английски, френски, работа и работодатели в Монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
G_Rosi

английски, френски, работа и работодатели в Монреал

Мнение от G_Rosi »

Когато е обявено bilingual на какъв език се правят CV, резюмета и интервюта за работа?
Работодателите задължени ли са да публикуват обявите на френски?
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Predpolagam che zavisi do goliama stepen ot tipa rabota za koiato se kandidatstva.

V nemsko ima profesii s raboten ezik angliiski, obiavite za koito se poblikuvat poniakoga na angliiski, poniakoga na nemski. V takav sluchai (tuk) e prieto da podgotvish dokumenite si na ezika na koito e napisana obiavata i saotvetno da se pozovesh na vesnik, spisanie, web site ili kadeto tam si ia nameril.

Sas zdrave.
G_Rosi

молба

Мнение от G_Rosi »

Много Ви моля недейте да предполагате!

Предпочитам да чета мнения на хора патили и препатили!
Последно промяна от G_Rosi на Пет Апр 30, 2004 8:04 am, променено общо 1 път.
survivor

Мнение от survivor »

Този въпрос тук е много деликатен. Питала съм специално за това специалист по човешки ресурси и тя ми препоръча да се обаждам предварително да питам кой език е за предпочитане когато това не е ясно. Аз лично се ориентирам по името на човека, към когото се обръщам в cover-letter-a.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Az lichno sam tvard privarjenik na spekulativnite aplikatsii (t.e. namirash koi moje da ti stane priak shef i pishesh direktno na nego). Estestveno nomera ne minava (ili pone ne chesto) za golemi kompanii i super pozitsii...no za srednia eshalon e dobra strategia (estestveno zavisi v kakva oblast e rabotata).

Moia priatelka polzva Recruiting Firm v shatite. Uspiaha da i dignat zaplatata s tseli 12000 $. Za koeto pribraha 8000$, no tia e dovolna. (na men mi zvuchi kato pladnishki obir, no niamam lichen opit - moje taka da varviat komisionnite.
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Аз лично съм срещала обяви, на които са искали документите да са и на двата езика. Така че едва ли ще си намалиш шансовете, ако им пратиш две CV-та.
И още нещо - на някои от сайтовете - когато кандидатстваш през самия сайт / например www.jobboom.com / след като кликнеш върху бутона за кандидатстване показва една форма, в която е написано на какъв език фирмата би желала да се кореспондира с нея. Обикновено не е посочено в самата обява, а във формата за кандидатстване.
Успех :-)
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Брагодаря на всички!
Joy

Мнение от Joy »

Обявата съвсем не е задължително да е публикувана на английски,въпреки,че фирмата се състои от англофони и се търси англофон...На какъв език е публикувана зависи от много фактори.
Що се отнася до CV-то,моят опит не е показателен,но да споделя...
При мен,CV-то е ВИНАГИ на френски,независимо франкофонска или англофонска е болницата.Официален език в Квебек е френският,съответно е и език на комуникация,особенно що се отнася до държавни учреждения.

Имам познат комп. спец-ст,който сподели забавен факт от биографията си когато е търсил работа...Разказа как в началото е пускал стотици и хиляди резюмета и от никъде нищо...(той е с перфектен английски и недотам свободен френски)
2 години така и само по някоя жалка подработка като индианците в Канаваке или някой частен клиент за поправка на комп-ра.Бил ужасно отчаян,готов или да се върне,или да се пропие...
Така,до момента,в който решил да смени тактиката и взел да пуска резюметата на френски.Ясно е,че за тези професии се търси свободен английски,но решил да пробва човека...Още след първите няколко CV-та получил 3 покани за интервю,и ударил Бинго-работа в Нортел.Интервютата му също протекли на френски,а в работата му никога френски не му потрябвал...Голям парадокс,но факт.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

JOY , благодаря !
monny

Мнение от monny »

а името как да си изписвам SIMEON или SIMON макар че изглежда по женски звучи по френски

не дай боже ако триабва да си сменям и пола :shock: ,
много пари струва :lol: :lol: :lol:
Заключено