Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
jovani

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от jovani »

becks написа:
newlifeform написа:И аз ще се запиша ...

Ходихме в Куба на 8мия месец след като дойдохме тука...

Не съм очарован ама хич, другите страни от региона същите ли са?
По-добре да се слиза надолу към Патагония... (май)

Някакви препоръки ?

Цецо
Моите препоръки - да не стоиш в туристическото гето, наречено курорт, а да отидеш извън популярните туристически места на квартира (наричат се casa particular), да ядеш (ако ти стиска) в paladar (частен ресторант) и да отидеш по заведения, където ходят само местни и да се запознаеш всъщност със самите местни. Големият проблем, както ти е ясно вече, е че навсякъде ще гледат на тебе като на ходеща касичка :D
Има и междинен вариант - спиш/ядеш/печеш се в курорта, а вечерта наемаш кола или направо пазариш частният Москвич или Лада на някой от местните "тарикати" - излизаше 50 долара на вечер ("лимо" със шофьор/гид) и "истинската Куба" е пред теб... без ограничения.
"Ходещата касичка" не може да се изпразни при тези цени - много по-неприятно ми е било когато трябваше да се пазаря с продавачите на тайм-шеърс в Канкун, които те почват още от летището... В интерес на истината Мерида (градът до Канкун) беше доста приличен - нещо като Български провинциален град, не много мръсен и не си личи, че си чужденец от 100 метра, обаче ако излезеш на 100-тина километри от курорта и минеш през няколко барикади с танкове, леки картечници и бронирани коли ти става ясно каква е хавата в Мексико... В Куба съм се разхождал в малко населено място, целият окичен с ланци без да се притеснявам - това, като се има в предвид, че половината хора ходеха боси по улиците...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Джо и от къв зор се кичиш с ланци ако смея да попитам??

Welcome Back BTW... Your input is always enterteining :)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
jovani

Мнение от jovani »

ivandaman написа:Джо и от къв зор се кичиш с ланци ако смея да попитам??

Тогава бях ерген и търсех ефективни и бързи начини за въздействие върху противоположният пол. Ягуарите не ми бяха под ръка по лесно обясними причини.
Други въпроси?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

jovani написа:

Тогава бях ерген и търсех ефективни и бързи начини за въздействие върху противоположният пол. Ягуарите не ми бяха под ръка по лесно обясними причини.
Други въпроси?

LOL .. Не.. нямам други въпроси.. :)

Трудно ми е да повярвам че има хора които парадират с бижута в държави от третият свят и ненужно привличат вниманието върху себе си и рискуват сигурноста си..
Е знам че в Куба не е опасно, поне когато аз бях там сигурноста не беше проблем, но все пак мисля че е наивно.. Има и други по-малко рисковани начини да се привлече вмниманието на противоположният пол.. особено в Куба..
jovani

Мнение от jovani »

ivandaman написа:
jovani написа:

Други въпроси?

LOL .. Не.. нямам други въпроси.. :)

Трудно ми е да повярвам че има хора които парадират с бижута в държави от третият свят и ненужно привличат вниманието върху себе си и рискуват сигурноста си..
Е знам че в Куба не е опасно, поне когато аз бях там сигурноста не беше проблем, но все пак мисля че е наивно.. Има и други по-малко рисковани начини да се привлече вмниманието на противоположният пол.. особено в Куба..
Признавам, че малко бях "предобрил" по това време (имайки в предвид, че куци и сакати Канадци с фланелки "Металика" се уреждаха без грижи), но танцьорката от хотела с която излизах ми беше взела ума, по ме беше страх да не попадна на някой неин бивш ухажор, ама за това се грижеше гида с Ладата, чиято мисия беше да ме върне вечерта/сутринта в хотела без усложнения за да вземе още 50 кинта на другият ден (а и да не бере ядове с милицията, ако се издънят нещата). Всичко беше пресметнат риск, а нека да не забравяме изискването за ефективност и скорост - нямам на разположение месеци за да се ориентирам в обстановката...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

А някой случайно да е ходил на Бахамите и да каже как е? Аз отдавна се каня и все се отказвам, защото ми е далече. Като си на West Coast-а, всичко с изключение на Хавай и Мексико ти е далече, при положение че си с малко дете ... ама вече е по-голям и гледам и на изток.
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

не съм ходил но като го гледам къде е на картата, съм сигурен че през зимните месеци водата е ледена..
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

