Е то пак стана философски спор май... Грипа не се лекува с антибиотици това го знам, ама заедно с грипа вървят и бактериалните инфекции. Нали затома я закъсваме, щото имунната ситема отслабва в битката с вируса и гадните бактериите почват да пируват.
Bacterial tracheitis is a bacterial infection of the trachea and is capable of producing airway obstruction.
One of the most common causes is Staphylococcus aureus and often follows a recent viral upper respiratory infection. Bacterial trachitis is a rare complication of influenza infection.[2] It is the most serious in young children, possibly because of the relatively small size of the trachea that gets easily blocked by swelling. The most frequent sign is the rapid development of stridor. It is occasionally confused with croup.
Етиология: Най-честата причина са вирусните инфекции – грип, парагрип, риновируси, аденовируси. Често вирусната инфекция се последва от вторична бактериална инфекция, причинена от пневмококи, стрептококи, стафилококи и др. Роля играят и някои физични фактори (студ, влага, горещ въздух), химични фактори (серни газове, азотен окис), запрашаване на въздуха, аспирация на фарингеално съдържимо и стомашен сок.
http://lechitel.net/%D0%BE%D1%81%D1%82% ... %B5%D1%87/"
http://arsmedica.bg/bg/illness/c_id/252 ... pha/0.html" Та искам да моря това, а не вирусите. С тях е ясно, че организма сам трябва да се справи. Благодаря, но дотук нищо не ми върши работа. Вино с черен пипер го знам, ама като имам гастрит не става. Казах, че каквото от народната медицина се сетих все го опитах ама йок файда. Сега се сещам за такива като Трахизан, Фарингосепт, Тантум верде, които ако ми бях под ръка можеше да си спестя усложненията. Нещо такова търсех от въпросния доктор ама... Поне ми препоръчайте някакъв сироп за облекчаване на сухата кашлица, че не мога да дишам направо, нито да спя...

На pumpy благодаря, ама докато ти чакам рецептите или ще се оправя или ще се влоша пък и много лични данни искаш. То по-добре от БГ да ми пратят по-бързо ще стане. Ако някой се сети за сиропче или спрейче ще съм благодарна, а иначе ще си чакам петъка, какво да правя друго...

Сигурно ще тоя път ще ми препоръчат чай от лайка и витамини... Абе в контекста на темата - професионализъм, откъдето и да го погледнеш...