Йетко, не съм член на никоя партия от 1991 г. насам и не смятам и да бъда.jet написа:Отричаш, че си партиен член или се правиш на ударен.
Доволен ли си?

Йетко, не съм член на никоя партия от 1991 г. насам и не смятам и да бъда.jet написа:Отричаш, че си партиен член или се правиш на ударен.
Хахаха,agent Ozo написа:Толкоз, че и 16-на долара отгоре, струва на година правото да караш собствен автомобил в Квебек. И за този раход Танграта е прав, сбърка само в наименованието.Ivan1007 написа:
Танграта излъга, че струва 250 долара в Квебек, което се оказа, че било всъщност глоба за неспазване правилата за движение.
Колкото и да се пънеш, няма как да изкараш, че правото да имаш и караш собствен автомобил в България е по-скъпо, отколкото в Квебек (Канада). Най-много да изкензаш поредното миризливо словесно лайно.
Ок, Ози, не са компютри а са компоти....agent Ozo написа:Не е истина горното, естествено. Аз казах, че такава бе твоята инсинуация, споменавайки само размера на пенсията и съпоставяйки я с опредлени разходи, без да споменаваш страничните доходи на майка си.pumpy написа:И това го казва човека, който твърди, че аз съм бил казал, че майка ми живее от 250 лева пенсия ? И още колко други инсинуации. Е това не е истина....agent Ozo написа:Те това ви е типичната такита на лъжците-лицемери - да сменяте веднга темата и да вкарвата неказани думи в устата на опонента т.е. да генерирате нови лъжи..
Ти доказваш точно това, което и казвам - слагаш ми никога не казвани думи в устата.
Както прави и Хълката, когато твърди, че аз съм казал нешо си за това къде някаква си процедура е по-удобна, по-лека или не знам каква си. А аз говоря само за цени и такси и къде са по-големи, доказвайки че Танграта не е лъжец. Какъвто настоящи лъжци се опитват да го изкарват.
Ти някога да си подписвал медицинско в България, за да имаш и някаква най-малка идея каква е стойността му ?Kpetrov написа:Представям си каква врява щеше да е ако беше обратното - в Канада се изискваше медицинко, а в България не.![]()
Колко сигурна е Канада и как в България никой не мисли за сигурността, вместо сегашното колко се чакало за медицинско в Бг-то.
Танграта, както и всеки друг нямащ за цел да манипулира аудиторията човек, говори и сравнява тези градове и държави, в които е живял и познава съответните административни процедури, за които става въпрос.Ivan1007 написа: И стига с тоя Квебек!
Танграта постоянно разправя за София, не за Разград или Монтана.
Като ще сравнява София да я сравнява с развитите части на Канада - Албърта, Онтарио, Британска Колумбия и Саскетчуан дето издържат изостаналите франкофони в Квебек.
Не, Пумпи, точно компютри са си, а не компоти. И никакви твои "тра-ла-ла" не могат да променят този факт.pumpy написа: Ок, Ози, не са компютри а са компоти....
Не си бил казал, а си бил казал, че аз съм бил направил инсинуация. Тра-ла-ла
В моето мнение се сравняваха различни разходи и приходи. 3000 лева наеми са точно толкова масови, колкото и 5000 лева на танграта или моите "1300" на час. Те не илюстрират масата, затова и не съм ги споменал. И съм бил правел инсинуации. Няма такова, нещо, това го виждаш само ти, защото не работи в твоя полза.
Ето това ти е проблема Ози - ти си мислиш че знаеш и можеш да ми кажеш какво съм искал да кажа аз. Аз съм свободен човек (колкото и странно да ти звучи това) и мога да казвам каквото си искам, без да имам нужда от някой, който да разаснява, внушава и обяснява какво съм бил искал аз да кажа. "Какво иска да каже поета" е форма на литературни безсмислици от едно друго време. Как пък нито веднъж моите деца не трябваше да пишат в училище какво е искал да каже някой тукашен творец, който изучават.agent Ozo написа: Освен, ако си нямал желанието да внушиш на аудиторията, че животът на този пенсионер е немислим при такива цени и такъв размер на пенсията.
Първо, не си спомням някога да съм ревал за каквото и да било.pumpy написа:Ози, ако не беше пенсията на майка ми щеше да ривеш, че си измислям и че такива пенциики в БГ няма.
Факт е, че живота на милиони пенсионери в БГ е мизерия, защото пенсиите им са измислени и окрадени.
Факт, е че на майка ми пенсията е горецитираната.
Аз от инсинуации нямам нужда, ти ги виждаш тук и там и после ми ги преписваш. Това са факти. Интерпретациите са твои.
