High-rises в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Re: High-rises в България

Мнение от Kpetrov »

7George написа:Като вземат някой ден да ги взривяват тия бетони, трябва да вземат пример от американците в Ню-Йорк, ама някак си без толкова много прах да стане...
:rofl: :rofl: :rofl:
Оххх корема ме заболя от смях. Направо къртиш мивки!
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Аватар
7George

Мнение от 7George »

Хубава, цветна майсторска нощна картинка! :y: Но какво се крие зад нея. Аз виждам един младеж, оставил гаджето си в ръцете на приятеля си за малко и отишъл на другия край на балкона или покрива да снима незавършения строеж в дясно. :)
И трябват ли и хай-райзи на една държава със застаряващо и намаляващо население? Не могат ли всички там да работят и живеят на едно ниво, а ще трябва да се скупчват в тия все още празни билдинги? Хотели.., ама аз ги предпочитам примерно тип бунгалца с алейки и палми между тях. Не знам, сирийските бежанци, ако ги вържат там, дали ще стоят в тях. Та, всичко това ми се вижда едно недоразумение и разрушаването им ще дойде много скоро на дневен ред. Дали по съвременни технологии или ромите с едни големи чукове ще ги замлатят срещу обещание за бетонното желязо в тях...
Последно промяна от 7George на Съб Ное 02, 2013 2:59 pm, променено общо 1 път.
Embrace your climate change!
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

7George написа:Хубава, цветна майсторска нощна картинка! :y: Но какво се крие зад нея. Аз виждам един младеж, оставил гаджето си в хладната октомврийска вечер и отишъл на другия край на балкона или покрива да снима незавършения строеж в дясно. И трябват ли и хай-райзи на една държава със застаряващо и намаляващо население? Не могат ли всички там да работят и живеят на едно ниво, а ще трябва да се скупчват в тия все още празни билдинги? Хотели.., ама аз ги предпочитам примерно тип бунгалца с алейки и палми между тях. Не знам, сирийските бежанци, ако ги вържат там, дали ще стоят в тях. Та, всичко това ми се вижда едно недоразумение и разрушаването им ще дойде много скоро на дневен ред. Дали по съвременни технологии или ромите с едни големи чукове ще ги замлатят срещу обещание за бетонното желязо в тях...
А аз като си сложа тъмните очила виждам едни младежи, седнали един в друг, да се натискат и по всяка вероятност лепят цифки. Не ми е под ръка лупата за да разбера, дали младежа натиска собственото си гадже или чуждо.
Ако аз бях фотографа, бих отрязал грозния покрив; ако бях SFBG82, щях отдавна да се откажа от пропаганда и агитация ин вейн
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
7George

Мнение от 7George »

ако бях SFBG82, щях отдавна да се откажа от пропаганда и агитация ин вейн
На него това му е елегантния и заобиколен начин да запита "кажете ми сега как да емигрирам" и да не му е първото мнение в тоя форум... :D
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Павел написа: А аз като си сложа тъмните очила
Ами ти свалял ли си ги?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Снимката е HDR от 5 кадъра и почти не-пресолена, както обикновено се случва с подобни. Покрива вярно е грозен, можело да мръдне напред чак до ъгъла и така да остане само далечната гледка.
Що се отнася до сфбг, той умора няма :-)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

optics написа:Снимката е HDR от 5 кадъра и почти не-пресолена, както обикновено се случва с подобни. Покрива вярно е грозен, можело да мръдне напред чак до ъгъла и така да остане само далечната гледка.
Що се отнася до сфбг, той умора няма :-)

Аз по-скоро мисля, че "фотографът" е искал да покаже романтика на фона на красива :rofl: София.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
7George

Мнение от 7George »

И за другия аспект на тия незавършени чудовища: замърсяването на гледката. Ако кмета на София си беше на място, щеше да им даде краен и непроменим срок на предприемачите да вкарат в предвидените функции и външен вид тия сгради или да ги разчистят до първоначалния им вид... Тия неща обаче нямат свойството да се случват в оная държава. А как проекта се е вписал в градоустройствения план, въобще няма смисъл да се коментира.

Отделно много европейски градове въобще не допускат такива колоси да стърчат в чертите землището си, Париж е ярък пример за това. Как ли я карат те там без хай-райзи горките...
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Mladost (investor: Garanti Koza) | 120m | ~29fl | 21fl | 18fl

Започват поредния многоетажен проект в София.
На мястото на Нова Деница (Бившата Аско Деница).

Thanks to Lokum.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
pumpy

Мнение от pumpy »

Колко красиво са стилизирани панелките наоколо. Просто се чудиш къде се намираш. Аз си купувам апартаментче там веднага, само да го завършат някой ден.......
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

pumpy написа:Колко красиво са стилизирани панелките наоколо. Просто се чудиш къде се намираш. Аз си купувам апартаментче там веднага, само да го завършат някой ден.......
Започват го Януари, 2014, т.е. след 2 месеца.

Заговори се по медиите, че напролет ще размразят 43 етажния небостъргач на бул Цар Борис 3. Ще бъде 209 метра висок със спиралата отгоре. Ето, как ще изглежда.

Изображение
Последно промяна от SFBG82 на Пон Ное 04, 2013 1:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Ето и две снимки на Capital Fort от starozagorec от October 18th, 2013.

Изображение

Изображение
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ама то е пълно с празни сгради в София, не разбирам за какво са им още. :wasntme:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Това списание... все едно чета в-к Работническо дело !
:devil: :devil: :devil:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор