Българските лекари и медицина на световно ниво!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
apple

Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!

Мнение от apple »

Защото не знам къде другаде да питам ще питам тук: Лепнах много гаден грип и съм много зле от няколко дни. От болки в гърлото, мускулите и температура вече съм на ниво трахеит и инфекцията пълзи надолу към белия ми дроб. Ако не взема мерки ще си докарам пневмония. Проблема е, че великия канадски доктор, който посетих ми каза прословутото им клише "Ние в Канада не одобряваме употребата на антибиотици. Върви у вас лежи на топло и си прави гаргара с вода и готварска сол... :tmi: " Тия бабини рецепти си ги знам и без да посещавам умници като него, ама не действат в случая. Помолих го за нещо друго, което да спре инфекцията да не се разпростанява надолу към дроба и той ми отказа /някакъв спрей или нещо подобно/. Е какво да правя??? :?: Този път питам сериозно! Закъсала съм го и искам адекватни съвети, а не обиди и ехидни подмятания. Някой да сподели с какво се е самолекувал адекватно... Всичко, което се сетих от традиционните методи за самолечение с чайове и други го пробвах ама не върви...
speedy

Мнение от speedy »

Ако се съмняваш в доктора и положението е лошо, отиди при друг. Форумът едва ли е място за сериозни здравни съвети. Ако ако наистина е грип, тоест вирус, антибиотик няма да помогне.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
apple

Мнение от apple »

speedy написа:Ако се съмняваш в доктора и положението е лошо, отиди при друг. Форумът едва ли е място за сериозни здравни съвети. Ако ако наистина е грип, тоест вирус, антибиотик няма да помогне.
Е що за доктор е това! Солена вода... :fubar: Наистина е вирус и явно имунната ми система е доста слаба, защото се влошавам с часове. И фамилния ми доктор е същата работа и тя това си знае, това си бае...без антибиотик. Смучи бонбончета, пий Неоцитран и Тайленол и те такива. Ама не става, опитах и продължавам ама... Трябва ли наистина да чакам да се докарам до пневмония? Питам с надежда все пак някой да сподели с какво се е лекувал и да е достъпно без рецепта. Е в България примерно има разни спрейчета, които действат много добре. На това се надявах някой нещо конкретно да сподели, че е ползвал и повлиява добре. Никой ли не го е тресвал грип тук? :?: Иначе благодаря за отговора, но се нуждая от конкретика. Час при друг лекар имам чак в петък, дотогава...кой знае докъде ще съм се докарала. :(
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Греяно червено вино с чер пипер, 2-3 скилидки чесън дневно, лимон с мед на закуска и пълен релакс. Бързо оздравяване ти желая.
Dead Eyes See No Future
pumpy

Мнение от pumpy »

Аз ще ти изпиша антибиотик, но не разбирам как той ще ти помогне ???
Прати ми телефона на аптеката си, имената си, дата на раждане и номета на здравната си карта. Също и дали имаш алергии, години и килограми.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

apple написа:И фамилния ми доктор е същата работа и тя това си знае, това си бае...без антибиотик.(
Колкото и да противоречи на вярванията ти и на рекламите, ГРИП НЕ СЕ ЛЕКУВА. Лекарствено средство, облекчаващо симптомите не е лекарство срещу грип.
Няма антибиотик срещу грип и настинки. Пий си хладките чайчета (не горещи!!!!), и имуностимуланти (аптеката на рафтчето "грип")!
Ако след десетина дена не си по-добре, тогава вече говорим за вероятни (!!!) усложнения и антибиотици.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
apple

Мнение от apple »

Е то пак стана философски спор май... Грипа не се лекува с антибиотици това го знам, ама заедно с грипа вървят и бактериалните инфекции. Нали затома я закъсваме, щото имунната ситема отслабва в битката с вируса и гадните бактериите почват да пируват.
Bacterial tracheitis is a bacterial infection of the trachea and is capable of producing airway obstruction.

One of the most common causes is Staphylococcus aureus and often follows a recent viral upper respiratory infection. Bacterial trachitis is a rare complication of influenza infection.[2] It is the most serious in young children, possibly because of the relatively small size of the trachea that gets easily blocked by swelling. The most frequent sign is the rapid development of stridor. It is occasionally confused with croup.
Етиология: Най-честата причина са вирусните инфекции – грип, парагрип, риновируси, аденовируси. Често вирусната инфекция се последва от вторична бактериална инфекция, причинена от пневмококи, стрептококи, стафилококи и др. Роля играят и някои физични фактори (студ, влага, горещ въздух), химични фактори (серни газове, азотен окис), запрашаване на въздуха, аспирация на фарингеално съдържимо и стомашен сок.
http://lechitel.net/%D0%BE%D1%81%D1%82% ... %B5%D1%87/" http://arsmedica.bg/bg/illness/c_id/252 ... pha/0.html" Та искам да моря това, а не вирусите. С тях е ясно, че организма сам трябва да се справи. Благодаря, но дотук нищо не ми върши работа. Вино с черен пипер го знам, ама като имам гастрит не става. Казах, че каквото от народната медицина се сетих все го опитах ама йок файда. Сега се сещам за такива като Трахизан, Фарингосепт, Тантум верде, които ако ми бях под ръка можеше да си спестя усложненията. Нещо такова търсех от въпросния доктор ама... Поне ми препоръчайте някакъв сироп за облекчаване на сухата кашлица, че не мога да дишам направо, нито да спя... :( На pumpy благодаря, ама докато ти чакам рецептите или ще се оправя или ще се влоша пък и много лични данни искаш. То по-добре от БГ да ми пратят по-бързо ще стане. Ако някой се сети за сиропче или спрейче ще съм благодарна, а иначе ще си чакам петъка, какво да правя друго... :( Сигурно ще тоя път ще ми препоръчат чай от лайка и витамини... Абе в контекста на темата - професионализъм, откъдето и да го погледнеш...
Последно промяна от apple на Вто Дек 18, 2012 8:34 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

