Има ли такъв филм тука?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
jovani

Re: Има ли такъв филм тука?

Мнение от jovani »

ablood написа:
jovani написа:Апропо в момента съм завел 2 дела срещу кондоминиум корпорацията, заради лумпенското отношение на борда на директорите.
Завел си 2 дела срещу администрацията, грънци! Лъжеш.
Аз никога не лъжа - делата са за правото да паркирам второ превозно средство - мотоциклет по едно и също време заедно с колата ми, а второто е за харазмент, дискриминация, опрешън и дефамейшън
Пък и като си купувал 1/30 имот (или 1/70-та) е трябвало да се запознаеш с манифеста на съсобствениците. Там неизменно се упоменава, че имаш право на вот, при избирането на администратори и при по-значими решения, но ако не ти харесва какво решава мнозинството можеш само да мрънкаш, траеш, или да си ходиш.
При нас няма такъв "манифест", но има т.нар. Декларация и By-Laws, с които съм много добре запознат и в които няма изрична забрана за паркиране на повече от 1 МПС ет ъ тайм
А мнозинството от своя страна може да гласува за изгонването ти от кооперацията.
По някакви причини над 20% от собствениците са недоволни от арогантното отношение на борда и в момента върви петиция за свалянето им. Необходимо е мнозинство от 50% и са аут - не че ме интересува мене това - ако спечеля второто дело после с пръст няма да смеят да ме докоснат
Това, което най-много ме ядоса е, че техният адвокат си позволи да погази закона и да съчини най-невероятните глупости, които някога съм виждал. Като се замисля колко договори съм подписал и как този атакува най-ясното нещо, което до момента съм видял в един договор, то страх ме хваща какви бели един адвокат може да натвори ако има съответният интерес.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Nick(olov)

Мнение от Nick(olov) »

UnHoly написа:Вие полудяхте колективно! КЪДЕ я видяхте тая анкета изобщо?
Анкета, тема, все тая. Момичето е в сериозна депресия :(
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Е мноо рано за депресия бе, дагоеВа, поне мое да е спокойна, че Мухата на никой не е отказал да го вози до летището :D
Dead Eyes See No Future
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

jovani написа:...
Леле кв'и басни
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Да се върнем пак към киното ... В Канада има всякакви "филми", както и навсякъде другаде. Ти самият в кой точно "филм" ще играеш и каква роля, зависи най-вече от теб. Ако някой си е мислел, че още на аерогарата ще го чакат, за да му предложат главна роля, мога само да го съжалявам. Ако някой още не е наясно - по-нормалните роли се раздават не по-рано от 5-6 години след пристигането и то при положение, че си се потрудил да ги заслужиш (списването в BgCanada не се брои за experience).
Едва ли има емигрант, на който първата му роля да е била в soap opera, но ако няколко години след пристигането си продължаваш да играеш в horror movie, то явно проблемът си е в теб и или не ставаш за емигрант, или си сбъркал държавата.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

roumensp написа:Да се върнем пак към киното ... В Канада има всякакви "филми", както и навсякъде другаде. Ти самият в кой точно "филм" ще играеш и каква роля, зависи най-вече от теб. Ако някой си е мислел, че още на аерогарата ще го чакат, за да му предложат главна роля, мога само да го съжалявам. Ако някой още не е наясно - по-нормалните роли се раздават не по-рано от 5-6 години след пристигането и то при положение, че си се потрудил да ги заслужиш (списването в BgCanada не се брои за experience).
Едва ли има емигрант, на който първата му роля да е била в soap opera, но ако няколко години след пристигането си продължаваш да играеш в horror movie, то явно проблемът си е в теб и или не ставаш за емигрант, или си сбъркал държавата.
Някои още от рождение са във водещи роли в комедия.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

