Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
optics
Модератор

Re: Канадски простотии

Мнение от optics »

Ttorontoo написа:Да ти имам проблемите, честно.

Ми ако си пожелаваш това, ще трябва малко да поработиш върху толерантността, да събереш точки, да минеш процедурата и да си намериш работа в Канада. :handshake:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
jovani

Мнение от jovani »

optics написа:

Ми ако си пожелаваш това, ще трябва малко да поработиш върху толерантността, да събереш точки, да минеш процедурата и да си намериш работа в Канада. :handshake:
А има и един значително по-лесен начин: стани добър в съответната професия, която си си избрал!
Идването в Канада няма да ти реши проблемите, а само ще ги замени с други.
Няма съществено значение какво точно ще правиш - един добър готвач в луксозен ресторант например би имал по-високи доходи от тези на един среден програмист или инженер.
А ако си креативен и направиш едно готварско шоу като Ути Бъчваров ще удариш всички Българо-Канадски емигранти в земята!
И няма да ти се налага да мислиш дали да минеш на червено или не со велосипедо, или да дипилиш пачки с флаерси по джобовете и събираш точки за поредната промоция в "но фрилс"...
:tmi:
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
IFF

Мнение от IFF »

jovani написа:
optics написа:

А има и един значително по-лесен начин: стани добър в съответната професия, която си си избрал!
Идването в Канада няма да ти реши проблемите, а само ще ги замени с други.
Няма съществено значение какво точно ще правиш - един добър готвач в луксозен ресторант например би имал по-високи доходи от тези на един среден програмист или инженер.
А ако си креативен и направиш едно готварско шоу като Ути Бъчваров ще удариш всички Българо-Канадски емигранти в земята!
И няма да ти се налага да мислиш дали да минеш на червено или не со велосипедо, или да дипилиш пачки с флаерси по джобовете и събираш точки за поредната промоция в "но фрилс"...
:tmi:
Проблемъ е, че в България някой ще мине на червено, ще ти сгази детето, и даже няма да ти се извинят. И на мен ми писва понякога от прекалената намеса на държавата в личните дела на хората у канадско, ама алтернативата не ме привлича. Такава пасмина като нас българите и кебекарите се държат мирни само със засилено полицейско присъствие. Друга оправия няма.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

та да си дойдем на думата, снощи бях на българска софра и от не май къде се запознах с бай Христо, шофьор на камион, цяла вечер го наблюдавах и накрая ми направи впечатление след всяко фъфлене че долните зъби му ги няма, а иначе голяма работа- по голяма от ванкувърски баровец, ,, космати гърди страшен ,къща с жена домакиня леля Стефка , абе голяма работа
по едно време някой го попита за зъбите, и бай Христо замръзна, след като отпи повече от половината бутилка алкохол, почна да си повтаря
къща ли, зъби ли .....

та драги читатели поуката от това мое преживяване е само една а тя е
такива като бай ви Христо със лопата да ги ринеш,и най страшното в цялата работа е че няма избор,
защото бай Христо трябва да подържа нивото на ванкувърски баровец и леля Стефка да продължи да си чепка вълната по цял ден

пп
Пумпи, много си сбъркал за тая държава, ще си останеш второкласен зъболекар, ще си вадиш зъбки и тук таме някоя пломба, ако съм на теб моментално ще си бия камшика!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Има и такива елементи.
Такива пишман баровци са ми ясни. Спрях да ходя на софри, включващи такива философи още преди много години.
В Канада без застраховки си отписан. Иначе ще ти прави зъбите някой негален арабин. :rofl:
То и в бг чувам, че е бая скъпо вече. И тук става масова практика фирмите да застраховат служителите. Приятели говорят, че зъболекарите 15к-20к чисто на месец не ги харесват.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Kan_Tangra написа: Приятели говорят, че зъболекарите 15к-20к чисто на месец не ги харесват.
и то какво излиза сега, че един зъболекар в България, вади повече от двама ИТ ванкувърски специалиста взети заедно
:rofl: :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
7George

Мнение от 7George »

optics написа:... Вчера (а и не само) - приближавам - гледам че няма никакви коли - минавам си. 10 метра след мен, друг колоездач пристига и БЕЗ ДА ПОГЛЕДНЕ, първо натиска копчето на светофара. Аз вече бях минал обърнах се да видя дали са дошли коли - не, няма - ПРАЗНО. А оня кибичи и чака да му светне. Е това е простотия!!!
8)
Тоя явно е играл пешеходец в случая и е слезнал от седалката. Иначе най-често канадския пешеходец на пешеходна пътека не гледа настрани: гледа нагоре, надолу или гордо напред. Той знае, че има предимство и ходи бавно. Ако гледа плахо и притичва, значи е нюкамър за големия град.
Embrace your climate change!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Друга простотия (тази е на принципа - единия е важен, многото може да чакат - такива примери има много):

