пазар на труда в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: пазар на труда в Канада

Мнение от roumensp »

MrGeek написа:... обаче това няма никаква връзка с раздуването на свободни фантазии тип "виж колко ми е голямо достойнството" или пък "не съм станал синиър девелопър в Гугъл само щото не съм го поискал още" (апропо, Гугъл имаха наскоро масова кампания за набиране на персонал, да предполагаме ли, че си успял да се класираш?).
Известността на една фирма няма нищо общо с качеството на персонала й. Едни от най-посредствените програмисти, които познавах в Сиатъл, почнаха работа за Microsoft. Като влезеш в някоя от сградите на Microsoft и имаш чувството, че си в Мумбай. :rofl:
Californian написа:Да, колко са различни политикиге на Канада и Щатите, ...
Според мен Щатската имиграционна политика е порочна. Много по-трудно е да останеш, ако си легален и си налял десетки или стотици хиляди от данъци, като мен, отколкото ако си един нелегален мексиканец. А пък това да набираш емигранти чрез лотария е още по-голяма глупост.
Системата за спонсорство от работодател е един вид съвременно крепостничество, което те държи "вързан" за определен работодател. Т.н. индийски "bodyshops" са известни със злоупотребата си с тая система - стартират ти процес за спонсорство от първия ден, а ти за благодарност работиш за тях години за жълти стотинки.
Последно промяна от roumensp на Пон Фев 21, 2011 7:35 pm, променено общо 1 път.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

roumensp написа:Известността на една фирма няма нищо общо с качеството на персонала й. Едни от най-посредствените програмисти, които познавах в Сиатъл, почнаха работа за Microsoft. Като влезеш в някоя от сградите на Microsoft и имаш чувството, че си в Мумбай. :rofl:
То това беше закачка с калифорниеца, за да видим дали наистина има някакво скорошно раздвижване в статуса му, който поне на пръв поглед изглежда да е повече български, отколкото калифорнийски. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

MrGeek написа:
roumensp написа:Известността на една фирма няма нищо общо с качеството на персонала й. Едни от най-посредствените програмисти, които познавах в Сиатъл, почнаха работа за Microsoft. Като влезеш в някоя от сградите на Microsoft и имаш чувството, че си в Мумбай. :rofl:
То това беше закачка с калифорниеца, за да видим дали наистина има някакво скорошно раздвижване в статуса му, който поне на пръв поглед изглежда да е повече български, отколкото калифорнийски. :D
Знам, това не e реплика към теб, просто уточнение. ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:... 10 дни сик дейс ...
Това не е чак толкова за хвалене, т.е. за хвалене е ама само за в Щатите.
В мойта фирма няма никакъв лимит за сик дейс, за пръв път видях такова нещо тук, в Канада, в Щатите бяха доста по-стиснати и обикновено даваха само 5 дена. Така че има поне едно нещо, по което канадците бият американците. :D
Но ако говорим за отпуски - никой не може да бие западноевропейците.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

MrGeek написа:

ми аз не работя вече в голяма компания, сменям си я точно. :) ;) Че в старата ми дадоха някакъв тим в индия, а аз нямам против никоя раса - афро американци, обичам ги, мексиканци - обичам ги, европейци също, ама индийците не ги понасям....
И сега си намерих хубава работа в немска хубава фирма с европейски бенефити и само с бели хора...

защото до сега бяха 70 процента - индийци в досегашния ми офис -
а тези големите и известни компании - Гугъл, Ейпъл и т.н не ми ги хвали - навсякъде е едно и също - имаш чувството, че си в Мумбай.

Бай ду уей - големите компании не дават повече пари, въобще не е задължително, дори и бенефитите не са им толкова хубави - както се казва - имат имена и си мислят, че хората требе да им работят за без пари само заради името им
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

roumensp написа:
Californian написа:... 10 дни сик дейс ...
Това не е чак толкова за хвалене, т.е. за хвалене е ама само за в Щатите.
В мойта фирма няма никакъв лимит за сик дейс, за пръв път видях такова нещо тук, в Канада, в Щатите бяха доста по-стиснати и обикновено даваха само 5 дена. Така че има поне едно нещо, по което канадците бият американците. :D
Но ако говорим за отпуски - никой не може да бие западноевропейците.
абе то е малко относително - тук едно повече, в канада друго повече, тук едно по-малко, в канада друго по-малко.
аз пък например плащам месечна застраховка на дмв-то за СУВ V8 400коня - 20долара, ти колко плащаш?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:Бай ду уей - големите компании не дават повече пари, въобще не е задължително, дори и бенефитите не са им толкова хубави - както се казва - имат имена и си мислят, че хората требе да им работят за без пари само заради името им
И аз съм на същото мнение. В Щатите издържах повече от 3 години с AT&T - по-тромава и безполезна бюрократична машина не бях виждал, въобще не беше ясно кой какво работи, но всички взимаха подобни заплати, като при нашия "социализъм". :rofl:
И в T-Mobile (който не знае - те са нещо като Роджърс) беше същото, там пък си изритаха всички контрактори по средата на годината, понеже "изпапкаха" годишния си бюджет само за 6 месеца. :D
Всички по-малки фирми, за които съм работил са били много по-ефективни от големите и са плащали по-добре.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:аз пък например плащам месечна застраховка на дмв-то за СУВ V8 400коня - 20долара, ти колко плащаш?
Не питай, близо $1,500/година и това е след максималната за BC отстъпка - 43%. :@
Ама не разбирам и ти как плащаш толкова, аз в Сиатъл си плащах около 700/година.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