През март водата беше топла, били сме на Насау и Парадайс айлънд. Фабриката за рум кейк на Бей стрийт в Насау произвежда най-прекрасния кейк, който сме опитвали, можеше да се поръча по пощата но гледам нещо не работи уеб сайта напоследък, жалко :) ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Джовани, как си пропуснал Катюшите и вишките с войниците по плажовете не знам?
Курортите в Мексико, с изкл. На Акапулко, са си много сейф. М/у Канкун и Тулум съм се мотал с „колективос” за по долар в посока, сума пъти и съм още жив, здрав и необран. Миналата година на Нуево Ваярта тичах всеки ден по гащи, въоражен само с една малка пишка, по десетина километра по Бандерас бей и нищо не ми се случи.

А защо непременно Карибите? Както казва две годишната ми дъщеря, хабабаут Тайланд? Невероятна природа, море и плажове, цени и обслужване по-добро от всякъде другаде. Легитимни масажи по $20/час, с хапи ендинг по $30. Избора хотел/плаж е необятен. През декември/януари Индийския океан е като чай. От личен опит, Банкок – не повече от ден-два, Патая определено не, освен ако не си падаш по ризорт тип Слънчев бряг. Обаче Пукет, Краби или Ко Самуи из ей мъст. На Пукет, на място еднодневни ексурзии с обяд струват по ~ $60. Например в еди ден с бърза лодка до Пи-пи айлъндс (Мая Бей, където ДиКаприо снима „Плажът”), Джейм Бонд айлънд и посещение на ферма с яздене на слонове, вкл. обяд в страхотен ресторант построен в/у понтон по средата на Андаманско море, $60/човек. Или за по $70 посещение на архипелага Симилан, едно от най-добрите места за скуба в света, също с обяд на сиклудед остров директно на белите пясъци, на скара риби дето не си и сънувал.

http://www.google.ca/search?q=maya+bay& ... 88&bih=731"

http://www.google.ca/search?q=james+bon ... 88&bih=731"

http://www.tourkrabithailand.com/Phi_Ph ... Lanta.html"

http://www.google.ca/search?q=james+bon ... 88&bih=731"

Единствения недостатък на Тайланд е, че е по-далече. Липсата на „ол инклузив” е по-скоро предимство, предвид калориите + за по $15-тина/човек се наяждаш страхотно в ресторант.
Тази агенция е супер:

http://phuket.sawadee.com/"
Ние бяхме в този хотел точно две години след цунамито, всичко беше ребилдвано и нямаше и помен от трагедията.

http://www.sawadee.com/hotel/phuket/duangjitt/"

Сега виждам, че е рейтван 3.5 звезди, които според мен се равняват на 5 по Карибите.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Павел написа:Миналата година на Нуево Ваярта тичах всеки ден по гащи, въоражен само с една малка пишка, по десетина километра по Бандерас бей и нищо не ми се случи.
А не видя ли пича с автомата на входа на Нуево Ваярта ? Освен ако не са го разкарали ...

Вътре в самата Нуево Ваярта е повече от safe, но ако прекарваш повече време в Пуерто Ваярта, не съм толкова сигурен. Лично аз се чувствах safe навсякъде из района, ама напоследък като чета пресата какво става из Мексико, та не знам ....
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Павел написа:Легитимни масажи по $20/час, с хапи ендинг по $30.
Жената отпускаше ли пари за хапи ендинг ? :rofl:
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

не, не го видях и все си мисля, че на хората дето им се случват случки са си го търсели.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

roumensp написа:
Павел написа:Легитимни масажи по $20/час, с хапи ендинг по $30.
Жената отпускаше ли пари за хапи ендинг ? :rofl:
отпускаше по един ритник :D
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Сеге не ми се рови, но преди време имаше бунгала на плажа за по §10/ден

http://thailand.sawadee.com/"
jovani

Мнение от jovani »

Звучи добре, но всеки път като пътувам до Азия и като се върна се заричам, че няма да го повторя скоро (за протокола - не съм бил в Тайланд, но съм чувал само добри неща от познат, който почива там по няколко пъти в годината). На мен тези места са ми точно от другата страна на земното кълбо (часова разлика 11-12 часа) и трябва да правя още един допълнителен полет до Ванкувър (или да кацна там ако пътувам с "директен" полет). Виж, ако бях в България (ха-ха) щеше да ми е много по-близко и удобно...
Публикувай отговор