Е ли "бизнесмен" синоним на нещо ?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Е ли "бизнесмен" синоним на нещо ?

Мнение от ablood »

Павел написа:Колата е японска и то Хонда, което автоматично изключва механичен проблем.
Нали?
Те в сервизите на Honda/Acura само масла, накладки и гуми знаят как да сменят. За дефекти не са чували. Те са "изключени".;)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

ablood написа:
Павел написа:Колата е японска и то Хонда, което автоматично изключва механичен проблем.
Нали?
Те в сервизите на Honda/Acura само масла, накладки и гуми знаят как да сменят. За дефекти не са чували. Те са "изключени".;)
Оказа се прав - днес проверих в 3 Хонда дилъри, навсякъде механиците ми казаха, че в 90% от случаите се занимават с отстраняване на фабрични дефекти и само 10% от работата им е да сменят масла и накладки :)
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

:y:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Снощи докато гледах тази новина се присетих за тази дискусия.
While waiting for trial, Parent — who had 63 prior driving convictions — was arrested again on the second anniversary of his fatal hit and run. This time, he was going 105 km/hr in a 60 km/hr zone.
Parent’s statutory release date is January of next year, but his sister is worried he could take another life. And while Parent will be facing a 12-year driving ban, in the past that has not stopped him from getting behind the wheel–among the 63 previous driving offences, five of them were for driving while suspended.

The point is: Абсурди има и в Канада както и изроди.. Този е абсолютна мутра.

Да не говорим че никой в този форум не спомена (може и да съм пропуснал) че през последните няколко месеца в Съри и Делта са регистрирани над 30 престрелки между банди..
Ако това се беше случило в България щяхме да опищим форума как от това държава не става и че е невъзможно да се живее там..

Нищо против Канада, но и тук не всичко е розово..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:... в Съри и Делта са регистрирани над 30 престрелки между банди...
Ако няма невинни пострадали, нямам нищо против, така вършат част от работата на полицията. ;)
Между другото, повечето такива банди са индийски ... Наскоро кметицата на Съри беше изръсила, че държавата не трябвало да плаща за лечението на такива, пострадали в подобни престрелки и отказващи да съдействат на полицията, но ми е пределно ясно, че това няма как да стане и че изказването е чиста проба популистика на не особено популярен политик.
Лина Иванова

Мнение от Лина Иванова »

Толкова ме е яд , че не намирам думи да се изкажа.
Като че ли България е пълна с "бизнесмени", но на почти всички такива бизнесът им е свързан с дребни далавери, някакви измами и безброи врътки, предимно да заобиколят някое правило, закон или ограничение. И този манталитет най-ярко се откроява на пътя.
Днес влезнах в квартала около 18ч, карайки с 40км/ч. отзад шофьора бибиткаше и ме натискаше, най-вероятно и псуваше, съдейки по мимиките му. Нямаше възможност да ме изпревари и му се наложи да кара с 40 в квартала, по време в което всички деца играят навън.
Няма ден от тази седмица без смъртен случай на пътя
Понеделник - загинал моторист
Вторник- прегазено едногодишно бебе
Сряда- прегазен пешеходец
Четвъртък - две деца на мястото, от четири бутнати по време на гонки и т.н
Не всички, но масата показва манталитет на дребен далавераджия........ или както сами се наричат "бизнесмени"
П.П.
И петък не мина без съобщение за прегазено и убито на място 10-годишно детенце.
И както Myhata споменава в следващия отговор, че канадците били по-диви селяндури и само застраховката ги спирала да не мачкат наред. Важното е че все нещо ги спира, защото в Бг явно не са го открили или нямат възможност да го приложат. Статистика от пресконференцията на МВР тази сутрин- за 7 месеца - над 4000 пътни инцидента ; 360 мъртви, от които 17 деца и още 604 ранени деца. И това е повтаряща се с години тенденция. Ужасена съм
Последно промяна от Лина Иванова на Пет Авг 14, 2015 5:16 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Лина Иванова написа:Толкова ме е яд , че не намирам думи да се изкажа.
Като че ли България е пълна с "бизнесмени", но на почти всички такива бизнесът им е свързан с дребни далавери, някакви измами и безброи врътки, предимно да заобиколят някое правило, закон или ограничение. И този манталитет най-ярко се откроява на пътя.
Днес влезнах в квартала около 18ч, карайки с 40км/ч. отзад шофьора бибиткаше и ме натискаше, най-вероятно и псуваше, съдейки по мимиките му. Нямаше възможност да ме изпревари и му се наложи да кара с 40 в квартала, по време в което всички деца играят навън.
Няма ден от тази седмица без смъртен случай на пътя
Понеделник - загинал моторист
Вторник- прегазено едногодишно бебе
Сряда- прегазен пешеходец
Четвъртък - две деца на мястото, от четири бутнати по време на гонки и т.н
Не всички, но масата показва манталитет на дребен далавераджия........ или както сами се наричат "бизнесмени"
Ехее, ти явно наистина не знаеш накъде си тръгнала :lol:
И тука са същите, та даже по големи мишоци, ще го забележиш като дойдеш, ще те карат да им плащаш за униформи и обуща с които ще работиш за тях , ако не си чувал за „доброволен труд” за да заапеш прочутия канадски опит за да си намериш що годе някоя свястна работа...
А бе Велкъм ин Кенада !
А наемо си върви и хладилника плаче ! :-)