Ето това ти е проблема - че си напълно убеден, че щом за теб дадено нещо е факт, то и за всеки друг трябва да е така. А то не е така.pumpy написа: Факт е, че от гугъл не можеш да видиш какво се вижда ОТ офиса на хъли;
Същото е факт и за моя офис.
Първо цената от 25 лв не е действителна, защото аз не познавам работещ българин от Монреал, който да си ходи до България за повече от 2-3 седмици, т.е. не може да подмени книжката си с обикновена поръчка, за която се чака 4 седмици или 1 месец, ако повече ти харесва.agent Ozo написа:Основната идея в твърдението на Танграта бе, че цената за подмяна на щофьорската книжка в България е несравнимо по-малка от тази в Канада. И това е абсолютно вярно. Това, че е назовал цена от 10 лв. не прави твърдението лъжа, при положение че цените са следните: 0 (нула) лв. за лица над 70 г. възраст, 3 лв. за инвалиди със степн 50 и над 50%, 11 лв. за лицата между 58 г. и 70 г. и 25 лв. за лица до 58 г.Ivan1007 написа:Танграта излъга в няколко поста, че таксата за подмяна на свидетелство за управление на МПС в България е 10 лева
Вие - лицемерите и до един отявлени лъжци като теб Иване1007, се хванахте за неточно назованата цена от 10 лв., която наистина не съществува. Но се правите, че не виждате цените от 0 лв., 3 лв. и 11 лв., които са съпоставими и много по-малки от споменатата цена от 10 лв.
Но дори и цената от 25 лв. е несравнимо по-малка от цената в Канада, която за Квебек (провинция в Канада) започва от $84.95 и достига до $497.29 за лицата с по 15 и нагоре наказателни точки. И където няма нито безплатно подновяване, нито намаления за възрастни и инвалиди. Плюс това има глоби от по $11.40 за закъсняло плащане, по $35 за чек без покритие и за отказана банкова транзакция.
Е, къде е лъжата на Танграта? Сравними ли са цените в България и Канада, или в България е много по-евтино?
Отговорът, както се казва, е просто риторичен. А всички вие отново се доказахте като пословични лицемери.
Аз се чудя защо хората в Канада имат българска шофьорска книжка ? Аз лично нямам и не разборам за какво ми е ?Pyrelight написа:България за повече от 2-3 седмици, т.е. не може да подмени книжката си с обикновена поръчка, за която се чака 4 седмици или 1 месец, ако повече ти харесва.
Автоматично скачаме на такса 50 лв за експресна поръчка.
....
Аз сериозно се замислям да върна и българския си паспорт и да не го подновявам, та какво остава за една книжка.
И трето, но не последно. Трябва да се гледа цената на българската книжка и "удобствата" свързани с получаването и отнесени към българската действителност, не към канадската. Т.е. това скъпо или евтино е спрямо българските доходи, не спрямо канадските, защото българските шофьорски книжки са предназначени основно за българи, живеещи в България, а не за такива идващи от Канада. На нас не ни трябват български шофьорски книжки, защото си имаме канадски такива.
М-Не ти лъжеш! Нужно е становище от 5-ма лекари: очен, УНГ, невролог, хирург и вътрешни болести. Етоagent Ozo написа: Друга лъжа - за необходим един ден медицински преглед. Необходимо е само едно няколкоминутно посещение при общопрактикуващия лекар за издаване на карта за физическа годност. При това в България това може да стане в който и да е ден, по желание на клиента, а в Канада ще трябва да си вземеш рандеву за след седмици или месеци.
Случаите, в които е нужно минаване през точно определени медицински специалисти са строго определени и са изключения.
Така че в един ден може да се мине през лекаря и да се подаде заявлението. А в друг ден да се мине през КАТ да се вземе. За никакви 3 дни и дума не може да става. Това си е Иванчова измислица т.е. лъжа.
Останалото в постинга са тъпи коментари и ялови опити за оригиналничене, които не заслужават моето внимание.
Да ти кажа честно по инерция. Но сега го преосмислих, че няма смисъл и не смятам да ги подновявам като изтекат.pumpy написа: Аз се чудя защо хората в Канада имат българска шофьорска книжка ? Аз лично нямам и не разборам за какво ми е ?
Също се чудя за какво са ви българските паспорти, освен за да ги плащате на всеки 5 години ? Аз лично имам лична карта, и сега я поднових, обикновенна поръчка, за 1 месец. Мисля си беше 18 кинта. Важи 10 години, ако ми се наложи да минавам през ЕС върши нормална работа. Само на малкия извадих паспорт, защото не може още лична карта.