Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Pavel M
батката - оригиналът

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Pavel M »

agent Ozo написа:Пумпи отново се прави на неразбрал. Или пък, може би, акъла му стига само до толкова, че да лекува зъби. :)

Пумпи, ето какво каза ти:
pumpy написа: Е по социалистически "спекулантите" трябва да се обесят всичките, но това не е онова вече;
От израза по-горе се разбира, че ти си жив свидетел на това как е било по "онова" време и как е сега т.е. "това" време.
А тъй като ти си набор 70 и някой си, затова те попитах за тези години. Макар че би трябвало да те питам за 80-те и по-късно. Едва ли имаш каквито и да спомени за соца като невръстен малчуган.

Та, питам още един път - кога, къде и под каква форма през годините на соца ти си спомняш, че се е прокламирала необходимостта "спекулантите да се обесят всичките"?
Ще отговориш ли конкретно, или пак ще ми се правиш на умряла лисица? :)
чакай ти смислен отговор от наследник на терористи активни борци против фашизма и капитализма.
нали знаеш комунист умиране има но признаване на вина няма
крушата не пада по далеч от корена си
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Тангра написа:
Така!
значи за Канада (Монреал)
има следните задължения и обикаляния:
1. Всяка година регистрация на номера. И не е вярно, че се плащало по пощата. Плаща се в SAAQ (на п. си л.) аз лично трябваше да ходя до Бери Юкам с метрото, за да си плащам.
2. Всяка година данък на колата. Пак се плаща в SAAQ.
3. Всяка година застраховка гражданска, може и каско.
4. През 5г книжка.
5. Всяка година (ли беше) медицинска карта.
Тангра освен че показа пълно непознаване за Квебек се оказва че имаш и наглоста да говориш за цяла Канада без да си живял в други провинции.
Оказа се че лъжеш и за 10 лв в БГ за книжка.
Е как да ти вярваме като за БГ лъжеш а за Канада не знаеш и си измисляш 250 долара на година за да надуеш сметката.

За да стане равно на твоите 250 долара аз трябва да прибавя към 25 лв. за книжка, 40 лв. за медицинско, 200 - 300 лева за гражданска на година и още 7 % от стойноста на колата на година ако искаш пълно каско. След това годишен данък на колата, цена на едногодишна винетка за пътя и накрая ще стане някаква космическа цена която ще стане по скъпа от Канада ако колата ти струва 30 000 долара или 40 000 лв. Гарантирам ти.
Ако искаш може да смятаме но ми трябва малко инфо за колата ти. Като цена и мощност.

Не говорихме обаче за това а за факта че в Канада институциите мислят за хората. Да им е лесно, да им е удобно, да си подадът документите след работа или в събота а не да бягат от работа или да си взимат отпуска за да свършат нещо дребно.. Самия факт че са отворени до 20 часа, че се работи в Събота, че може по интернет, че има уреден безплатен паркинг показва точно това.

В БГ е обратното. Майната им на хората и на клиентите. Важното е на чиновниците ( почнали работа с връзки в КАТ ) да им е удобно. Работно време от 9 до 17. Понеделник до Петък. Задължителни почивки. Липса на паркинг. Липса на възможност по интернет. Безмислени разходки 2 пъти до КАТ а може и повече ако смениш адрес или загубиш книжка. Какво показва това според теб. Загриженост за клиента?

Ето за това говорим а ти продължавай да защитаваш институции които правят клиента на маймуна и ти дерат кожата.
В Канада за 10г имаш:
10 пъти регистрация
данъкът е комбиниран с регистрацията.
2 пъти книжка
10 пъти застраховка
10 пъти медицинска карта.
Общо 32 пъти занимания.
По горното написано от теб не е вярно.

Ето вярното за Канада. ( Онтарио )
За 10 години в Канада.

Един път се ходи за книжка за да те снимат на място. Може да идеш на 10 места в града. ( Втори път след 5 години може да се направи по интернет. Молба образец и плащане с кредитна или дебитна карта. Става за 10 мин. ) Снимката важи за 10 години. Книжката ти я пращат по пощата. Това е за шофьора.

