Кога (и как) се аклиматизирахте ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Joya

Re: Кога (и как) се аклиматизирахте ?

Мнение от Joya »

Моето мнение е на човек който обича да му е топло, и му е първа зима в Монреал:
Лятото беше супер, приятно без големи жеги. Даже климатик не пуснахме, или май само веднъж. До декември се търпеше горе долу, като в Бг,(там също мразя зимата)
Обаче след Коледа .... и до предишната седмица.
Какво е това чудо, според мен януари и февруари си беше почти нон стоп -20, или ако е било -10, все тая студено беше. След това дойде март, чаках го с такава надежда, а то студ. Може да не е било -20 ама беше студено. Април ми беше като една мечта, да дойде и да се постопли, а то заваля сняг :( Три пъти вадя и прибирам зимните панталони на децата , миналият уикенд вече окончателно.
Купих си боти за пролетта, защото не мисля че на 5 градуса ще се пусна по сандали. Ми някои сутрини даже в ботите ми е студено.
Вчера така се радвах на някакви си 15 градуса, като гледам другата пролет може би ще се радвам и на 5.
Децата са адаптирани явно вече, дъщеря ми началото на март ме дебнеше да се обърна и излизаше по тениска, или си събличаше якето по градинките, все и е топло.
Освен това, всякаква гад тук е адаптирана към студа, не стига, че имаше оси до ноември, ами сега от март плъзнаха какви ли не животни. Даже видях комар...на този студ!!!! Въобще не коментирам гадният енот, който ни тормози. Такова бях виждала само в зоологическата градина, а сега трябва да се съобразявам с него, като си излзиам на собствената тераса (тоест наемната ми такава:) ).
Малко негативно мнение, дори за мен, ама просто исках да измрънкам, защото след прекрасният ден вчера, днес сутринта ми идеше да се замисля за емиграция в Австралия. За съжаление всички топли дестинации са бъкани с змии, крокодили, акули и друга паплач.
Но иначе това което супер ми хареса зимата, е че снега е чист, даже 5 дена след като падне пак е чист.
В София, пада хубав пухкав бял сняг, и след 2 часа върху него има нещо черно и мазно. Мизерия.
Освен това очаквах тази зима да сме нон стоп болни. Резултата е няколко леки вируса при децата (даже без лекар минаха) един отит на малкото, но като резултат от грип. Аз дори веднъж не съм вдигнала температура. Което си е рекорд.
Така че ще се адаптираме към студа, важното е че ни е чисто.
А най-хубавото е, че гадната, дълга и студена зима свърши!
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Godis

Мнение от Godis »

Сега месец май ще те брули вятър, и чак юни може да поразпуснеш :)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

:lol:
Хората и в Аляска живеят, стегнете се.
В Пловдив определено зимата е по-приятна, но като си спомня студената баня и тоалетна :worried: ... бая студ си беряхме и там. Днес им завиждам за 30-те градуса де, вчера вечерта посинях на терасата по тениска, докато обърна гъбите на грила. Но на хората от Видин, Краков, Нижни Новгород и т.н. никакво впечетление не им прави зимата в Торонто :lol: ...
Joya, не забравяй паяците :!:.
Последно промяна от anxeli на Чет Апр 25, 2013 1:12 pm, променено общо 2 пъти.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Joya написа:За съжаление всички топли дестинации са бъкани с змии, крокодили, акули и друга паплач.
:y:

:rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

tot2311 написа:Напълно подкрепям твоето мнение. Страхотна есен беше в Торонто (първата ни в Канада). Няма такива цветове ярки и гледки. А тази снимка е просто уникална.
Предполагам есента е много красива и в някои части на Квебек, но покрай кандаския ден на благодарността наистина си струва да се иде към атлантическите провинции. Цветовете на листата са просто страхотни.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Тази зима беше рядко гнусна - студена и продължителна. Може да се сравни само с 2004 година, когато пристигнахме. То си пролича и от сметките ни за ток - невиждан рекорд.
Joya, щом толкова философски приемаш ситуацията има шанс за теб да се аклиматизираш. :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

http://www.blitz.bg/news/article/196089"
30 градуса в бг. Рекордни температури в Пазарджик, Сандански, Монтана.
Варна и Плд 27.
През уикенда се очакват 32.

Кога ще се аклиматизирам?
Точно никога!

