Защо младите напускат България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
roumensp

Re: Защо младите напускат България

Мнение от roumensp »

succes написа: ... а що се отнася до втората работа на твоя роднина, то студентите му я вършат, така че айде много моля, знам ги по-голямата част от там какви са гнусари и експлоататори. В тая бедна държава искат да са богати на световно ниво ли? Да не би съвсем случайно да седят по тия катедри, пестят от софтуер и база, така че тия 1000 лева не ги пробутвай тука, както и втората им "работа", имат си доста сметка да си топлят задниците на преподавателските столове.
Предполагам че знам по-добре от теб, защото съм работил там около година и половина, а също и жена ми (били сме инженери в катедра, повече подробности не са ти необходими). Не казвам че лъжеш, но прекалено много обобщаваш ... знам различни случаи и повярвай ми, картинката е доста по-разнообразна отколкото си мислиш. Накои имаха фирми и правеха пари, други мизерстваха в общежитията на университета, някои ползваха студентски труд, други не, някои бяха дърти номенклатурчици, други бяха млади хора на по 27-28 години ... Но както и да е, аз нямам намерение да съм адвокат на никой, пък и тия спорове са доста извън темата.

А колкото до експлоатацията, виждал съм и двете крайности - и случаи като твоя, и случаи когато някой е плащал 2-3 пъти по-висока надница от тая, която се пада на един доцент, ако се изчисли заплатата му на час (ако някой е на зор с проекта, няма време за сметки).
За себе си знам, че тая среда не ми понасяше особено ... и съм доволен, че се измъкнах сравнително бързо.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Румба,кажи сега тука на всички от кога не си си ходил в България ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:Румба,кажи сега тука на всички от кога не си си ходил в България ?
'Що, с нещо не си съгласен ли ? Ако не си схванал, и той говори за миналото, и аз. А ти ако мислиш, че имаш по-актуална информация точно за тези среди, понеже си ходиш най-редовно, заповядай ... :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
myhata II написа:Румба,кажи сега тука на всички от кога не си си ходил в България ?
'Що, с нещо не си съгласен ли ? Ако не си схванал, и той говори за миналото, и аз. А ти ако мислиш, че имаш по-актуална информация точно за тези среди, понеже си ходиш най-редовно, заповядай ... :lol:
Точно обратното,идват при мен от България и какви работи ми разправят да не ти обаждам 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
jovani

Мнение от jovani »

А как ще коментирате днешната статия от в-к The Star:
Immigration applicants upset at Ottawa’s plan to wipe out backlog
Както и коментарите под статията (препоръчвам да ги сортирате по параметъра: "Agreed", за да излязат на първо място мненията, които са събрали най-много привърженици).
Коментари
Например:

The biggest complaint immigrants have in Canada is that there aren't enough jobs or no jobs in their field. We hear this all the time. Native borns have complaints too. It is a given that immigrants who've come here under the previous point system ostensibly to fill up positions as doctors, teachers and other such occupations have a hope in hell of actually being employed in their field. Getting to do what you hoped to is a bit like winning a lottery. The Conservatives are trying to tailor immigration to the actual needs of the workplace. Isn't that fair and logical given the reality? The immigrants hoping leave places like India and China for a better life should be hooked up via skype with other new comers who can tell them some hard truths. If only they knew the real truth, these immigrants would be rushing to beg for their applications back themselves.

While these folks from China, Philippines, India etc were waiting 7-8 years for a call, their own countries and people become rich and affluent.. Many prospective immigrants, turned down a chance to capitalize that in their own back-ground.. Also as the US economy declined, hence many immigrants were forced to look at alternate options like Canada, Australia etc..this increased the back-log.. Does the Cdn Govt have the power to rescind these applications, the answer is "yes"...an elected Govt can through legislation do this, it is part of the national policy and protection of it's own citizens for resources, jobs, etc
Последно промяна от jovani на Пон Апр 23, 2012 7:08 pm, променено общо 3 пъти.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

jovani написа:А как ще коментирате днешната статия от в-к The Star:
Както и коментарите под статията (препоръчвам да ги сортирате по параметъра: "Agreed", за да излязат на първо място мненията, които са събрали най-много привърженици).
А вие що биете негрите? :tmi:
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
jovani

Мнение от jovani »

