Рецесията в Канада свърши!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Рецесията в Канада свърши!

Мнение от Linko »

Не се учудвай, valioiko, тук някои хора смятат, че само новите имигранти трябва да четат и слушат какво им се казва, а те самите като гърмяни зайци следва само да дават акъл на другите. И са твърдо убедени, че останалите са абсолютни нещастници ако не са постигнали каквото те са постигнали или поне не се стремят към него и въобще към това, към което те самите се стремят. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Именно там ви е грешката на едната шепа зевзеци. То всъщност си е и типично българска черта. Всички дават акъл и се опитват да внасят тон в живота на другите, а никой не дава полезни съвети! Това или е заради злоба, или от глупост!

Все едно - то ви прави и охарактеризира такива, каквито сте!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
radkoM

Мнение от radkoM »

....
Последно промяна от radkoM на Нед Авг 09, 2009 4:54 pm, променено общо 1 път.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

radkoM написа:техническото название на рецесия е две поредни тримесечия да има отрицателен ръст на GDP и такива имаме Q4/08 и Q1/09 ,а не глупостите които си писал от не знам кои измислен източник.
Аз нали същото казвам в по-горното си мнение????? Не четеш ли?

А по въпросите, за които говориш съм мислил вече и точно поради тая причина аз нищо не твърдя, а цитирал какво казват от централната банка на Канада. При всички случаи обаче съм по-склонен да вярвам на цитираните източници, отколкото на теб да речем.... А ти щом си мислиш, че си по-наясно от мен, ОК - щом те прави щастлив :lol:

П.С. Някой администратор ако прецени и има желание да удовлетвори искането на мухата и батето - да ме б.а.н.н.е.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
radkoM

Мнение от radkoM »

....
Последно промяна от radkoM на Нед Авг 09, 2009 4:54 pm, променено общо 1 път.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Е, Радко, ОК! Щом казваш, че е така, може и така да е. Освен това, аз нищо не тръбя, а цитирам източници.

Явно канадските експерти не са толкова квалифицирани и компетентни като теб, нали ти си затова там - да ги научиш :lol:
radkoM

Мнение от radkoM »

.....
Последно промяна от radkoM на Нед Авг 09, 2009 4:55 pm, променено общо 1 път.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

някои хора живеят във форума :)
тези, които ще заминават ги разбирам напълно :) понеже бг действителността не ни харесва ;)
ама тези, които са вече във Канада и се изживяват във форумите те от коя действителност се оплакват?!

п.с. valioiko аз така се самобаннах от един сроден форум :):):)
не знам дали ще ти прозвучи като препоръка, но тук съфорумците се държат по-нормално или поне модераторите ;)

дали рецесията е свършила или не е спорен въпрос
и обикновенно се разбира постфактум
темата е идеална за чешене на езиците :D
успех на всички по начина, по който го разбират ;)
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
becks

Мнение от becks »

kikolilokiko написа:
becks написа:От цялата дандания, че рецесията свършила, единственото което аз усетих e, че днес още повече се вдигна курса на канадския долар. 1.08 CAD / USD . Pfuuu!

ти при тази новина искаш да пада ли?!

моята теза беше, че единственото, което целяха с тази новина е да подкрепят курса на канадския долар нагоре. За 2 седмици той поскъпна 10% и май още ще върви на горе
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

becks написа:
kikolilokiko написа:
becks написа:От цялата дандания, че рецесията свършила, единственото което аз усетих e, че днес още повече се вдигна курса на канадския долар. 1.08 CAD / USD . Pfuuu!

ти при тази новина искаш да пада ли?!

моята теза беше, че единственото, което целяха с тази новина е да подкрепят курса на канадския долар нагоре. За 2 седмици той поскъпна 10% и май още ще върви на горе
А кой в Канада има интерес курса на долара да върви нагоре? За икономиката това има негативно отражение - прави износа по-неконкурентноспособен.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
becks

Мнение от becks »

Коко, Зависи от типа бизнес. Някои имат изгода от скъп долар. За износителите е много зле 1 USD = 1 CAD
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

неговата теза е, че новината е с цел спекула :D :D :D
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

ааа зависело от типа бизнес
извинявам се :beer:
кой канадски бизнес има изгода от скъп CAD? този, за който евтиния внос е изгоден?!
becks

Мнение от becks »

kikolilokiko написа:неговата теза е, че новината е с цел спекула :D :D :D
Не е нужно да е с цел спекула. Явно централната банка има изгода от скъп долар
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

централна банка има изгода от стабилна икономика - това е основна цел на провежданите от нея политики
а дали валутата ще е силна или слаба е друг въпрос
в случая не се цели такъв ефект
това е прогноза
преди няколко дни още няколко държави обявиха, че има перспективи за излизане от кризата
Канада е една от най-малко засегнатите държави по-отношение на финансовите пазари
относно стопанската дейсност как са точно нещата отвътре не мога да знам
тези, които живеете в Канада можете да кажете как хората чувстват кризата
дали са променили нещо в нагласите си
и т.н.
обикновено една институция като централна банка е отговорна
и не може да се очаква да "пуска" новини за щяло и нещяло, както се случва в бг ...
така, че аз приемам нещата сериозно
лично мнение ;)
не е препоръка :D
Публикувай отговор