Голям келипир, да се събуеш бос на +5 градуса, и да си мислиш, че е станало пролет.
Това е по-скоро за някой виц за лудите, и то към графа черен хумор. :D
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Joya написа:Аз дори веднъж не съм вдигнала температура.
Джоя, и аз бях така в продължение на 5-6 години след като пристигнахме. Нито една настинка, за температура да не говорим. Ама казват, че тукашните вируси толкова им трябва, 5 години, да се адаптират към теб. Ако и след 5-6 години още си така, ще ти стисна ръката и ще те черпя едно кафе. Щото аз от една година нямам настинки - всички гадости ми докарват най-малко синусна инфекция или бронхит. Аман!

Иначе по темата - на мен квебешкия климат никога не ми е пречил. Зимата винаги съм ходила с едно вълнено палто и памучни блузи - всичко е отоплено, а даже и да се наложи да стоиш на студено, то не е повече от 10 мин. Лятото също не ми е много тежко покрай всички климатици, които бълват студ непрекъснато. Даже понякога се размечтавам да ми е горещо. Най-неприятото е, ако вкъщи се развали климатика (който обикновено го пускаме само на "обезвлажняване") и трябва да се търпи лепкавата задушлива влага. Есента е чудесна, всичко е разноцветно, една красота. Най-голямата ми болка е пролетта. В България винаги най-много харесвах пролетта, а тук просто я няма. Зимата продължава до средата на май и след това директно започват жегите. Няма го този период от месец-два, когато тревата покълва, дърветата се разлистват, птичките се нарояват. Всичко става внезапно. Заради това и престанах да правя мартенички - няма смисъл. Само се натъжавам.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Joya написа:За съжаление всички топли дестинации са бъкани с змии, крокодили, акули и друга паплач.
Aз знам такова местенце, дето нема никви гадове, и е топло целогодишно... ;)
Dead Eyes See No Future
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Independent написа:Заради това и престанах да правя мартенички - няма смисъл.
Детето още не иска да ги свали от ръката. Вярва че другите деца в детската градина са по-често болни защото не носят мартеници :)
pumpy

Мнение от pumpy »

anxeli написа::lol:
Хората и в Аляска живеят, стегнете се.
В Пловдив определено зимата е по-приятна, но като си спомня студената баня и тоалетна :worried: ... бая студ си беряхме и там. Днес им завиждам за 30-те градуса де, вчера вечерта посинях на терасата по тениска, докато обърна гъбите на грила. Но на хората от Видин, Краков, Нижни Новгород и т.н. никакво впечетление не им прави зимата в Торонто :lol: ...
Joya, не забравяй паяците :!:.
Моля, моля, там не е студено :rofl:
Аз съм на няколко часа южно от Аляска. Ноември беше горе долу студено -32. Януари беше малко по топло -22. МАрт беше даже близо до нулата. Не мога да се оплача: човек се облича, когато излиза навън и толкова. Вкъщи по чорапи и тениска. Но е една невероятна красота и белота.
Да си призная честно, аз предпочитам студеното - винаги можеш да се облечеш ако поискаш. А във Флорида през лятото -колко можеш да съблечеш навън и как това ти помага ?
Миналото лято (юни и юли) бях на Полярния Кръг - темпрература +28/30 градуса целзий. Едни комати и мухи като врабчета, цял ден светло и на вентилатори, защото хората там просто нямат климатици. Това нормали условия ли са ??? Къде къде по-добре е -28/30.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

За мене златната среда е между -5 и +15. Ако ще седя и бездействам може и +25, но лошото е, че аз мирен не мога да седя. Все правя нещо по двора, къщата, колите, играем с децата, караме колелета...

Като напече слънцето аз просто прегрявам и ставам безполезен парцал.

Така че тези хвалби за +30 ги приемам с хумор. Предпочитам да се облека добре и да изляза при -20.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз като се понагрея ставам червена като домат и хората почват да ме питат дали имам нужда от помощ :rofl: При 30 градуса ниакакви разходки навън, само ако съм в гора и не ме пече слънцето. Тая седмица до днес времето беше перфектно. Днес е мрачно, което е неприятно.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
newcomer

Мнение от newcomer »

днес времето е по вече от перфектно.около 30 градуса,слънцето пече ,но нито е задушно нито пък жегата е изгаряща.навсякъде е зелено и липите започнаха да разцъвтяват с типичния им пролетен аромат предвестник на настъпващото лято.
само дето офисът ми е от сенчестата страна следобедната част на деня и по къс ръкав ми е малко хладно,

но въпреки това съм много доволен,че съм доста далеч от меко казано мизерния канадски климат
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

:lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Публикувай отговор