Лятото беше супер, приятно без големи жеги. Даже климатик не пуснахме, или май само веднъж. До декември се търпеше горе долу, като в Бг,(там също мразя зимата)
Обаче след Коледа .... и до предишната седмица.
Какво е това чудо, според мен януари и февруари си беше почти нон стоп -20, или ако е било -10, все тая студено беше. След това дойде март, чаках го с такава надежда, а то студ. Може да не е било -20 ама беше студено. Април ми беше като една мечта, да дойде и да се постопли, а то заваля сняг

Купих си боти за пролетта, защото не мисля че на 5 градуса ще се пусна по сандали. Ми някои сутрини даже в ботите ми е студено.
Вчера така се радвах на някакви си 15 градуса, като гледам другата пролет може би ще се радвам и на 5.
Децата са адаптирани явно вече, дъщеря ми началото на март ме дебнеше да се обърна и излизаше по тениска, или си събличаше якето по градинките, все и е топло.
Освен това, всякаква гад тук е адаптирана към студа, не стига, че имаше оси до ноември, ами сега от март плъзнаха какви ли не животни. Даже видях комар...на този студ!!!! Въобще не коментирам гадният енот, който ни тормози. Такова бях виждала само в зоологическата градина, а сега трябва да се съобразявам с него, като си излзиам на собствената тераса (тоест наемната ми такава:) ).
Малко негативно мнение, дори за мен, ама просто исках да измрънкам, защото след прекрасният ден вчера, днес сутринта ми идеше да се замисля за емиграция в Австралия. За съжаление всички топли дестинации са бъкани с змии, крокодили, акули и друга паплач.
Но иначе това което супер ми хареса зимата, е че снега е чист, даже 5 дена след като падне пак е чист.
В София, пада хубав пухкав бял сняг, и след 2 часа върху него има нещо черно и мазно. Мизерия.
Освен това очаквах тази зима да сме нон стоп болни. Резултата е няколко леки вируса при децата (даже без лекар минаха) един отит на малкото, но като резултат от грип. Аз дори веднъж не съм вдигнала температура. Което си е рекорд.
Така че ще се адаптираме към студа, важното е че ни е чисто.
А най-хубавото е, че гадната, дълга и студена зима свърши!