Майка с две деца в предучилищна възраст, всеки на колело карат по много тиха улица и трябва да пресечат друга тиха улица (по която се задавам аз и виждам цялата история). Те са спрели и от известно време чакат, защото по мойта улица минава първо една кола, после друга, после аз. Моторно превозно средство и дори колоездач отдавна щеше да е минал, защото пролуките бяха големи, но тя чака защото е с малки деца и биха пресекли доста бавно. Това ДОБРЕ! Къде е простотията... ами в това че зад майката с децата седи и кротко чака цял автобус пълен с пътници. Както казах, ако тия не го бяха запушили той отдавна щеше да е минал. Минах аз, видях че след мен идва още движение (майката има стоп) и отново на голямо разстояние и оная продължи да кибичи и да запушва рейса. Еми бульо смотана, толко ли не мож да се приберете малко у десно, чакай си колко си искаш, сейфти фърст, ама защо трябва цял рейс с пътници да чака????? :devil:
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Не веднъж съм спирал напречно в кръстовище, слизал съм от колата и съм осигурявал път на майка с дете.
Колкото и да бързам, на дали е повече от детето.
А и не знам в кой момент няма да успее да се отскубне и да щипне пред мен ... вече ми се е случвало
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

klisurov написа:Не веднъж съм спирал напречно в кръстовище, слизал съм от колата и съм осигурявал път на майка с дете.
А и не знам в кой момент няма да успее да се отскубне и да щипне пред мен ... вече ми се е случвало
Как така си спирал напречно на кръстовище и си слизал от колата да осигуриш път!?
Блокираш кръстовището, или? И като слезеш какво правиш, за ръка ли ги хващаш?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Kpetrov написа:
klisurov написа:Не веднъж съм спирал напречно в кръстовище, слизал съм от колата и съм осигурявал път на майка с дете.
Как така си спирал напречно на кръстовище и си слизал от колата да осигуриш път!?
На "изхода" на кръстовището заставам така, че да не могат да ме заобиколят, след което са правя на регулировчик, докато майката с детето пресече.
Не знам при вас, но тук не винаги се дава предимство на пешеходци. Не много места има табели, че отнемането не предиство "струва" $100.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

При нас винаги се дава, та ми се налага да се офлянквам на 2-3 метра преди пътеката, когато не искам да спирам колите. (т.е. да минат първо те, после аз)

2 юни 2012, budtel
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

klisurov написа:
Kpetrov написа:
На "изхода" на кръстовището заставам така, че да не могат да ме заобиколят, след което са правя на регулировчик, докато майката с детето пресече.
Не знам при вас, но тук не винаги се дава предимство на пешеходци. Не много места има табели, че отнемането не предиство "струва" $100.
И при нас се дава предимство на пешеходци и има същите знаци, но това не означава, че се налага да се "блокират" кръстовища.
Предполагам искаш да кажеш на "входа" на кръстовището!

И аз като Оптикс, гледам да се приближа до пешеходната пътека след като е минал основния трафик и гледам да мина в пролука без да възпрепятствам движението.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Kpetrov написа:
klisurov написа:
Kpetrov написа:
И при нас се дава предимство на пешеходци и има същите знаци, но това не означава, че се налага да се "блокират" кръстовища.

И аз като Оптикс, гледам да се приближа до пешеходната пътека след като е минал основния трафик и гледам да мина в пролука без да възпрепятствам движението.
Изхода.
Така мога да блокирам колите, които излизат от кръстовището пресичайки пешеходната пътека, както и колите, които тепърва ще влизат в кръстовището.

Преди време, обучаващ ми бе един кебекар. На една от пешеходните пътеки коментара му бе: Знаеш ли колко трудно бе да ни научат да даваме предимство.

Koko

Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

klisurov написа:
Kpetrov написа:
klisurov написа:
Kpetrov написа:

Изхода.
Така мога да блокирам колите, които излизат от кръстовището пресичайки пешеходната пътека, както и колите, които тепърва ще влизат в кръстовището.

Преди време, обучаващ ми бе един кебекар. На една от пешеходните пътеки коментара му бе: Знаеш ли колко трудно бе да ни научат да даваме предимство.
Не може да говориш сериозно! На изхода от кръстовището спираш преди пешеходната пътека?
А какво става с тези които минават успоредно с пешеходците в направление перпендикулярно на теб?
Чакай малко, ти това с автомобил ли го правиш или като пешеходец?
Заключено