Българските лекари и медицина на световно ниво!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!

Мнение от roumensp »

Моят опит с грипа е, че ако пиеш лекарства, минава за една седмица, а ако не пиеш - за 7 дена.
Ако имам кашлица, пия Benylin (сироп, без рецепта е). Има един, който е точно за суха кашлица, на шишето пише "Dry Cough".
apple

Мнение от apple »

roumensp написа:Моят опит с грипа е, че ако пиеш лекарства, минава за една седмица, а ако не пиеш - за 7 дена.
Ако имам кашлица, пия Benylin (сироп, без рецепта е). Има един, който е точно за суха кашлица, на шишето пише "Dry Cough".
Много благодаря! Прегледах го какво представлява и наистина изглежда добро, както и отзивите за него. Точно от нещо такова се нуждаех, поне да облекча кашлицата. Утре ще си го купя. Благодаря, още веднъж! :handshake:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

При тежки случаи правя следното. Отивам в дръг стора и чета в раздела за настинки какво се предлага. Вземам някакви прахчета дето имат вкус на лимон и се разтварят в гореща вода. Преди да ги взема чета какво пише за симптоми и внимавам да не би да е аспирин под друго име (щото аспирин си имам).
Дали действат както Румен го описва - трудно е да се каже щото един и същи човек при един даден проблем, не може да пробва и двата варианта.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Ябълке, пробвай с ведро настроение - ще ти вдигне тонуса и организма ти сам ще се справи с болестта :)
apple

Мнение от apple »

fighter написа:Ябълке, пробвай с ведро настроение - ще ти вдигне тонуса и организма ти сам ще се справи с болестта :)
Ти си готов за канадски лекар :lol: Не се колебай, това е твоята област! :y:
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

apple написа:
fighter написа:Ябълке, пробвай с ведро настроение - ще ти вдигне тонуса и организма ти сам ще се справи с болестта :)
Ти си готов за канадски лекар :lol: Не се колебай, това е твоята област! :y:
Сори, не харесвам лекари ;)
apple

Мнение от apple »

optics написа:При тежки случаи правя следното. Отивам в дръг стора и чета в раздела за настинки какво се предлага. Вземам някакви прахчета дето имат вкус на лимон и се разтварят в гореща вода. Преди да ги взема чета какво пише за симптоми и внимавам да не би да е аспирин под друго име (щото аспирин си имам).
Дали действат както Румен го описва - трудно е да се каже щото един и същи човек при един даден проблем, не може да пробва и двата варианта.
Благодаря! Пия ги, пия ги... Ама не ми помагат. Те са няколко разновидности, аз имам NeoCitran. То си е май парацетамолец с малко други добавки. На Румен сиропа ще свърши работа за сега мисля и ще подтисне кашлицата, ако не в петък ще настоявам за сериозно отношение и медикаменти. С тая докторица поне се знаем, а не като тоя пишман доктор...
Много благодаря на всички отзовали се на молбата ми! Засега се ориентирах какво ми трябва, за да закрепя положението. Хубава вечер или хавайско утро за други! :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Много баби-хилаво бебе :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Въобще не се майтапя - заразата и отива към белите дробове. Всички сиропи за кащлица са BS, дори и Buckley. За кашлицата трябва кодеин или подобните му, а за тях трябва чичо доктор. Апле, във всяка чакалня на бърза помощ има оставени за самообслужване маски - не се притеснявяй, че ще заразиш някой китаец дето си е вирнал краката на масата и си играе със смартфона.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
pumpy

Мнение от pumpy »

Знаех си аз, че се подведох: да давам съвети на човек, който се лекува според bgmama и уикипедия.....
apple написа:Защото не знам къде другаде да питам ще питам тук: Лепнах много гаден грип и съм много зле от няколко дни. От болки в гърлото, мускулите и температура вече съм на ниво трахеит и инфекцията пълзи надолу към белия ми дроб. Ако не взема мерки ще си докарам пневмония. Проблема е, че великия канадски доктор, който посетих ми каза прословутото им клише "Ние в Канада не одобряваме употребата на антибиотици.
apple написа: Да уточня още веднъж, че НЕ ТЪРСЯ антибиотик,.....
Аз също се присъединявам към съвета за спешното: явно си **** , като гледам какви ги дробиш...
apple написа: пробутва ми някакви съмнителни хранителни добавки с плацебо ефект...!
apple написа:Вино с черен пипер и чесън го знам, ама като имам гастрит не става. .
Интересно как вино с черен пипер е по-малко плацебо от Airborne ?
И последно по темата ти, ДА понякога правя правописни грешки, но това явно не притеснява нито тъпия лицензиран фармацевт, който ми чете рецептите и ги изпълнява, нито доктора от другата страна на улицата, когато му пращам пациенти за консултации (нали и той е тъп и прост канадец), нито CDSBC. Още по-малко пациентите ми. Важното е, че не греша когато вадя зъби например, защото тогава би било фатално за разлика от липсващото "е" на плацебото....
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Павел написа:Въобще не се майтапя - заразата и отива към белите дробове. Всички сиропи за кащлица са BS, дори и Buckley. За кашлицата трябва кодеин или подобните му, а за тях трябва чичо доктор.
Както ти самият каза в темата за оръжията:
Павел написа:Няма нищо по-трудно от това, да убедиш лудия че е луд
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
becks

Мнение от becks »

Apple, ти не търсиш антибиотик, а психотерапевт. Тук няма да го намериш, повярвай ми ...
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
apple

Мнение от apple »

becks написа:Apple, ти не търсиш антибиотик, а психотерапевт. Тук няма да го намериш, повярвай ми ...
Каквото търсих вече го намерих благодарение на помощта на някои форумци. Но ти не си от тях! Сложи си някакви граници все пак, когато човек е болен и иска съвет можеш да се въздържиш от заяждане и излишна ехидност. :fubar: Бих ти рекнала нещо по-така както правя обичайно, но не си струва. Радвам се, че все пак имаше хора, които откликнаха и ми помогнаха. За което оше веднъж благодаря! :handshake:
pumpy

Мнение от pumpy »

Хей, делириум не е обидно. Това е състояние в медицината и до него може да се стигне при поддържане на висока температура, следствие на инфекция. Да си болен не е срамно, да не искаш да се лекуваш може и да е ;)
Кой ме зазвездичи ???
becks

Мнение от becks »

apple написа:
becks написа:Apple, ти не търсиш антибиотик, а психотерапевт. Тук няма да го намериш, повярвай ми ...
Каквото търсих вече го намерих благодарение на помощта на някои форумци. Но ти не си от тях! Сложи си някакви граници все пак, когато човек е болен и иска съвет можеш да се въздържиш от заяждане и излишна ехидност. :fubar: Бих ти рекнала нещо по-така както правя обичайно, но не си струва. Радвам се, че все пак имаше хора, които откликнаха и ми помогнаха. За което оше веднъж благодаря! :handshake:
За невротичните ти разстройства, които наблюдавам и за дисфункционалните ти емоции аз бих предписал когнитивно-поведенческа терапия под наблюдението на специалист психотерапевт ;) Писането ти по форуми и самолечение с помощта на форумни врачки само ще задълбочи нежелателните ти когниции. Believe me ;)

Тва не е ехидност. Ако наистина смяташе, че ти трябва антибиотик щеше да приемеш офертата на пумпи или просто щеше да отидеш на друг лекар
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Публикувай отговор