Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
agent Ozo

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от agent Ozo »

jet написа:Отричаш, че си партиен член или се правиш на ударен.
Йетко, не съм член на никоя партия от 1991 г. насам и не смятам и да бъда.
Доволен ли си? :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
Ivan1007 написа:
Танграта излъга, че струва 250 долара в Квебек, което се оказа, че било всъщност глоба за неспазване правилата за движение.
Толкоз, че и 16-на долара отгоре, струва на година правото да караш собствен автомобил в Квебек. И за този раход Танграта е прав, сбърка само в наименованието. :)

Колкото и да се пънеш, няма как да изкараш, че правото да имаш и караш собствен автомобил в България е по-скъпо, отколкото в Квебек (Канада). Най-много да изкензаш поредното миризливо словесно лайно. :)
Хахаха,
Ти къде видя, че Танграта е писал колко е застраховката, данъка и винетката за България?
За бензина не питам :D
И стига с тоя Квебек!
Танграта постоянно разправя за София, не за Разград или Монтана.
Като ще сравнява София да я сравнява с развитите части на Канада - Албърта, Онтарио, Британска Колумбия и Саскетчуан дето издържат изостаналите франкофони в Квебек. 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:
pumpy написа:
agent Ozo написа:Те това ви е типичната такита на лъжците-лицемери - да сменяте веднга темата и да вкарвата неказани думи в устата на опонента т.е. да генерирате нови лъжи. :).
И това го казва човека, който твърди, че аз съм бил казал, че майка ми живее от 250 лева пенсия ? И още колко други инсинуации. Е това не е истина....
Не е истина горното, естествено. Аз казах, че такава бе твоята инсинуация, споменавайки само размера на пенсията и съпоставяйки я с опредлени разходи, без да споменаваш страничните доходи на майка си.
Ти доказваш точно това, което и казвам - слагаш ми никога не казвани думи в устата. :)

Както прави и Хълката, когато твърди, че аз съм казал нешо си за това къде някаква си процедура е по-удобна, по-лека или не знам каква си. А аз говоря само за цени и такси и къде са по-големи, доказвайки че Танграта не е лъжец. Какъвто настоящи лъжци се опитват да го изкарват. :)
Ок, Ози, не са компютри а са компоти....
Не си бил казал, а си бил казал, че аз съм бил направил инсинуация. Тра-ла-ла
В моето мнение се сравняваха различни разходи и приходи. 3000 лева наеми са точно толкова масови, колкото и 5000 лева на танграта или моите "1300" на час. Те не илюстрират масата, затова и не съм ги споменал. И съм бил правел инсинуации. Няма такова, нещо, това го виждаш само ти, защото не работи в твоя полза.
pumpy

Мнение от pumpy »

Kpetrov написа:Представям си каква врява щеше да е ако беше обратното - в Канада се изискваше медицинко, а в България не. :D
Колко сигурна е Канада и как в България никой не мисли за сигурността, вместо сегашното колко се чакало за медицинско в Бг-то.
Ти някога да си подписвал медицинско в България, за да имаш и някаква най-малка идея каква е стойността му ?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа: И стига с тоя Квебек!
Танграта постоянно разправя за София, не за Разград или Монтана.
Като ще сравнява София да я сравнява с развитите части на Канада - Албърта, Онтарио, Британска Колумбия и Саскетчуан дето издържат изостаналите франкофони в Квебек. 8)
Танграта, както и всеки друг нямащ за цел да манипулира аудиторията човек, говори и сравнява тези градове и държави, в които е живял и познава съответните административни процедури, за които става въпрос.
Лъжците и лицемерите сравняват несравними неща, вземат за пример единични случаи със самите тях, или пък дочути прочетени някъде, когато и както им е удобно.

Пък фрнкофоните в Квебек ще ги издържаш докато така желае канадския законодател, па ако ще и жлъчката да ти се пукне от злоба. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа: Ок, Ози, не са компютри а са компоти....
Не си бил казал, а си бил казал, че аз съм бил направил инсинуация. Тра-ла-ла
В моето мнение се сравняваха различни разходи и приходи. 3000 лева наеми са точно толкова масови, колкото и 5000 лева на танграта или моите "1300" на час. Те не илюстрират масата, затова и не съм ги споменал. И съм бил правел инсинуации. Няма такова, нещо, това го виждаш само ти, защото не работи в твоя полза.
Не, Пумпи, точно компютри са си, а не компоти. И никакви твои "тра-ла-ла" не могат да променят този факт.