Koko написа:
Е, хайде сега - къде видя "негри" в това ми мнение?
Аз ви давам примери за бруталност - гумени куршуми, зашеметяващи гранати, а вие пък за няколко хора, на които им поискали субсидиите за рисърч обратно.
Къде бият "негрите" по-лошо?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kokо визира популярния виц в който по време на обсъждане на комунизма и капитализъм, комунягата бил толкова затапен от доводите на западняка, че отвърна троснато с горната фраза.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

jovani написа:
Koko написа:
Аз ви давам примери за бруталност - гумени куршуми, зашеметяващи гранати, а вие пък за няколко хора, на които им поискали субсидиите за рисърч обратно.
Негрите най-лошо ги бият пред вашия блок, това вече го знаем. Къде ги видя тия "гумени куршуми и зашеметяващи гранати", в статията става дума за нещо съвсем различно. :D

Но иначе съм съгласен с мненията "It is absolutely unfair", "First-come-first-served is a universal value" и "We are not numbers. We are people. We are not backlogs.". Това наистина е страшно дървен начин за елиминиране на backlog-a и в моите очи Jason Kenney е най-некадърния имиграционен министър, който мога да си представя.
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:
jovani написа:
Koko написа:
Негрите най-лошо ги бият пред вашия блок, това вече го знаем. Къде ги видя тия "гумени куршуми и зашеметяващи гранати", в статията става дума за нещо съвсем различно. :D

Но иначе съм съгласен с мненията "It is absolutely unfair", "First-come-first-served is a universal value" и "We are not numbers. We are people. We are not backlogs.". Това наистина е страшно дървен начин за елиминиране на backlog-a и в моите очи Jason Kenney е най-некадърния имиграционен министър, който мога да си представя.
Ако прочетеш цялата тема, ще видиш че гумени куршуми, зашеметяващи гранати и сълзотворен газ са използвани срещу студентските протести в Монтреал, дискутирани в предишните страници. Ето на това викам аз "да бият негрите"... вица го знам, но не виждам защо се използва като довод в тази тема - когато в България започнат да отстрелват и замерят с гранати студентите, тогава може да говорим за еквивалентни "проблеми".
Ако четяхте повече Канадски вестници (или гледахте телевизия - б.а. Оптикс) вярвам никога нямаше да пускате теми с проблемите в България, които са цвете, спрямо жестоката реалност тук.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Аз съм чел цялата тема и така и не разбрах каква е връзката между студентските протести и статията, към която си дал линк. Е затова ти зададоха въпроса за негрите.
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:Аз съм чел цялата тема и така и не разбрах каква е връзката между студентските протести и статията, към която си дал линк. Е затова ти зададоха въпроса за негрите.
Връзката е в заглавието на темата: "Защо младите напускат България"?
Един възможен отговор - защото не знаят на какво ще се насадят, когато излязат навън...
И какво изпускат, докато си губят времето да недоволстват от статии по вестниците, наместо да го инвестират в собственият си успех - там където "и стените помагат".
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

понякога човек се пита дали и стените не пречат.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:
roumensp написа:Аз съм чел цялата тема и така и не разбрах каква е връзката между студентските протести и статията, към която си дал линк. Е затова ти зададоха въпроса за негрите.
Връзката е в заглавието на темата: "Защо младите напускат България"?
Един възможен отговор - защото не знаят на какво ще се насадят, когато излязат навън...
И какво изпускат, докато си губят времето да недоволстват от статии по вестниците, наместо да го инвестират в собственият си успех - там където "и стените помагат".
Това предполага, че "младите" могат да виждат в бъдещето - т.е. да знаят предварително, че навън задължително ще имат неуспехи и в БГ задължително ще имат успехи. Щом искат да избягат, явно "стените" не помагат чак толкова... Като те чете човек, ще рече че в България има 7 милиона преуспели :?:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Да капитализират от това че са сред своя си бакграунд го могат може би други нации, със стабилен от векове генотип. То си личи и тук - кой не знае колко си помагат големите общности поляци с техните малки сини очички, розова кожа и кръгло лице, корейци и китайци дето нямат различаване, индийци и пакита също, дори финландци с техните чипи носове като картофчета и кръгли бузки ( има доста в Оринджвил ), или русите и луничави шведи, стърчащи над тълпата.
А при нас - а, ше му помагам, мани го тоя, той е циганин, помак, македонец, гагаузин, влах, татарин, арменец, евреин и какво ли още не :lol: ... Така и изглеждаме - един рус като чех, друг направо го заговарят на турски в баничарницата :rofl: ... Това много фрустрира индивида, всеки е недоверчив и се пази от всеки :). Не мисля че това е проблем на точно това поколение, но това което знаем и помним израствайки в такива семейства си оставя следа. Дърпаме се сами обратно в казана обикновено, тъжно но факт!
Циганите - на Сатурн !
Публикувай отговор