 2 страница. Ако изрично не напишеш че си бил там няма откъде да разберат.
След 1 януари 2007 в Италия може да се влиза и излиза само с лична българска карта. За сега Италия не е наложила ограничения за работници от 1 януари за България и Румъния така че от 1ви мъжът ти става легален и може да си търси легална работа, няма да е вече чужденец там.
Италия е по-близо до БГ, няма да има ограничения за работа и няма скъпа процедура, не е нужно да учите френски, а после и английски.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
canat

Мнение от canat »

dog, po-malko kam CA po-dobre, a? :lol:
dog написа:Не се притеснявайте за печатите в паспорта, искат само фотокопие на страницата със снимката и 2 страница. Ако изрично не напишеш че си бил там няма откъде да разберат.

na interviuto se nosiat samite pasporti, vazmozhno e da gi "razgledat"
Аватар
dog

Мнение от dog »

canat написа:dog, po-malko kam CA po-dobre, a? :lol:
dog написа:Не се притеснявайте за печатите в паспорта, искат само фотокопие на страницата със снимката и 2 страница. Ако изрично не напишеш че си бил там няма откъде да разберат.

na interviuto se nosiat samite pasporti, vazmozhno e da gi "razgledat"
Нов паспорт се вади по-лесно от свидетелство за съдимост от място където си бил нелегален и все едно не си бил.

Според теб къде е по-добре:

Канада -------------------------Европа

Процедура
ДА------------------------------------------не

Разходи преди заминаване
Големи-------------------------------------Малки

Варианти за пътуване до там
Самолет-----------------------------------Самолет, кола, автобус, влак...

Работа
Квебек-трудно се намира--------------има достатъчно

Възможност за събиране с родителите
най-рано след 3 години----------------Веднага

Получаване на гражданство
След 4 години---------------------------не е нужно от 1 януари не си чужденец

Езици
Френски, Английски---------------------Езика на страната

Годишни отпуски
започваш от 14 дена-------------------1месец+

Климат
+40 до -40 -------------------------------някъде липсва зима

Къщи (цени еднакви)
дървени-----------------------------------тухла, бетон

Хубаво е човек да има избор, ние нямахме.
Канада беше единственото място където можеше да се замине легално.
Много хора не са на ясно какви ще бъдат възможностите в Европа след 1 януари 2007
Когато веднъж си направил избора си и си заминал, установил си се някъде, децата са научили езика и са влезли в системата, ти си се преборил до някъде, не е удачно да се местиш въпреки че не си сляп за новите по-добри възможности в Европа.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Здравей Док. Нека да направя само няколко малки забележки, така както аз виждам нещата:
Разходи преди заминаване
Не съм съгласен! Разходите са си големи и в двата случая при положение че човек е решил да се установи някъде трайно. Тези разходи са по-малко ако човек е тръгнал на гурбет, но това е друг случай. Единствената разлика тук може да се считат самолетните билети.
Работа
Квебек-трудно се намира--------------има достатъчно
ООооо.....! В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ !
Получаване на гражданство
След 4 години---------------------------не е нужно от 1 януари не си чужденец
Ето тука мисля че е разковничето. Дори и след 1 Януари българите няма да могат да се възползват от всички привилегии на западноевропейците като граждани на страна членка на ЕС. В този смисъл искам да кажа че пак ще е трудно да се работи легално някъде тъй като пазара на труда в "добрите" за работа страни си остава затворен. :wink:
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

dog написа:

....................
не е удачно да се местиш въпреки че не си сляп за новите по-добри възможности в Европа.
Dog, на този постинг тук ли му беше мястото? Поне да го беше озаглавил "Не идвайте в Канада, стойте си в Европа" :evil:
Аватар
dog

Мнение от dog »

Helena написа:
dog написа:

....................
не е удачно да се местиш въпреки че не си сляп за новите по-добри възможности в Европа.
Dog, на този постинг тук ли му беше мястото? Поне да го беше озаглавил "Не идвайте в Канада, стойте си в Европа" :evil:
Идеята е да се сравняват нещата.
Аз съм посрещнал 4 семейства и както е тръгнало живот и здраве догодина чакам още 2, само приятели.
Всеки има глава на раменете си.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Зорка

Мнение от Зорка »