А за шофьорите тук са по зле, ще те прегазят без да им мигне окото, застраховката ги спира само, такива диви селяни не си виждала и в най далечната махала в България ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа:......ще те карат да им плащаш за униформи и обуща с които ще работиш за тях , ако не си чувал за „доброволен труд” за да заапеш прочутия канадски опит за да си намериш що годе някоя свястна работа...
Това горноте е мнение на мухата, не общовалидно правило. Аз нито съм плащал за дрехи и униформи, нито съм работил безплатно, но всеки както си го може ;)
Лина Иванова

Мнение от Лина Иванова »

Аз не мога да споря по въпроса повдигнат от Myhata, нямам нито опит нито наблюдения върху борбата за оцеляване в Канада. Чета Welcome to Canada и Discover Canada, както и тук та поне малко да се запозная с неизвестното. Но ми направи впечатление, че по каквато и тема да напиша коментар се намира съфорумник да обърне темата и да наблегне на това как ме очаква само някаква нископлатена и ужасна работа. Дори да се наложи с нискоквалифициран труд да се издържам първите години там не виждам къде е проблемът, след като честно ще изхранвам децата си.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Лина Иванова написа:Аз не мога да споря по въпроса повдигнат от Myhata, нямам нито опит нито наблюдения върху борбата за оцеляване в Канада. Чета Welcome to Canada и Discover Canada, както и тук та поне малко да се запозная с неизвестното. Но ми направи впечатление, че по каквато и тема да напиша коментар се намира съфорумник да обърне темата и да наблегне на това как ме очаква само някаква нископлатена и ужасна работа. Дори да се наложи с нискоквалифициран труд да се издържам първите години там не виждам къде е проблемът, след като честно ще изхранвам децата си.
Проблема Е, че ще почнеш да правиш компромиси със самата теб и ще почнеш да се унижаваш със "просташки работи", за които не си и чувала в България, а това ще те доведе до прочутата крилата фраза на Маркс, която и в ден днешен си важи със пълна сила :

"битието определя съзнанието"

За справки форума ! ;) :wave:
Стефан Цанев
tonny

Мнение от tonny »

Лина Иванова, самия факт, че си се регистрирала в този форум и си тръгнала да имигрираш означава, че тук не ти харесва и такива черни хроники като тази, която си цитирала, ще ти се набиват все повече и повече и дори дребните неща ще те дразнят...
Не го слушай myhata II, понякога си мисля, че и той самия не се слуша ама ко да праиш, форум, всеки има право да говори глупости. :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

tonny написа:Лина Иванова, самия факт, че си се регистрирала в този форум и си тръгнала да имигрираш означава, че тук не ти харесва и такива черни хроники като тази, която си цитирала, ще ти се набиват все повече и повече и дори дребните неща ще те дразнят...
Не го слушай myhata II, понякога си мисля, че и той самия не се слуша ама ко да праиш, форум, всеки има право да говори глупости. :D
И накрая обижда :D
утре ако дойдеш в Канада и работиш някаква работа със гореспоменатото лице, в края на работния ден ще те напсува, както го направи преди малко с мен ! :D :rofl:
Ей ги виж ги какви образи са ! :!:

От мен да го знаеш ДА ИЗБЯГВАШ със българета ДА РАБОТИШ ЗАЕДНО ! ;)
Стефан Цанев
Лина Иванова

Мнение от Лина Иванова »

tonny написа:Лина Иванова, самия факт, че си се регистрирала в този форум и си тръгнала да имигрираш означава, че тук не ти харесва и такива черни хроники като тази, която си цитирала, ще ти се набиват все повече и повече и дори дребните неща ще те дразнят...
Абсолютно вярно
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Лина Иванова написа:
Абсолютно вярно
Точно така, бай ти Тони ще ти го подаде ! :y:
Стефан Цанев
Лина Иванова

Мнение от Лина Иванова »

Ееее, Миха. Защо си толкова черноглед?
Пак го обърнахме на чесане на езиците.
Но всичко си зависи от човек. Тук ми прави впечатление, че като кучета се хапете само.
Ми при нас не е така. От 12 години сме някъде навън и навсякъде намираме прекрасни българи, близки и всеотдайни приятели. И макар да ни се разделят пътищата, задължително всяко лято се виждаме в България.
Аз лично не се съмнявам, че ще намерим добри българи и на следващото място, на което ще се установим.
Поздрави
Публикувай отговор