В интерес на истината,момичето вижда реалността,която вие по една или друга причина избягвате,разбирам напъните и да казва на другите бъдещи имигранти как стоят нещата ,да ви кажа честно човек има за какво да ви се сърди 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myhata II написа:В интерес на истината,момичето вижда реалността,която вие по една или друга причина избягвате,разбирам напъните и да казва на другите бъдещи имигранти как стоят нещата ,да ви кажа честно човек има за какво да ви се сърди 8)
Не Муха, просто всеки живее в собствената си реалност и колкото по-бързо човек си даде сметка че реалността е такава, каквато човек сам си я направи - толкова по-добре. Дори и ако това означава да хванеш самолета в обратната посока, като не ти харесва там където си отишъл.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Не е честно Коко,знаеш ли на колко хора колко им е коствало да дойдат до Канада,продават се имоти,коли,губят се работи,позиции и контакти
Както има хубави неща,има и лоши ,нека да бъдем обективни !
Стефан Цанев
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

myhata II написа:Не е честно Коко,знаеш ли на колко хора колко им е коствало да дойдат до Канада,продават се имоти,коли,губят се работи,позиции и контакти
хората трябва да са наясно със собствените си възможности, и адаптивни способности.
Ако след 10 години в чужбина все още използват БГ медийте като информационни източници, защото са неспособни да научат единият от официалните езици, проблемът не е в държавата (Канада в случая) а някъде другаде..

Това означава че хората въпреки че физически са в Канада, емоционално са все още в БГ, и при такова стечение на обстоятелствата е логично да виждат само лошото и да не могат да открият хубавото.
Последно промяна от ivandaman на Вто Мар 06, 2012 12:01 am, променено общо 1 път.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

myhata II написа:Не е честно Коко,знаеш ли на колко хора колко им е коствало да дойдат до Канада,продават се имоти,коли,губят се работи,позиции и контакти
Мух, стига бе цялата процедура ми струваше 5к и билетите още толко стават 10 К и 20к щото минах по по скъпата стават 30 К. Какви са тия имоти в България за 30к? Освен някоя нива дето никой не я поглежда. За пежото няма да казвам че го продадох за 700 кинта...
Taxation is theft.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ivandaman написа:
хората трябва да са наясно със собствените си възможности, и адаптивни способности.
Ако след 10 години в чужбина все още използват БГ медийте като информационни източници, защото са неспособни да научат единият от официалните езици, проблемът не е в държавата (Канада в случая) а някъде другаде..

Това означава че хората въпреки че физически са в Канада, емоционално са все още в БГ, и при такова стечение на обстоятелствата е логично да виждат само лошото и да не могат да открият хубавото.
В интерес на истината,досега не видях тук да си постнал нещо от костариканската преса,не си се похвалил дори че пишеш в тамошния костарикански форум или да си ни споделил нещо ново от там,което ни говори че нито си се адаптирал, нито се интересуваш от там/" Това означава че хората въпреки че физически са в Канада, емоционално са все още в БГ"/ ,не ти знам испанския на какво ниво е ,това си е лично твоя работа, но че това че четем българското и по това да съдиш на какво ниво е ангийския на човек ,направо е смешно и плоско :lol:
Стефан Цанев
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Муха .. евала..

Затапи ме отвсякъде с желязна логика и непоклатими аргументи. Глътнах си езика, пръстите ми се схванаха, изпаднах в тотален шок и паника и просто не знам какво да напиша..

Ти победи аз загубих.

ти си прав а аз греша..

Ще спиш ли по-спокойно сега?
apple

Мнение от apple »

Иван е частен случай! Той физически е в Коста Рика, а емоционално в Канада в частност във Ванкувър! България я е зачеркнал завинаги. Има и такива роли в някои филми.
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

apple написа:Иван е частен случай! Той физически е в Коста Рика, а емоционално в Канада в частност във Ванкувър! .
:y: Тук си абсолютно 100% в десятката.
apple написа: България я е зачеркнал завинаги.
Ааа не.. Достатъчно врял и кипял съм за да не се изхвърлям и изпадам в крайности. "never say never" е много популярна поговорка..

А ако трябва да сме откровенни крайностите са trade mark. на Apple inc. :D
Първо: "За бога братя емигрирайте"
После: "За бога братя НЕ емигрирайте"

А бе моята не е лесна ама твоята пък хептем :)
Заключено