Рецесията в Канада свърши!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Рецесията в Канада свърши!
Не се учудвай, valioiko, тук някои хора смятат, че само новите имигранти трябва да четат и слушат какво им се казва, а те самите като гърмяни зайци следва само да дават акъл на другите. И са твърдо убедени, че останалите са абсолютни нещастници ако не са постигнали каквото те са постигнали или поне не се стремят към него и въобще към това, към което те самите се стремят. 

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Именно там ви е грешката на едната шепа зевзеци. То всъщност си е и типично българска черта. Всички дават акъл и се опитват да внасят тон в живота на другите, а никой не дава полезни съвети! Това или е заради злоба, или от глупост!
Все едно - то ви прави и охарактеризира такива, каквито сте!
Все едно - то ви прави и охарактеризира такива, каквито сте!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
....
Последно промяна от radkoM на Нед Авг 09, 2009 4:54 pm, променено общо 1 път.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Аз нали същото казвам в по-горното си мнение????? Не четеш ли?radkoM написа:техническото название на рецесия е две поредни тримесечия да има отрицателен ръст на GDP и такива имаме Q4/08 и Q1/09 ,а не глупостите които си писал от не знам кои измислен източник.
А по въпросите, за които говориш съм мислил вече и точно поради тая причина аз нищо не твърдя, а цитирал какво казват от централната банка на Канада. При всички случаи обаче съм по-склонен да вярвам на цитираните източници, отколкото на теб да речем.... А ти щом си мислиш, че си по-наясно от мен, ОК - щом те прави щастлив

П.С. Някой администратор ако прецени и има желание да удовлетвори искането на мухата и батето - да ме б.а.н.н.е.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
....
Последно промяна от radkoM на Нед Авг 09, 2009 4:54 pm, променено общо 1 път.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Е, Радко, ОК! Щом казваш, че е така, може и така да е. Освен това, аз нищо не тръбя, а цитирам източници.
Явно канадските експерти не са толкова квалифицирани и компетентни като теб, нали ти си затова там - да ги научиш
Явно канадските експерти не са толкова квалифицирани и компетентни като теб, нали ти си затова там - да ги научиш

.....
Последно промяна от radkoM на Нед Авг 09, 2009 4:55 pm, променено общо 1 път.
- kikolilokiko
някои хора живеят във форума
тези, които ще заминават ги разбирам напълно
понеже бг действителността не ни харесва 
ама тези, които са вече във Канада и се изживяват във форумите те от коя действителност се оплакват?!
п.с. valioiko аз така се самобаннах от един сроден форум
:):)
не знам дали ще ти прозвучи като препоръка, но тук съфорумците се държат по-нормално или поне модераторите
дали рецесията е свършила или не е спорен въпрос
и обикновенно се разбира постфактум
темата е идеална за чешене на езиците
успех на всички по начина, по който го разбират

тези, които ще заминават ги разбирам напълно

ама тези, които са вече във Канада и се изживяват във форумите те от коя действителност се оплакват?!
п.с. valioiko аз така се самобаннах от един сроден форум

не знам дали ще ти прозвучи като препоръка, но тук съфорумците се държат по-нормално или поне модераторите

дали рецесията е свършила или не е спорен въпрос
и обикновенно се разбира постфактум
темата е идеална за чешене на езиците

успех на всички по начина, по който го разбират

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
kikolilokiko написа:becks написа:От цялата дандания, че рецесията свършила, единственото което аз усетих e, че днес още повече се вдигна курса на канадския долар. 1.08 CAD / USD . Pfuuu!
ти при тази новина искаш да пада ли?!
моята теза беше, че единственото, което целяха с тази новина е да подкрепят курса на канадския долар нагоре. За 2 седмици той поскъпна 10% и май още ще върви на горе
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
А кой в Канада има интерес курса на долара да върви нагоре? За икономиката това има негативно отражение - прави износа по-неконкурентноспособен.becks написа:kikolilokiko написа:becks написа:От цялата дандания, че рецесията свършила, единственото което аз усетих e, че днес още повече се вдигна курса на канадския долар. 1.08 CAD / USD . Pfuuu!
ти при тази новина искаш да пада ли?!
моята теза беше, че единственото, което целяха с тази новина е да подкрепят курса на канадския долар нагоре. За 2 седмици той поскъпна 10% и май още ще върви на горе
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Коко, Зависи от типа бизнес. Някои имат изгода от скъп долар. За износителите е много зле 1 USD = 1 CAD
- kikolilokiko
неговата теза е, че новината е с цел спекула

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
- kikolilokiko
ааа зависело от типа бизнес
извинявам се
кой канадски бизнес има изгода от скъп CAD? този, за който евтиния внос е изгоден?!
извинявам се

кой канадски бизнес има изгода от скъп CAD? този, за който евтиния внос е изгоден?!
Не е нужно да е с цел спекула. Явно централната банка има изгода от скъп доларkikolilokiko написа:неговата теза е, че новината е с цел спекула![]()
![]()
- kikolilokiko
централна банка има изгода от стабилна икономика - това е основна цел на провежданите от нея политики
а дали валутата ще е силна или слаба е друг въпрос
в случая не се цели такъв ефект
това е прогноза
преди няколко дни още няколко държави обявиха, че има перспективи за излизане от кризата
Канада е една от най-малко засегнатите държави по-отношение на финансовите пазари
относно стопанската дейсност как са точно нещата отвътре не мога да знам
тези, които живеете в Канада можете да кажете как хората чувстват кризата
дали са променили нещо в нагласите си
и т.н.
обикновено една институция като централна банка е отговорна
и не може да се очаква да "пуска" новини за щяло и нещяло, както се случва в бг ...
така, че аз приемам нещата сериозно
лично мнение
не е препоръка
а дали валутата ще е силна или слаба е друг въпрос
в случая не се цели такъв ефект
това е прогноза
преди няколко дни още няколко държави обявиха, че има перспективи за излизане от кризата
Канада е една от най-малко засегнатите държави по-отношение на финансовите пазари
относно стопанската дейсност как са точно нещата отвътре не мога да знам
тези, които живеете в Канада можете да кажете как хората чувстват кризата
дали са променили нещо в нагласите си
и т.н.
обикновено една институция като централна банка е отговорна
и не може да се очаква да "пуска" новини за щяло и нещяло, както се случва в бг ...
така, че аз приемам нещата сериозно
лично мнение

не е препоръка