В чекмеджето до леглото ми винаги има това:

Изображение

Няколко пъти в годината влиза в работа
apple

Мнение от apple »

мерси ама това какво е имуностимулатор или против кашлица? Не намерих в нета нищо на английски, а френския не го разбирам. И не знам дали тук го има това... :(
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

опитай Dequadin.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Иди в бърза помощ и не се помотвай. Почни антибиотик - ако не помогне, няма и да навреди.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
apple

Мнение от apple »

emilcho написа:опитай Dequadin.
Благодаря, това изглежда да върши точно такава работа. Само не знам дали не е късно понеже инфекцията вече премина надолу към трахеята както казах. Е нещо такова ми трябваше преди два дни, ама трябваше да питам д-р Емилчо, а не канадския "дипломиран" д-р Некомпетентност. :)
Павеле, как да се замъкна с грип да вися часове наред /и да пръскам зараза по околните докато бухам кашлицата/, а и като знам, че не се ходи за такива неща. Съвестно ми е... Хората там чакат с контузии и по-сериозни проблеми от моите. Не бива да се злоупотребява, пък и много се съмнявам и те да ми изпишат АБ. Благодаря за отговорите. Надявам се да се справи имунната ми система, подпомагам я с ударни дози витамин С, а утре ще се разровя сама за някакъв сироп и евентуално емилчовия лек. Не искам да правя драми тук. Само питах за конкретни наименования на лекарства достъпни без рецепта с антибактериален ефект и облекчаващи кашлицата. Да прочета в нета и да си преценя кое да купя. Моля само ако някой се сеща за нещо конкретно и да му е помогнало да сподели. А не да не пълним темата с коменатри. Благодаря предварително!
pumpy

Мнение от pumpy »

Павел написа:....Почни антибиотик - ако не помогне, няма и да навреди.
Както казва моя син превеждайки от английски "наистина ли ?"

Ябълке, не знам каква поща или сервиз ползваш от България за да ти пратят антибиотик, но на този континент има нещо, което се нарича "call in a prescription". Не случайно ти поисках номера на аптеката, която ползваш, щеше да ми отнеме около 5 минути, но здраве да е. А относно личната информация, един от професорите ми ни обясняваше винаги " never treat a stranger". - аз бях готов да направя компромис, но няма как да се обадя в аптеката и да им кажа, че една ябълка ще дойде да си вземе Амоксицилина. Все едно офертата ми не е валидна повече. Следващия път. И аз като тези лицензирани, некадърни канадски лекари ще се позова на имунната ти система да се справи с вируса.

Airborn, помага много при вируси, ако се продава в Канада,
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Аз не мисля, че Павел беше сериозен, но се чудя дали иронизира Ябълката, или я засили по нанадолнището.
apple

Мнение от apple »

Павел да отговори сам на разсъжденията ти! Ама ако зъболекаря иронизира още по-лошо за него, то си говори за човека... Ама и тази не я свърши като хората, пробутва ми някакви съмнителни хранителни добавки с плацебо ефект...
Airborne is a dietary supplement containing herbal extracts, amino acids, antioxidants, electrolytes, synthetic vitamins, and other ingredients. It was created by Victoria Knight-McDowell in the early 1990s. is offered for sale over-the-counter in many U.S. retail stores in three different forms: tablet, chewable lozenge, or powder. It is marketed as a dietary supplement supporting the immune system, though the benefit to users remains unestablished. The former owners were fined by the Federal Trade Commission for deceptive advertising and were the subject of successful class action lawsuits.
http://en.wikipedia.org/wiki/Airborne_% ... plement%29" И се пише Airbornе изял си май една буква... дано като изписваш рецепти да не пропускаш нещо. ;) Ако говориш за филма, благодаря ще го гледам ама не мисля, че ще ми помогне особено...http://www.youtube.com/watch?v=7b3VsJejPIs" Ако говориш за значението на думата в превод ще се въздържа от коментар точно днес. ;) Извинявам се, че се поувлякох и аз пак по провокациите, ама болна, здрава такава съм си. Магарето си в калта не оставям!
Да уточня още веднъж, че НЕ ТЪРСЯ антибиотик, а местни алтернативи с антисептичен ефект и сиропи против кашлица без рецепти и по-точно търся вашето мнение и препъръки за лично използвани такива. Благодаря!
Публикувай отговор