Има и междинен вариант - спиш/ядеш/печеш се в курорта, а вечерта наемаш кола или направо пазариш частният Москвич или Лада на някой от местните "тарикати" - излизаше 50 долара на вечер ("лимо" със шофьор/гид) и "истинската Куба" е пред теб... без ограничения.becks написа:Моите препоръки - да не стоиш в туристическото гето, наречено курорт, а да отидеш извън популярните туристически места на квартира (наричат се casa particular), да ядеш (ако ти стиска) в paladar (частен ресторант) и да отидеш по заведения, където ходят само местни и да се запознаеш всъщност със самите местни. Големият проблем, както ти е ясно вече, е че навсякъде ще гледат на тебе като на ходеща касичкаnewlifeform написа:И аз ще се запиша ...
Ходихме в Куба на 8мия месец след като дойдохме тука...
Не съм очарован ама хич, другите страни от региона същите ли са?
По-добре да се слиза надолу към Патагония... (май)
Някакви препоръки ?
Цецо
"Ходещата касичка" не може да се изпразни при тези цени - много по-неприятно ми е било когато трябваше да се пазаря с продавачите на тайм-шеърс в Канкун, които те почват още от летището... В интерес на истината Мерида (градът до Канкун) беше доста приличен - нещо като Български провинциален град, не много мръсен и не си личи, че си чужденец от 100 метра, обаче ако излезеш на 100-тина километри от курорта и минеш през няколко барикади с танкове, леки картечници и бронирани коли ти става ясно каква е хавата в Мексико... В Куба съм се разхождал в малко населено място, целият окичен с ланци без да се притеснявам - това, като се има в предвид, че половината хора ходеха боси по улиците...