По някакви причини над 20% от собствениците са недоволни от арогантното отношение на борда и в момента върви петиция за свалянето им. Необходимо е мнозинство от 50% и са аут - не че ме интересува мене това - ако спечеля второто дело после с пръст няма да смеят да ме докоснатablood написа:Завел си 2 дела срещу администрацията, грънци! Лъжеш.jovani написа:Апропо в момента съм завел 2 дела срещу кондоминиум корпорацията, заради лумпенското отношение на борда на директорите.
Аз никога не лъжа - делата са за правото да паркирам второ превозно средство - мотоциклет по едно и също време заедно с колата ми, а второто е за харазмент, дискриминация, опрешън и дефамейшън
Пък и като си купувал 1/30 имот (или 1/70-та) е трябвало да се запознаеш с манифеста на съсобствениците. Там неизменно се упоменава, че имаш право на вот, при избирането на администратори и при по-значими решения, но ако не ти харесва какво решава мнозинството можеш само да мрънкаш, траеш, или да си ходиш.
При нас няма такъв "манифест", но има т.нар. Декларация и By-Laws, с които съм много добре запознат и в които няма изрична забрана за паркиране на повече от 1 МПС ет ъ тайм
А мнозинството от своя страна може да гласува за изгонването ти от кооперацията.
Това, което най-много ме ядоса е, че техният адвокат си позволи да погази закона и да съчини най-невероятните глупости, които някога съм виждал. Като се замисля колко договори съм подписал и как този атакува най-ясното нещо, което до момента съм видял в един договор, то страх ме хваща какви бели един адвокат може да натвори ако има съответният интерес.