България скоро няма да я има

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
pavelyankov
Напуснал форума

Re: България скоро няма да я има

Мнение от pavelyankov »

crusader написа:
Странджата написа:
budtel написа:....
Tи пак :tmi: Проблемът е,че другарите не само,че не взеха елементарни мерки след Чернобил,а даже не ни и казаха,та сами да вземем мерки!!!Това беше геноцид!
И колко са изтрепаните в този геноцид ?

Само пълен идиот може да зададе този въпрос :fubar:
Малко ли хора умряха от ракови заболявания вследствие на радиацията от Чернобил в Украйна ? Наясно ли си колко хора получиха заболявания на щитовидната жлеза благодарение на Чернобил, и колко умряха от това. Включително и хора, които познавах.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Странджата

Мнение от Странджата »

И колко са изтрепаните в този геноцид ?[/quote]

Само пълен идиот може да зададе този въпрос :fubar:

Доста меко казано!
crusader

Мнение от crusader »

Само пълни идиоти могат да се изкажат по този начин на нормално зададен въпрос. :@
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

crusader написа:Само пълни идиоти могат да се изкажат по този начин на нормално зададен въпрос. :@
Въпросът ти е зададен нахално, а не нормално.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
crusader

Мнение от crusader »

pavelyankov написа:
crusader написа:Само пълни идиоти могат да се изкажат по този начин на нормално зададен въпрос. :@
Въпросът ти е зададен нахално, а не нормално.
Така ли ? Нахален въпрос? И това ти дава право да отговориш по-възможно най-просташкия и обиден начин ? Май верно много сте се сдухали в БГ-то. (Това е нахален отговор, можеш да продължиш с обидите :@ )
budtel

Мнение от budtel »

Мисля, че е много пресилено случаят Чернобил да се нарича геноцид. Ето какво определение дава уикипедията: "Геноцидът (от гръцки:γενο - род, племе и латински:caedo - убивам) е целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група". Т.е. ако прочетеме внимателно ще видим, че в този случай не става въпрос за геноцид. Съгласен съм, че другарите трябваше да кажат на време, а не да си мълчат, но според мен дори и да бяха взети мерки това нямаше да намали много жертвите. Чернобил просто беше авария, никой не я е искал включително и комунистите.
Геноцида е сега, той стана с нас, хората които емигрирахме, със наште роднини и приятели, които останаха в България.
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Сдухана е баба ти. А нахалното и просташкото явно си го взел в Канада със себе си. Колко били изтрепаните в този геноцид ? Официална статистика ли искаш да ти вадя? Дори да има такава, то тя няма да е реална.
Прав е Странджата, че не предупредиха хората. Да кажем, че днес познавам тогавашния завеждащ отдел радиационна хигиена към тогавашното ХЕИ. Уредите им са се скъсали от пищене, но другарите партийци абсолютно са забранили да се изнасят тези данни. Това как ще го наречеш ?
Иди питай близките на починалите от онко заболявания вследствие на радиацията от Чернобил колко са изтрепаните в този геноцид :fubar:
Вини Джоунс
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

budtel написа:Мисля, че е много пресилено случаят Чернобил да се нарича геноцид. Ето какво определение дава уикипедията: "Геноцидът (от гръцки:γενο - род, племе и латински:caedo - убивам) е целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група". Т.е. ако прочетеме внимателно ще видим, че в този случай не става въпрос за геноцид. Съгласен съм, че другарите трябваше да кажат на време, а не да си мълчат, но според мен дори и да бяха взети мерки това нямаше да намали много жертвите. Чернобил просто беше авария, никой не я е искал включително и комунистите.
Геноцида е сега, той стана с нас, хората които емигрирахме, със наште роднини и приятели, които останаха в България.
Абе будителю, в желанието си да браниш тезите си на всяка цена, не се усещаш що за дивотии пишеш. Можело е да се вземат много предпазни мерки: за Варна например е можело да бъде "обърнат" пясъка по плажа, можело е да се обливат с вода улиците и тротоарите, можело е да се отблокират консерви от военния резерв и да се ограничи потреблението на пресни пролетни зеленчуци. Можело е много неща да се направят. А ко Оптикс чете, ще го помоля като физик да каже какво още е можело да се направи.
Ама тва да знаеш, че нещо смъртоносно има над главите на хората ти и да не ги предупредиш, ти как го наричаш ?
Вини Джоунс
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Абе, filipne, ти държал ли си ръка на умиращ от рак, когато ти казват, че: "За някои болести единственото, което можеш да направиш за да помогнеш е....само да го милваш!" ;(
Много се извинявам, ама развоят на тази тема ми идва в повече! Приятна вечер ви желая!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
budtel

Мнение от budtel »

Никога не съм оправдавал комунистите. Но Чернобил да се нарича геноцид е неправилно и доста пресилено. Спомням си какво стана по време на Чернобил. Взеха се мерки, колко са били добри не знам. Иначе е било доста тежко в самия град. Комунистите са жертвали много хора за потушаване на аварията. Но и Япоците направиха същото - загинаха много хора.
Странджата

Мнение от Странджата »

будтел,държави много по-засегнати от радиоактивният облак са взели мерки и имат по-малки човешки поражения от нас!Става въпрос за нашите комунисти,не за украински!Какви японци те гонят,ама така е по-удобно нали,червената антипропаганда си е школа!Ти що за същество си не знам,може би трябва лично да те засегнат последствията на ,,геноцида,,.че да разбереш!А последствията от геноцида се проявяват точно сега 25г от аварията,така че не е късно за никого!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

budtel написа:Но Чернобил да се нарича геноцид е неправилно и доста пресилено.
Съжалявам, отне ми малко време да го намеря.Чети, ако имаш сили!
Откъс от книгата на Светлана Алексиевич "Самотният човешки глас"
http://www.librev.com/prospects-world/1 ... 6-14-54-34"
Другарите имаха информация за аварията и умишлено я укриха. По-голям геноцид от това и то спрямо собственото си население...Здраве му кажи! :x
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Мисля че страстите в тази тема се разгорещиха твърде много.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Заключено