budtel написа:Мисля, че е много пресилено случаят Чернобил да се нарича геноцид. Ето какво определение дава уикипедията: "Геноцидът (от гръцки:γενο - род, племе и латински:caedo - убивам) е целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група". Т.е. ако прочетеме внимателно ще видим, че в този случай не става въпрос за геноцид. Съгласен съм, че другарите трябваше да кажат на време, а не да си мълчат, но според мен дори и да бяха взети мерки това нямаше да намали много жертвите. Чернобил просто беше авария, никой не я е искал включително и комунистите.
Геноцида е сега, той стана с нас, хората които емигрирахме, със наште роднини и приятели, които останаха в България.
Абе будителю, в желанието си да браниш тезите си на всяка цена, не се усещаш що за дивотии пишеш. Можело е да се вземат много предпазни мерки: за Варна например е можело да бъде "обърнат" пясъка по плажа, можело е да се обливат с вода улиците и тротоарите, можело е да се отблокират консерви от военния резерв и да се ограничи потреблението на пресни пролетни зеленчуци. Можело е много неща да се направят. А ко Оптикс чете, ще го помоля като физик да каже какво още е можело да се направи.
Ама тва да знаеш, че нещо смъртоносно има над главите на хората ти и да не ги предупредиш, ти как го наричаш ?
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс