Ttorontoo написа:Да ти имам проблемите, честно.
Ми ако си пожелаваш това, ще трябва малко да поработиш върху толерантността, да събереш точки, да минеш процедурата и да си намериш работа в Канада.

Ttorontoo написа:Да ти имам проблемите, честно.
А има и един значително по-лесен начин: стани добър в съответната професия, която си си избрал!optics написа:Ttorontoo написа:Да ти имам проблемите, честно.
Ми ако си пожелаваш това, ще трябва малко да поработиш върху толерантността, да събереш точки, да минеш процедурата и да си намериш работа в Канада.
Проблемъ е, че в България някой ще мине на червено, ще ти сгази детето, и даже няма да ти се извинят. И на мен ми писва понякога от прекалената намеса на държавата в личните дела на хората у канадско, ама алтернативата не ме привлича. Такава пасмина като нас българите и кебекарите се държат мирни само със засилено полицейско присъствие. Друга оправия няма.jovani написа:А има и един значително по-лесен начин: стани добър в съответната професия, която си си избрал!optics написа:Ttorontoo написа:Да ти имам проблемите, честно.
Идването в Канада няма да ти реши проблемите, а само ще ги замени с други.
Няма съществено значение какво точно ще правиш - един добър готвач в луксозен ресторант например би имал по-високи доходи от тези на един среден програмист или инженер.
А ако си креативен и направиш едно готварско шоу като Ути Бъчваров ще удариш всички Българо-Канадски емигранти в земята!
И няма да ти се налага да мислиш дали да минеш на червено или не со велосипедо, или да дипилиш пачки с флаерси по джобовете и събираш точки за поредната промоция в "но фрилс"...
и то какво излиза сега, че един зъболекар в България, вади повече от двама ИТ ванкувърски специалиста взети заедноKan_Tangra написа: Приятели говорят, че зъболекарите 15к-20к чисто на месец не ги харесват.
Тоя явно е играл пешеходец в случая и е слезнал от седалката. Иначе най-често канадския пешеходец на пешеходна пътека не гледа настрани: гледа нагоре, надолу или гордо напред. Той знае, че има предимство и ходи бавно. Ако гледа плахо и притичва, значи е нюкамър за големия град.optics написа:... Вчера (а и не само) - приближавам - гледам че няма никакви коли - минавам си. 10 метра след мен, друг колоездач пристига и БЕЗ ДА ПОГЛЕДНЕ, първо натиска копчето на светофара. Аз вече бях минал обърнах се да видя дали са дошли коли - не, няма - ПРАЗНО. А оня кибичи и чака да му светне. Е това е простотия!!!
Как така си спирал напречно на кръстовище и си слизал от колата да осигуриш път!?klisurov написа:Не веднъж съм спирал напречно в кръстовище, слизал съм от колата и съм осигурявал път на майка с дете.
Колкото и да бързам, на дали е повече от детето.
А и не знам в кой момент няма да успее да се отскубне и да щипне пред мен ... вече ми се е случвало
На "изхода" на кръстовището заставам така, че да не могат да ме заобиколят, след което са правя на регулировчик, докато майката с детето пресече.Kpetrov написа:Как така си спирал напречно на кръстовище и си слизал от колата да осигуриш път!?klisurov написа:Не веднъж съм спирал напречно в кръстовище, слизал съм от колата и съм осигурявал път на майка с дете.
А и не знам в кой момент няма да успее да се отскубне и да щипне пред мен ... вече ми се е случвало
Блокираш кръстовището, или? И като слезеш какво правиш, за ръка ли ги хващаш?
И при нас се дава предимство на пешеходци и има същите знаци, но това не означава, че се налага да се "блокират" кръстовища.klisurov написа:На "изхода" на кръстовището заставам така, че да не могат да ме заобиколят, след което са правя на регулировчик, докато майката с детето пресече.Kpetrov написа:Как така си спирал напречно на кръстовище и си слизал от колата да осигуриш път!?klisurov написа:Не веднъж съм спирал напречно в кръстовище, слизал съм от колата и съм осигурявал път на майка с дете.
Не знам при вас, но тук не винаги се дава предимство на пешеходци. Не много места има табели, че отнемането не предиство "струва" $100.
Изхода.Kpetrov написа:И при нас се дава предимство на пешеходци и има същите знаци, но това не означава, че се налага да се "блокират" кръстовища.klisurov написа:На "изхода" на кръстовището заставам така, че да не могат да ме заобиколят, след което са правя на регулировчик, докато майката с детето пресече.Kpetrov написа:Как така си спирал напречно на кръстовище и си слизал от колата да осигуриш път!?klisurov написа:Не веднъж съм спирал напречно в кръстовище, слизал съм от колата и съм осигурявал път на майка с дете.
Не знам при вас, но тук не винаги се дава предимство на пешеходци. Не много места има табели, че отнемането не предиство "струва" $100.
Предполагам искаш да кажеш на "входа" на кръстовището!
И аз като Оптикс, гледам да се приближа до пешеходната пътека след като е минал основния трафик и гледам да мина в пролука без да възпрепятствам движението.
Не може да говориш сериозно! На изхода от кръстовището спираш преди пешеходната пътека?klisurov написа:Изхода.Kpetrov написа:И при нас се дава предимство на пешеходци и има същите знаци, но това не означава, че се налага да се "блокират" кръстовища.klisurov написа:На "изхода" на кръстовището заставам така, че да не могат да ме заобиколят, след което са правя на регулировчик, докато майката с детето пресече.Kpetrov написа:Как така си спирал напречно на кръстовище и си слизал от колата да осигуриш път!?klisurov написа:Не веднъж съм спирал напречно в кръстовище, слизал съм от колата и съм осигурявал път на майка с дете.
Предполагам искаш да кажеш на "входа" на кръстовището!
И аз като Оптикс, гледам да се приближа до пешеходната пътека след като е минал основния трафик и гледам да мина в пролука без да възпрепятствам движението.
Така мога да блокирам колите, които излизат от кръстовището пресичайки пешеходната пътека, както и колите, които тепърва ще влизат в кръстовището.
Преди време, обучаващ ми бе един кебекар. На една от пешеходните пътеки коментара му бе: Знаеш ли колко трудно бе да ни научат да даваме предимство.