Никаква нужда нямаше да вкарваш в примера със сумите на направените от теб разходи и размера на пенсията на майка ти. Освен, ако си нямал желанието да внушиш на аудиторията, че животът на този пенсионер е немислим при такива цени и такъв размер на пенсията.
Но след като знаеш, че майка ти има и странични доходи, то не трябваше да посочваш за пример именно майка си. А да дадеш, примерно, някаква статистика с процента български пенсионери, получаващи пенсия в същия този размер. Но пък така нямаше как да ги свържеш различните суми. Защото пенсинерите с подобни пенсии със сигурност не ги касаят нито цените на спортни артикули, нито на абонамент за ски-курорти, нито пък храненето в "Хепи".

Те затова ти казвам, че твоето си бе чиста инсинуация и няма как да го опровергаеш това. Каквито и въртели да правиш с примери от времето на соца или с факти от биографията ми.
Не нам тези номерца, Пумпи. :)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа: Освен, ако си нямал желанието да внушиш на аудиторията, че животът на този пенсионер е немислим при такива цени и такъв размер на пенсията.
Ето това ти е проблема Ози - ти си мислиш че знаеш и можеш да ми кажеш какво съм искал да кажа аз. Аз съм свободен човек (колкото и странно да ти звучи това) и мога да казвам каквото си искам, без да имам нужда от някой, който да разаснява, внушава и обяснява какво съм бил искал аз да кажа. "Какво иска да каже поета" е форма на литературни безсмислици от едно друго време. Как пък нито веднъж моите деца не трябваше да пишат в училище какво е искал да каже някой тукашен творец, който изучават.

Аз искам и казвам, това което ти четеш. Ти интерпретираш прочетеното както намериш за добре, и го изкривяваш през твоята си призма, която е невероятно различна от моята. После аз започвам да се оправдавам, че нямам сестра и така 5 страници. Ако можеше да се концентрираш върху фактите и да не "вкарваш инсинуации в устите на хората" щеше да е много по-лесно.

Факт е, че от гугъл не можеш да видиш какво се вижда ОТ офиса на хъли;
Същото е факт и за моя офис.
Можеш да си правиш заключения, но това няма особена стойност, освен за лично ползване.
Също е факт, че милиони пенсионери в БГ имат пенсии от по 250 лева или около тази сума;
Факт е, че едно хапване за 5-ма в Хепи може да е 130 кинта.
Как ти свързваш двата факта е въпрос на избор.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:Ози, ако не беше пенсията на майка ми щеше да ривеш, че си измислям и че такива пенциики в БГ няма.
Факт е, че живота на милиони пенсионери в БГ е мизерия, защото пенсиите им са измислени и окрадени.
Факт, е че на майка ми пенсията е горецитираната.
Аз от инсинуации нямам нужда, ти ги виждаш тук и там и после ми ги преписваш. Това са факти. Интерпретациите са твои.
Първо, не си спомням някога да съм ревал за каквото и да било.
Второ, никога не съм обвинявал някого, че си измисля факти, след като те лесно биха могли да бъдат проверени. Всеки може да влезе в сайта на НСИ и да провери верността на дадена информация, ако няма други собствени източници.
Та от тази публикация на НСИ може да се види, че има българи и с много по-малък размер на пенсията от тази на майка ти, след като средния годишен доход от пенсии за едно лице за 2017 г. възлиза на 1479 лв. Та както и да го погледнеш, това са 123,25 лв. на месец. Направо си не е за вярване, нали? :)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа: Факт е, че от гугъл не можеш да видиш какво се вижда ОТ офиса на хъли;
Същото е факт и за моя офис.
Ето това ти е проблема - че си напълно убеден, че щом за теб дадено нещо е факт, то и за всеки друг трябва да е така. А то не е така.
Естествено, че не мога да видя всичко, каквото се вижда от даден прозорец както го вижда човек, застанал на прозореца. Но по изгледа от гугъл-мапса мога да ти кажа не детайлно, но достатъчно точно, какво се вижда от въпросните офиси. За твоя вече ти го доказах, а Хълката може да потвърди за неговите.

На теб, също така, една аеро-фото снимка нищо няма да ти говори, но аз мога да я разчета и на нейна база мога да пресъздам как изглежда местността с достатъчна за определена цел точност. Ти не би могъл да направиш профил на местността от една топографска карта с нанесени хоризонтали, но аз мога. Затова не бъди толкова самоуверен за всичко.