След 1 януари 2007 в Италия може да се влиза и излиза само с лична българска карта. За сега Италия не е наложила ограничения за работници от 1 януари за България и Румъния така че от 1ви мъжът ти става легален и може да си търси легална работа, няма да е вече чужденец там.
Италия е по-близо до БГ, няма да има ограничения за работа и няма скъпа процедура, не е нужно да учите френски, а после и английски.
Въобще не е вярно това! :evil:
Аватар
dog

Мнение от dog »

RobinHood написа:Здравей Док. Нека да направя само няколко малки забележки, така както аз виждам нещата:
Разходи преди заминаване
Не съм съгласен! Разходите са си големи и в двата случая при положение че човек е решил да се установи някъде трайно. Тези разходи са по-малко ако човек е тръгнал на гурбет, но това е друг случай. Единствената разлика тук може да се считат самолетните билети.
. :wink:
Отговори ми:

Колко са разходите по процедурата за Канада за обработкана документите?
Колко са ландинг таксите?
Колко са таксите за медицинските?
Колко струва да си легализираш и приравниш дипломите в Канада?
Колко са таксите към ордерите за да ти признаят дипломата?

Това горното е в + на всичко което имаш като разходи в Европа.

А работа има, само че искат 2 езика, канадски опит, и местна фамилия. Иначе дискриминация няма само където на теб ти плащат 2 пъти по-малко отколкото на някой местен. Говоря за Монреал и не ангажирам с мнението си никой.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
dog

Мнение от dog »

Зорка написа:
Въобще не е вярно това! :evil:
Човек когато каже за нещо че не е вярно трябва да се аргументира, в противен случай е по-добре да си мълчи.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
dog

Мнение от dog »

Зорка написа:
Joy написа:
Marginal39 написа: Ti se zamislqi za kvoto iska6.
Tolkova mnogo i tolkova bedni kolkoto ima v Kenya v BG nqma.
A mejdu drugoto sys zamislqneto si nqma da moje6 da nahrani6 nito tiq v Kenya nito tiq v Bylgariq.
И един да е само в България, на него бих помогнала. Какво значение има колко са? Дали е в списъка или не е без значение- ние всички сме наясно каква нищета и трагедия е сред по-голямата част от населението ни, колко хора умират защото нямат средства за животоспасяващи операции и колко деца гладуват.
Много лесно Маргинал, телевизионна реклама е способна да те манипулира така че да забравиш какъв си и от къде идваш.
А за хора от Европа выобще не се и замислям.За България пък хептен-нито война е имало от 1944 г,нито някакво страшно природно бедствие.Да спонсорирам българската глупост и алчност-айде де :evil: Като имат пари за войниците си в Ирак,значи имат и за децата си в Бг,нали?По-добре за питейна вода в Гана да дам пари!
Вече мога да си обесня предишната ти реакция. Мразиш и Европа и всичко българско.
Ето за това трябва да се обеснява.
Има много руски форуми във които може би ще ти е по-приятно.
Последно промяна от dog на Чет Дек 14, 2006 2:01 pm, променено общо 1 път.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

dog написа:
Аз съм посрещнал 4 семейства и както е тръгнало живот и здраве догодина чакам още 2, само приятели.
Жив и здрав да си да за добрините, които си вършил 8) , но въпросът беше как да се постъпи при нелегален престой в Италия, а не да се прави сравнителна характеристика на разходите за емиграция и пазара на труда в Европа и Канада :twisted:
Аватар
dog

Мнение от dog »

Helena написа:
dog написа:
Жив и здрав да си да за добрините, които си вършил 8) , но въпросът беше как да се постъпи при нелегален престой в Италия, а не да се прави сравнителна характеристика на разходите за емиграция и пазара на труда в Европа и Канада :twisted:
Вече казах че притесненията са излишни.
Други са и дали съвети какво да прави с трудовия стаж

На теб мога само да пожелая успешно кацане в Канада, бързо намиране на работа и много приятели, защото без тях ще ти е много трудно тук.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
Helena

Мнение от Helena »

dog написа: На теб мога само да пожелая успешно кацане в Канада, бързо намиране на работа и много приятели, защото без тях ще ти е много трудно тук.
Благодаря за пожеланията, dog: 8)
Заключено