За Колата.
Регистрирана от дилъра на мое име с номера. Човек на магазина ходи до КАТ. Аз отивам само в магазина за коли да си я взема. И си тръгвам с нея.

Ако е на старо колата един път за номера и талон. На 10 места в града. Може вечер, може в Събота. Най много 30 мин. Никой не гледа колата за разлика от БГ а само издават документ за собственост и номера.

По интернет може да платиш за 2 години регистрация и ти пращат едни лепенки за номера по пощата. Не ходиш никъде.

Застраховка се прави по тел. и факс. Само веднъж се обаждаш ако колата е същата. Копие от книжката пращаш по факс или интернет. Даваш кредитна карта и след това нищо не правиш докато караш тази кола. Полицата ти я пращат всяка година по пощата. Не ходиш по никакви Фантастико и Била магазини или КАТ. Данък кола или Винетка няма за да се улесни клиента и цялата процедура по притежаване на кола.

Медицинска карта няма да включваме защото няма общо с КАТ.

Това е всичко.

А 32 пъти заниамания ( твоя лъжа ) са локуми за хора в БГ които не са били в Канада за да имаш извинение защо си се върнал.

Не каза върна ли студентския заем от Канада или го остави на Линко да го плаща?
Последно промяна от Vedren на Нед Дек 23, 2018 11:37 pm, променено общо 2 пъти.
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Веднага ти отговарям, Пумпи - на 356 стр. в темата "Какво се случва в България". Цитирам:
Вчера напазарувахме с брат ми , на женския пазар продове и зеленчуци за около 50 кинта. Онази вечер ядохме в Хепи за около 120 кинта. Ските и очилата - около 1000 кинта. На майка ми пенсията е около 250 кинта. Аз в четвъртък преди да замина, работих около 5 часа и изкарах 750 кинта. Това специално за тези, които ни обясняват колко е гот тук и как добре се живее, понеже не плащаме наем.
Някъде да се споменава, че има и други доходи, възлизащи на около 3000 лв. освен споменатата пенсия? Не.
Напротив, дори се търси нарочно ефекта от противопоставянето на сумите дадени за ски и очила, за ядене в Хепи и за изкараното за 5 часа в стоматологичния кабинет в САЩ със сумата на пенсията. Абе човек направо възкликва - "Горката женица!" :)
И както правилно си написал , НИКЪДЕ не съм казал, че майка ми живее с тези пари. Просто сравнявам факти и да наистина ги противопоставям, но не за да съжалява някой майка ми, а защото са ФАКТИ:
1. една пенсия;
2. едно хапване в Хепи;
3. едни очила или едни ски.
Всичко това са факти, които показват, че повече от милион пенсионери в БГ МИЗЕРСТВАТ в България. Останалите може и да имат някакъв страничен доход, но това не прави пенсиите им по-големи. Пенсиите, за които са работели цял живот. Живота на майка ми и баща ми е минал в интелектуален труд, който както помниш беше ниско заплатен, за разлика от труда на работника, строителя на утрешна България. И това последното съм го живял лично, през 1998 и 1999, когато жена ми беше зъболекар на държавна работа и получаваше по-малко от един работник в Червена Могила, или както се казваше тогава предприятието.

А никъде не съм написал, че съм бил съвременник на бесенето на спекулатите. Знам от баща си, че до 1972 у нас са живеели разни селяндури и семейстото на баба ми не е можело да ползва собствената си баня. Знам, че веднага след 9ти, пак в същите стаи е бил разположен един руски генерал. Знам, че на дядо ми са му отнели медицинско оборудване, не за да го ползват, а за да не може той да го ползва (кретените са му конфискували само половината рентгенов апарат, другата половина и до днес е в къщи на тавана). Знам, че хиляди за били избити без смърт и присъда - сестрата на баба ми ни е разправяла как разни партизани са се стреляли в апартамента им, докато са се карали кой ще го вземе и са се убивали в него. Знам, че десетки имоти и активи са били конфискувани от семейството ми след 9ти. Никъде не съм казал, че се е случило пред мен, но това, че аз не съм пряк свидетел, не значи че не се е случвало. И се е случвало, защото селянията е искала да преразпределя, но не своето, а чуждото. Това е много лесно: да правиш пир с чужда пита. .