roumensp написа:
Californian написа:Бай ду уей - големите компании не дават повече пари, въобще не е задължително, дори и бенефитите не са им толкова хубави - както се казва - имат имена и си мислят, че хората требе да им работят за без пари само заради името им
И аз съм на същото мнение. В Щатите издържах повече от 3 години с AT&T - по-тромава и безполезна бюрократична машина не бях виждал, въобще не беше ясно кой какво работи, но всички взимаха подобни заплати, като при нашия "социализъм". :rofl:
И в T-Mobile (който не знае - те са нещо като Роджърс) беше същото, там пък си изритаха всички контрактори по средата на годината, понеже "изпапкаха" годишния си бюджет само за 6 месеца. :D
Всички по-малки фирми, за които съм работил са били много по-ефективни от големите и са плащали по-добре.
абе истината е, че навсякъде борбата е голяма докато се стигне до хубава работа, сравнително добре платена и да е постоянна с бенефити а не контракт....

Аз така първата работа която почнах в Щатите беше контракт и въобще първото нещо което си помислих - в Европа това не може да стане, най-малкото. Баси да не ти плаща работодателя здравно осигуряване, да не ти дава никаква платена отпуска и т.н....

Това е.....как се наричаше, бяга ми думичката......империализъм и капитализъм......

П-П - в Калифорния аз плащам 150долара за 6месечие....
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

http://www.carinsurance.com/state/Calif ... rance.aspx"

"The average auto insurance premium for residents in California is $1,143 in 2011..."

Тук май попаднах на рибарска среща. Не знам дали в езерото Онтарио има такива големи шарани, обаче.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

John Smith написа:http://www.carinsurance.com/state/Calif ... rance.aspx

"The average auto insurance premium for residents in California is $1,143 in 2011..."

Тук май попаднах на рибарска среща. Не знам дали в езерото Онтарио има такива големи шарани, обаче.
Абе и на мен нещо гнило ми се видя, Калифорния не е Квебек все пак. :D

Той говори за DMV (Department of Motor Vehicles), може би има впредвид само регистрацията, не застраховка.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

John Smith написа:http://www.carinsurance.com/state/Calif ... rance.aspx

А?
не се и съмнявам че е толкова, все пак аз имам Мастър дегрии, а такива имат няколко процента от населението.(за мастър дегрии намаляват застраховката)
А и повечето тук карат с извън калифорнийски книжки защото по закон могат да си карат до живот с Българската книжка примерно(освен ако не вземат жителство и гражданство)
отделно и повече от 8 години без нарушения, дори и тикет нямам, и т.н, застраховките почват от 200-300годишно а може и да стигнат 2000, та средата наистина е 1100.......

В интерес на истината повечето нормални хора плащат към 50долара месечно, аз съм от изключенията. :rofl:
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Californian написа:А и повечето тук карат с извън калифорнийски книжки защото по закон могат да си карат до живот с Българската книжка примерно(освен ако не вземат жителство и гражданство)
И такива риби нямаме в езерото Онтарио:

"If you will be driving in California or planning to purchase a motor vehicle (a car, scooter or motorcycle), you must get a California Driver's License. Most insurance companies will not provide coverage unless you have one and having insurance is a legal requirement. Tourists may drive (rental cars) in California for one year as long as they have a valid driver's license from their home country or an International Driver's license. Students or visiting scholars must apply for a California driver's license if either employed or a student in California.

See the Department of Motor Vehicles (DMV) for complete details."

На български - ако имаш адрес, работа или училище в Калифорния, трябва да имаш местна книжка. Преди да подхвърлиш следващата рибарска история, би ли я подкрепил с някаква официална информация от DMV, квота на застрахователна компания или нещо друго? Нали се сещаш, че ти не си единственият "калифорниец" и не представлява никакъв проблем да се пита някой от там? Аз питах, дадох линк към каквото си писал и получих отговор "bullshit". Коментари други имаш ли или ти си просто изключение?
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

John Smith написа:
Californian написа:А и повечето тук карат с извън калифорнийски книжки защото по закон могат да си карат до живот с Българската книжка примерно(освен ако не вземат жителство и гражданство)
И такива риби нямаме в езерото Онтарио:

"If you will be driving in California or planning to purchase a motor vehicle (a car, scooter or motorcycle), you must get a California Driver's License. Most insurance companies will not provide coverage unless you have one and having insurance is a legal requirement. Tourists may drive (rental cars) in California for one year as long as they have a valid driver's license from their home country or an International Driver's license. Students or visiting scholars must apply for a California driver's license if either employed or a student in California.

See the Department of Motor Vehicles (DMV) for complete details."

На български - ако имаш адрес, работа или училище в Калифорния, трябва да имаш местна книжка. Преди да подхвърлиш следващата рибарска история, би ли я подкрепил с някаква официална информация от DMV, квота на застрахователна компания или нещо друго? Нали се сещаш, че ти не си единственият "калифорниец" и не представлява никакъв проблем да се пита някой от там? Аз питах, дадох линк към каквото си писал и получих отговор "bullshit". Коментари други имаш ли или ти си просто изключение?

Чети от официалния сайт на департмента.
Само като се сетя, че отговора на това мнение ми костваше 5мин от 1 час,
следно към 5долара значи.....дай си номера на кредитната карта да те чарджна:-)))

Изображение
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

а още повече за протокола - 2 години съм карал с Българската книжка -
докато бях на работна виза и поне 5 пъти полицай са ме спирали за проверки.
Както виждаш още дори фиш за паркиране нямам.
А съм имал и работа и адрес и всичко.

Казах ти вече - изискването е едно - станеш ли жител трябва да си извадиш книжка -
преди това има хора по 5-10години си карат с аут оф стейт или кънтри.
Публикувай отговор