Българските лекари и медицина на световно ниво!
- roumensp
Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!
Моят опит с грипа е, че ако пиеш лекарства, минава за една седмица, а ако не пиеш - за 7 дена.
Ако имам кашлица, пия Benylin (сироп, без рецепта е). Има един, който е точно за суха кашлица, на шишето пише "Dry Cough".
Ако имам кашлица, пия Benylin (сироп, без рецепта е). Има един, който е точно за суха кашлица, на шишето пише "Dry Cough".
Много благодаря! Прегледах го какво представлява и наистина изглежда добро, както и отзивите за него. Точно от нещо такова се нуждаех, поне да облекча кашлицата. Утре ще си го купя. Благодаря, още веднъж!roumensp написа:Моят опит с грипа е, че ако пиеш лекарства, минава за една седмица, а ако не пиеш - за 7 дена.

- optics
- Модератор
При тежки случаи правя следното. Отивам в дръг стора и чета в раздела за настинки какво се предлага. Вземам някакви прахчета дето имат вкус на лимон и се разтварят в гореща вода. Преди да ги взема чета какво пише за симптоми и внимавам да не би да е аспирин под друго име (щото аспирин си имам).
Дали действат както Румен го описва - трудно е да се каже щото един и същи човек при един даден проблем, не може да пробва и двата варианта.
Дали действат както Румен го описва - трудно е да се каже щото един и същи човек при един даден проблем, не може да пробва и двата варианта.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Ябълке, пробвай с ведро настроение - ще ти вдигне тонуса и организма ти сам ще се справи с болестта 

Ти си готов за канадски лекарfighter написа:Ябълке, пробвай с ведро настроение - ще ти вдигне тонуса и организма ти сам ще се справи с болестта

Сори, не харесвам лекариapple написа:Ти си готов за канадски лекарfighter написа:Ябълке, пробвай с ведро настроение - ще ти вдигне тонуса и организма ти сам ще се справи с болесттаНе се колебай, това е твоята област!

Благодаря! Пия ги, пия ги... Ама не ми помагат. Те са няколко разновидности, аз имам NeoCitran. То си е май парацетамолец с малко други добавки. На Румен сиропа ще свърши работа за сега мисля и ще подтисне кашлицата, ако не в петък ще настоявам за сериозно отношение и медикаменти. С тая докторица поне се знаем, а не като тоя пишман доктор...optics написа:При тежки случаи правя следното. Отивам в дръг стора и чета в раздела за настинки какво се предлага. Вземам някакви прахчета дето имат вкус на лимон и се разтварят в гореща вода. Преди да ги взема чета какво пише за симптоми и внимавам да не би да е аспирин под друго име (щото аспирин си имам).
Много благодаря на всички отзовали се на молбата ми! Засега се ориентирах какво ми трябва, за да закрепя положението. Хубава вечер или хавайско утро за други!

Много баби-хилаво бебе 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Въобще не се майтапя - заразата и отива към белите дробове. Всички сиропи за кащлица са BS, дори и Buckley. За кашлицата трябва кодеин или подобните му, а за тях трябва чичо доктор. Апле, във всяка чакалня на бърза помощ има оставени за самообслужване маски - не се притеснявяй, че ще заразиш някой китаец дето си е вирнал краката на масата и си играе със смартфона.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Знаех си аз, че се подведох: да давам съвети на човек, който се лекува според bgmama и уикипедия.....
И последно по темата ти, ДА понякога правя правописни грешки, но това явно не притеснява нито тъпия лицензиран фармацевт, който ми чете рецептите и ги изпълнява, нито доктора от другата страна на улицата, когато му пращам пациенти за консултации (нали и той е тъп и прост канадец), нито CDSBC. Още по-малко пациентите ми. Важното е, че не греша когато вадя зъби например, защото тогава би било фатално за разлика от липсващото "е" на плацебото....
apple написа:Защото не знам къде другаде да питам ще питам тук: Лепнах много гаден грип и съм много зле от няколко дни. От болки в гърлото, мускулите и температура вече съм на ниво трахеит и инфекцията пълзи надолу към белия ми дроб. Ако не взема мерки ще си докарам пневмония. Проблема е, че великия канадски доктор, който посетих ми каза прословутото им клише "Ние в Канада не одобряваме употребата на антибиотици.
Аз също се присъединявам към съвета за спешното: явно си **** , като гледам какви ги дробиш...apple написа: Да уточня още веднъж, че НЕ ТЪРСЯ антибиотик,.....
apple написа: пробутва ми някакви съмнителни хранителни добавки с плацебо ефект...!
Интересно как вино с черен пипер е по-малко плацебо от Airborne ?apple написа:Вино с черен пипер и чесън го знам, ама като имам гастрит не става. .
И последно по темата ти, ДА понякога правя правописни грешки, но това явно не притеснява нито тъпия лицензиран фармацевт, който ми чете рецептите и ги изпълнява, нито доктора от другата страна на улицата, когато му пращам пациенти за консултации (нали и той е тъп и прост канадец), нито CDSBC. Още по-малко пациентите ми. Важното е, че не греша когато вадя зъби например, защото тогава би било фатално за разлика от липсващото "е" на плацебото....
- ablood
- Обратна връзка:
Както ти самият каза в темата за оръжията:Павел написа:Въобще не се майтапя - заразата и отива към белите дробове. Всички сиропи за кащлица са BS, дори и Buckley. За кашлицата трябва кодеин или подобните му, а за тях трябва чичо доктор.
Павел написа:Няма нищо по-трудно от това, да убедиш лудия че е луд
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Apple, ти не търсиш антибиотик, а психотерапевт. Тук няма да го намериш, повярвай ми ...
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Каквото търсих вече го намерих благодарение на помощта на някои форумци. Но ти не си от тях! Сложи си някакви граници все пак, когато човек е болен и иска съвет можеш да се въздържиш от заяждане и излишна ехидност.becks написа:Apple, ти не търсиш антибиотик, а психотерапевт. Тук няма да го намериш, повярвай ми ...

Хей, делириум не е обидно. Това е състояние в медицината и до него може да се стигне при поддържане на висока температура, следствие на инфекция. Да си болен не е срамно, да не искаш да се лекуваш може и да е
Кой ме зазвездичи ???

Кой ме зазвездичи ???
За невротичните ти разстройства, които наблюдавам и за дисфункционалните ти емоции аз бих предписал когнитивно-поведенческа терапия под наблюдението на специалист психотерапевтapple написа:Каквото търсих вече го намерих благодарение на помощта на някои форумци. Но ти не си от тях! Сложи си някакви граници все пак, когато човек е болен и иска съвет можеш да се въздържиш от заяждане и излишна ехидност.becks написа:Apple, ти не търсиш антибиотик, а психотерапевт. Тук няма да го намериш, повярвай ми ...Бих ти рекнала нещо по-така както правя обичайно, но не си струва. Радвам се, че все пак имаше хора, които откликнаха и ми помогнаха. За което оше веднъж благодаря!

Тва не е ехидност. Ако наистина смяташе, че ти трябва антибиотик щеше да приемеш офертата на пумпи или просто щеше да отидеш на друг лекар
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”