Така че съжалявам, отговора ти не се приема, просто защото е лъжа, какво обикновенно.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:
agent Ozo написа:Веднага ти отговарям, Пумпи - на 356 стр. в темата "Какво се случва в България". Цитирам:
Вчера напазарувахме с брат ми , на женския пазар продове и зеленчуци за около 50 кинта. Онази вечер ядохме в Хепи за около 120 кинта. Ските и очилата - около 1000 кинта. На майка ми пенсията е около 250 кинта. Аз в четвъртък преди да замина, работих около 5 часа и изкарах 750 кинта. Това специално за тези, които ни обясняват колко е гот тук и как добре се живее, понеже не плащаме наем.
Някъде да се споменава, че има и други доходи, възлизащи на около 3000 лв. освен споменатата пенсия? Не.
Напротив, дори се търси нарочно ефекта от противопоставянето на сумите дадени за ски и очила, за ядене в Хепи и за изкараното за 5 часа в стоматологичния кабинет в САЩ със сумата на пенсията. Абе човек направо възкликва - "Горката женица!" :)
И както правилно си написал , НИКЪДЕ не съм казал, че майка ми живее с тези пари. Просто сравнявам факти и да наистина ги противопоставям, но не за да съжалява някой майка ми, а защото са ФАКТИ:
1. една пенсия;
2. едно хапване в Хепи;
3. едни очила или едни ски.
Всичко това са факти, които показват, че повече от милион пенсионери в БГ МИЗЕРСТВАТ в България. Останалите може и да имат някакъв страничен доход, но това не прави пенсиите им по-големи. Пенсиите, за които са работели цял живот. Живота на майка ми и баща ми е минал в интелектуален труд, който както помниш беше ниско заплатен, за разлика от труда на работника, строителя на утрешна България. И това последното съм го живял лично, през 1998 и 1999, когато жена ми беше зъболекар на държавна работа и получаваше по-малко от един работник в Червена Могила, или както се казваше тогава предприятието.

А никъде не съм написал, че съм бил съвременник на бесенето на спекулатите. Знам от баща си, че до 1972 у нас са живеели разни селяндури и семейстото на баба ми не е можело да ползва собствената си баня. Знам, че веднага след 9ти, пак в същите стаи е бил разположен един руски генерал. Знам, че на дядо ми са му отнели медицинско оборудване, не за да го ползват, а за да не може той да го ползва (кретените са му конфискували само половината рентгенов апарат, другата половина и до днес е в къщи на тавана). Знам, че хиляди за били избити без смърт и присъда - сестрата на баба ми ни е разправяла как разни партизани са се стреляли в апартамента им, докато са се карали кой ще го вземе и са се убивали в него. Знам, че десетки имоти и активи са били конфискувани от семейството ми след 9ти. Никъде не съм казал, че се е случило пред мен, но това, че аз не съм пряк свидетел, не значи че не се е случвало. И се е случвало, защото селянията е искала да преразпределя, но не своето, а чуждото. Това е много лесно: да правиш пир с чужда пита. .

