Вече кацнахме в Квебек!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Вече кацнахме в Квебек!

Мнение от ablood »

pumpy написа:Това прави ли ме амбициозен родител?
Не прави те нормален, фуклив родител.
Обратното би било странно.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
pumpy

Мнение от pumpy »

Е тук логиката ми избяга, но това не ме изненадва. Кажи ми кое ме прави амбизиозен родител, моле тя, че ми е интересно ?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Не само логиката ти е избягала.
Написах "не", че не те прави амбициозен родител.
pumpy

Мнение от pumpy »

Майна, това го разбрах, не съм чак толкова тъп.......
Въпроса ми е кое ме прави амбизиозен родител и е свързан с написаното от теб по-рано, където се разбира, че тези, които са happy с 4 и 5 от децата си видимо не са амбициозни. Аз изисквам от 90% нагоре. Това прави ли ме амбизиозен и ти каза "не". Тогава кое би ме правило амбизиозен и какво му "пази Божето" в случая ?
Хайде да видим сеа дали можеш да отговориш на така зададения въпрос ?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

За трети път ме питаш "кое ме прави амбизиозен родител" и трябва да ти поясня, че по моите представи, щом като детето ти работи по не повече от 30 минути на ден за да те направи доволен, нямаш болни амбиции.

"Пази боже от амбициозни родители" е когато детето бива тормозено с допълнителни часове, предмети и езици за сметка на игри и "детство".

Къде е границата обаче можем да спорим до догодина.
pumpy

Мнение от pumpy »

thanks. Трудно, но се разбрахме ;)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Имаше една комедия в която бащата нареждаше:
"Как не те е срам да поставяш детските си прищевки над моите амбиции?"
Изображение
nekerman

Мнение от nekerman »

pumpy

Мнение от pumpy »

Как ми липсва този език майка му стара :(
Много сладко клипче :lol:
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Marto написа:... където българските деца се представяха много лошо. Помня, че най-големият им проблем е липсата на умението да мислят, критично или въобще...
Това по мое мнение не го могат 90% от местните ( не говоря за хамали). Личен опит. Обаче, като им кажа - ами това излиза едикаквоси по пътя на логиката. И те гледат като треснати с мокър парцал и почват - верно че си прав, аз не се бях замислил досега. Така че зависи. Определено не е от държавата или националността (абе тва с 2 т ли се пишеше :D). Но съм забелязал, че имигрантите мислят по-критично тук.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Китайските деца се представят много добре на PISA теста, но пак не могат да мислят :D.
Не е толкова просто. От една страна системата тук наистина ги кара да мислят повече, да съобразяват, да вярват на преценката си. Иновативното мислене се поощрява от много ранна възраст. След това обаче се иска много работа, когато решат в каква насока ще се концентрират. Ако не надградят в тази определена област си остават с доста ограничена обща култура и закърняла детска изобретателност.
В Бг просто не са научени да решават тестове. За разлика от Китай.
Циганите - на Сатурн !
speedy

Мнение от speedy »

Не знам защо толкова много се твърди, че китайските деца били само като машинки за запаметяване на тестове. Между тях, както и при всички други има интелигентни и идиоти (извинявам се за политически неправилния израз). Същото е при родителите им. Не забравяйте че в Канада те учат по същата програма като вашите деца.

И когато едно интелигентно дете може да мисли, че и отгоре на всичко знае как да решава тестове пробива напред, на нашего брата (или на канадецът -пето поколение) му остава да кърши ръце да се оплаква колко несправедлива е системата.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ами така сме чували спиди. От китайци :D. Учителя пише на дъската, 60 деца записват, учат за теста и след това го забравят, защото вече учат за следващия тест. От 6 сутринта до седем-осем вечерта в по-горните класове. Тук децата учат по тази система, но за разлика от местните родители, техните не ги оставят да мързелуват а ги натискат здраво. Комбинацията местно училище и азиатски родители наистина е страхотна, в на сина ми класа китайчетата, корейчетата и виетнамчетата са първи по всичко, че даже хорят на цигулки, пиано и спортове. Да не забравяме обаче че и родителите им не са случайни, всички имат университетско образование :!:.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз това пръв по всичко и нонстоп учене въобще не му виждам смисъла.
Най добре си е като ти върви нещо занимавай се само с него, тогава дори не ти се налага да учиш. Един път се живее все пак.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

speedy написа:Не знам защо толкова много се твърди, че китайските деца били само като машинки за запаметяване на тестове. Между тях, както и при всички други има интелигентни и идиоти (извинявам се за политически неправилния израз). Същото е при родителите им. Не забравяйте че в Канада те учат по същата програма като вашите деца.

И когато едно интелигентно дете може да мисли, че и отгоре на всичко знае как да решава тестове пробива напред, на нашего брата (или на канадецът -пето поколение) му остава да кърши ръце да се оплаква колко несправедлива е системата.
Аааа всичките са идиоти (много си ти е правилен политически изразът) до един! Toва да си интелигентен не те избавя от идиотизма.....Но! Много любознателни идиоти (не може да им се отрече). Всичко изучават от непосредствена близост (айде няма да казвам какво, че пак някои индивиди ще ме емнат на юруш :D ) и по възможност правят снимки (когато е позволено). Може би за да продължат с анализа си по-късно ;), което на мен ми докарва неистов възторг и веселие. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Публикувай отговор