Пък какво си искал да кажеш с дадено изказване си е твоя работа. Аз ти казвам какво читателят разбира. Ако, като читател, съм разбрал не онова, което си искал да кажеш, може би вината не е изцяло моя. Как мислиш? ;)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Няма никаква злоба бе пУтполковник - ти злобееш против бежанците :D
Франкофоните си ги раним без проблем - нали са недоразвити и дори английски не могат да научат, за разлика от бежанците :D
Забравил си да кажеш, че пенсията на майката на Пумпи и на много още в България са такива мизерни, щото некадърните комунисти съсипахте и окрадохте държавата и си дадохте тройни пенсии плюс една шапка с пари за това, че продавахте България на рушняците. 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ти, Иване1007, като си виждал кой и колко краде да си не бе траял, а да се беше противопоставил. Пък може и съучастник да си бил след като не си се обаждал.

Аз самият, за няколкото си години партиен стаж преди рухването на системата, нито съм крал, нито съм съсипвал държавата, нито съм разстрелвал когото и да било, нито в чужди апартаменти живял и т.н. и т.н. Тъй че няма как да ми припишеш каквато и да е чужда вина за каквото и да било.

А франкфоните в Квебек ще продължаваш да храниш, било то с удоволствие или без удоволствие. Факт. :)
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

agent Ozo написа:
Ivan1007 написа:Танграта излъга в няколко поста, че таксата за подмяна на свидетелство за управление на МПС в България е 10 лева
Основната идея в твърдението на Танграта бе, че цената за подмяна на щофьорската книжка в България е несравнимо по-малка от тази в Канада. И това е абсолютно вярно. Това, че е назовал цена от 10 лв. не прави твърдението лъжа, при положение че цените са следните: 0 (нула) лв. за лица над 70 г. възраст, 3 лв. за инвалиди със степн 50 и над 50%, 11 лв. за лицата между 58 г. и 70 г. и 25 лв. за лица до 58 г.
Вие - лицемерите и до един отявлени лъжци като теб Иване1007, се хванахте за неточно назованата цена от 10 лв., която наистина не съществува. Но се правите, че не виждате цените от 0 лв., 3 лв. и 11 лв., които са съпоставими и много по-малки от споменатата цена от 10 лв.
Но дори и цената от 25 лв. е несравнимо по-малка от цената в Канада, която за Квебек (провинция в Канада) започва от $84.95 и достига до $497.29 за лицата с по 15 и нагоре наказателни точки. И където няма нито безплатно подновяване, нито намаления за възрастни и инвалиди. Плюс това има глоби от по $11.40 за закъсняло плащане, по $35 за чек без покритие и за отказана банкова транзакция.

Е, къде е лъжата на Танграта? Сравними ли са цените в България и Канада, или в България е много по-евтино?
Отговорът, както се казва, е просто риторичен. А всички вие отново се доказахте като пословични лицемери.
Първо цената от 25 лв не е действителна, защото аз не познавам работещ българин от Монреал, който да си ходи до България за повече от 2-3 седмици, т.е. не може да подмени книжката си с обикновена поръчка, за която се чака 4 седмици или 1 месец, ако повече ти харесва.
Автоматично скачаме на такса 50 лв за експресна поръчка.
Второ: За да получиш медицинско по редовната процедура трябва да загубиш минимум седмица обикаляне по кабинети. Дори не съм сигурна дали сега е възможно. В последно време се говореше, че мафиотската държава ще използува всеки повод да те накара да си платиш със задна дата здравните застраховки поради намалелите будали да го правят и това особено важи за такива като нас, идващи от чужбина.
За да избегна тази тежка процедура аз чистосърдечно си признах, че 2013 година дадох 40 лв по втория начин. Сега цената може да е стигнала и до 100, не знам, а и не ме интересува...Надали ще се стигне до следващо подновяване на книжката ми. Аз сериозно се замислям да върна и българския си паспорт и да не го подновявам, та какво остава за една книжка.
И трето, но не последно. Трябва да се гледа цената на българската книжка и "удобствата" свързани с получаването и отнесени към българската действителност, не към канадската. Т.е. това скъпо или евтино е спрямо българските доходи, не спрямо канадските, защото българските шофьорски книжки са предназначени основно за българи, живеещи в България, а не за такива идващи от Канада. На нас не ни трябват български шофьорски книжки, защото си имаме канадски такива.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''