Така че съжалявам, отговора ти не се приема, просто защото е лъжа, какво обикновенно.
чакай бе човек.нали баба ти и още други 3ма твои баби и дядовци терористи активни борци против фашизма и капитализма взеха власта на 09.44
как така стана че със съпартийците си партизани не можаха да си разделят заграбеното от честните хора имущество.
нали са били от една партия.каква е била тая дисциплина.
направо студио хикс.криминал.борба за надмощие сред разбойници или кво. :lol:
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Аха, не назовал всичките доходи на майка си, а само величината на пенсията и се чуди защо хората останали с впечатлението, че тя само с тази пенсия живее. Ами за чудене си е, верно е. :)

И пак, вместо конкретен отговор на конкретно поставения от мен въпрос, ни се предлагат сълзливи фамилни истории и по-точно клюки. С други думи, Пумпи негласно си признава, че нагло е излъгал относно това, че по времето на соца се е призовавало към обесване на всички спекуланти.
За мен дебатът е приключен.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Агента,
И тази Коледа явно няма да се покажеш за съучастието си в престъпленията на комунизма :D

Все по-малко време ти остава, а покаянието е единствено възможния лек :tmi:

Смешно и нелепо е комунист без никакъв морал да се опитва да поучава когото и да било :D

Айде много ти здраве!
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Колкото и време да ми остава, Иване1007, мое си е. Аз твоята дупка няма да запълня.
Може да се случи и да ме изпревариш даже. Много преди мене си заминаха от този свят за изминалите вече 11 г. от първия ми инфаркт и 7 г. от втория.
Щото нали знаеш - който копае гроб другиму..и т.н. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Ivan1007 написа:Агента,
И тази Коледа явно няма да се покажеш за съучастието си в престъпленията на комунизма :D

Все по-малко време ти остава, а покаянието е единствено възможния лек :tmi:

Смешно и нелепо е комунист без никакъв морал да се опитва да поучава когото и да било :D

Айде много ти здраве!
то да е само той.виж само колко много спящи клетки се активираха.
все едно пумпи наследник на борци против фашизма и капитализма,възплзвал се пряко от привилегиите на човеконенавистния строй и система ,възпитан и отхранен от наследници на престъпници,терористи,крадци и разбойници да очакваш да се покае
по горе казах за комуниста умиране има ,признаване на вина няма.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Опазил ме Господ да ти копая гроб! Гробът ще е избавление.
:D
Имаш още да се мъчиш и да се опитваш да успокояващ гузната си съвест като се опитваш да се разправяш небивалици, както сега с poumpy :D
Какво да се е призовавало през 70-те и 80-те за спекуланти, след като още в края на 40-те комунистите бяха избили елита на нацията и откраднали каквото можеше да се открадне?
През 70-те и 80-те мижитурките некадърници ставаха членове на БКП, щото за нищо друго не ставаха и се продаваха за сто-двеста лева повече на месец :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

На луд се прави Линко. И се прави че не си спомня.
Неговите другари комунисти и съпартийци от БКП преследваха и вкарваха в затвора по времето на комунизма хора търгуващи с валута, злато, дънки и музикални плочи с музика на западни рок групи.

За комунистите това бяха спекуланти.
Първия път затвор. Втория път по строг и по дълъг затвор, третия път умрял спекуланта в затвора по болест.

За да стигнем до днес когато може да си отвориш легално магазин за злато, дрехи, музика или финансова къща.

Кой ще плати и ще отговаря за умрялите в ареста, осъдените и лежали в затвора
остнали без бъдеще заради малоумните идеи на комунистите.
Последно промяна от Vedren на Пон Дек 24, 2018 1:07 am, променено общо 1 път.
pumpy

Мнение от pumpy »

Vedren написа: Кой ще плати и ще отговаря за умрялите в ареста, осъдените и лежали в затвора
остнали без бъдеще заради малоумните идеи на комунистите.
Няма да са тези, които окупираха Чехословакия, за да не би да си позволи да тръгне в грешната посока. Няма да са и тези, които стреляха на месо по южната ни граница. Или които ползваха безплатен труд по две години наведнъж за да строят светлото бъдеще. Те са способни само на разпространяване на лъжи и приключване на разговора, когато не им изнася. Добре, че не могат да стрелят и днес, че щеше да е ни намалял рязко форума до сега с толкова обратни на правата линия мнения ;)

Батка, колко точно баби и дядовци съм имал, че и аз даже нещо се загубих в твоите сметки ? :lol: :lol: :lol:
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Ivan1007 написа:Опазил ме Господ да ти копая гроб! Гробът ще е избавление.
:D
Имаш още да се мъчиш и да се опитваш да успокояващ гузната си съвест като се опитваш да се разправяш небивалици, както сега с poumpy :D
Какво да се е призовавало през 70-те и 80-те за спекуланти, след като още в края на 40-те комунистите бяха избили елита на нацията и откраднали каквото можеше да се открадне?
През 70-те и 80-те мижитурките некадърници ставаха членове на БКП, щото за нищо друго не ставаха и се продаваха за сто-двеста лева повече на месец :D
тук си прав.
ето ти и примера с пумпи и неговата баба активен борец против капитализма и неговите родители нейни наследници внезапно забогатели след масовото избиване и масовото крадене на всичко което е могло да се открадне след 09.44 понастоящем рентиери на имоти за милиони придобити по престъпен начин
а пумпи ни засипва сега с морал и ние трябва да се съгласяваме и мълчим.
не,благодаря.не е попаднал на църква да се кръсти

по принцип съм съгласен,че не е правилно да отговаря за действията на предците си и не го укорявам заради тях,но в християнската религия е предвидена прошка без да бъде поискана такава стига човек да покаже малко смирение , а не да отваря голямата си уста
предполагам,че и в юдейската религия която той изповядва също е така,но май той и нея не я зачита

пример-работи в събота,оправя зъбите на хората когато жена му е на шопинг за да печели пари.
нещо напълно забранено от юдейската религия
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Kan_Tangra написа: може да си повтаряте до безкрай, колко всичко е "автоматично".
Но автоматично, колко да е автоматично, като само ежегодното подновяване на регистрацията има 2 страници със чекбоксове, декларации, подписи, а после е необходимо и плащане. Което също трябва да се организира някак. С магия все още няма как да става плащане.
Преди доста години, при попълване на формуляра за шофьорска книжка, отбелязах, че искам да се плаща автоматично.
От тогава съм ходил за снимка само и единствено при подновяване на книжката, което е веднъж на няколко години.
Същата снимка се праща по служебен път и за здравната карта.

Аналогично плащам и номерата на колите, т.е. те си дърпат от сметката когато и колкото трябва.

Аналогично е и за застраховките на автомобилите и къщата.

С две думи, аз ходя да ме снимат в SAAQ веднъж на няколко години.
Всичко останало е автоматично, като дори не помня да съм попълвам и пращал където и да е било каквото и да е било форми.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Vedren написа: Ако искаш може да смятаме но ми трябва малко инфо за колата ти. Като цена и мощност.

Не говорихме обаче за това а за факта че в Канада институциите мислят за хората.
Хаха, инфо за колата ми.
Още чакаме инфото ти от офиса и гаража в офиса.
Дали книжката е била 10 или 20 лева, все тая!
Това, че институциите в Канада мислят за хората са глупости.
Факт е, че имаш на 10 години едно подновяване на книжка.
Регистрация всяка година не се прави.
Факт е, че имаш една застраховка в България. Която също може да се подновява по телефона.
Тя включва и гражданска и каско.
В Канада имаш една застраховка при регистрацията, и съвсем друга, също ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, със застрахователното дружество. Която може да е вече едностранна (гражданска) или двустранна (каско).

Аз не съм твърдял, че в бг е на светлинни години напред.
Напротив!
Ти хленчеше и се тръшкаше, че твоя приятел не можел да си кара колата, защото ЕДИН ПЪТ, на ДЕСЕТ ГОДИНИ, трябвало да иде да си поднови книжката. И САМО ТОВА!
И изводът е, че България не мисли за гражданите си, пък Канада мисли.

Какво да ти обяснявам и доказвам. Ако не виждаш проблем в горното си твърдение, значи имаш сериозен проблем у себе си.
И спорът по-натам е безпредметен! :D
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола