Безработицата в Канада намалява!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ейй, муха :lol:, просто се самозабрави, сериозно ....
Трябва да ти сложат дисклаймър под аватара, да знаят хората че четенето, а и вярването ще си е за лично тяхна сметка :roll: ...
Ти защо дойде в Канада да се мъчиш, не ти ли беше добре с тази заплата 3000 (рупии :) ?!) та се грабна тук да мизерстваш на студа :) ?
Жена ти веднага заработи за 50 000, след 2 години стана началник и и дадоха 70 000, ти си седнал да се оплакваш ? Ако и ти правиш толкова, ехе, 90% от канадските семейства могат да ви завиждат :).
Не те ли е срам да се подиграваш на дърводелците, фаянсаджиите и бояджиите, дето едвам докарват 40-50 хил. с доста работа ?
На мястото на колежката на жена ти, ако ми намалят заплатата от 105 на 70 хил. щях да се замисля какво толкова съм се провинила, само няколко американски компании намалиха заплатите на два пъти с по 10%, но това пак би я оставило със 84 бона. Макар че в американските манифактури трудно се взима толкова, освен ако не си канадец, наследил мястото от дядо си във фабриката за коли :).
Това е към 50 на час, какво работи тази жена, ориентираи все още непристигналите с какво да се захванат, какви дишпломи да изфабрикуват :) ...
Аз си получих увеличението тази година. Не е 20 хил наведнъж :D, но още 3000 ще докарам :beer: ...
Циганите - на Сатурн !
Alisa75

Мнение от Alisa75 »

Съгласявам се с горе изказаното мнение,че не всичко е пари,а важното е как се чувстваш.
Ние също сме от заминаващите се почти след 2 петилетки престой тук.В момента сме в процес на разпродаване на имуществото си и скоро ще си тръгнем когато това приключи.
Ако успеем да съберем половин милион ще сме много щасливи да се върнем от там откъдето дойдохме,но даже и да се окажат парите по малко това не би помрачило щастието ни.
Дето се каза Не всичко е пари,дали половин милион или 20% по малко не е от голямо значение за нас,важното е да сме там където ще се чувстваме добре.
kapitan

Мнение от kapitan »

и къде е това,ако не е тайна?!В Б-я ли?!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Alisa75 написа:Съгласявам се с горе изказаното мнение,че не всичко е пари,а важното е как се чувстваш.
Ние също сме от заминаващите се почти след 2 петилетки престой тук.В момента сме в процес на разпродаване на имуществото си и скоро ще си тръгнем когато това приключи.
Ако успеем да съберем половин милион ще сме много щасливи да се върнем от там откъдето дойдохме,но даже и да се окажат парите по малко това не би помрачило щастието ни.
Дето се каза Не всичко е пари,дали половин милион или 20% по малко не е от голямо значение за нас,важното е да сме там където ще се чувстваме добре.
батката започна да си говори в множествено число :lol: :lol:

Ще си тръгне, със сигурност, след 800 дни :wink:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

anxeli написа:Ейй, муха :lol:, просто се самозабрави, сериозно ....
Трябва да ти сложат дисклаймър под аватара, да знаят хората че четенето, а и вярването ще си е за лично тяхна сметка
:roll: ...
Ти защо дойде в Канада да се мъчиш, не ти ли беше добре с тази заплата 3000 (рупии :) ?!) та се грабна тук да мизерстваш на студа :) ?
Жена ти веднага заработи за 50 000, след 2 години стана началник и и дадоха 70 000, ти си седнал да се оплакваш ? Ако и ти правиш толкова, ехе, 90% от канадските семейства могат да ви завиждат :).
Не те ли е срам да се подиграваш на дърводелците, фаянсаджиите и бояджиите, дето едвам докарват 40-50 хил. с доста работа ?
На мястото на колежката на жена ти, ако ми намалят заплатата от 105 на 70 хил. щях да се замисля какво толкова съм се провинила, само няколко американски компании намалиха заплатите на два пъти с по 10%, но това пак би я оставило със 84 бона. Макар че в американските манифактури трудно се взима толкова, освен ако не си канадец, наследил мястото от дядо си във фабриката за коли :).
Това е към 50 на час, какво работи тази жена, ориентираи все още непристигналите с какво да се захванат, какви дишпломи да изфабрикуват :) ...
Аз си получих увеличението тази година. Не е 20 хил наведнъж :D, но още 3000 ще докарам :beer: ...
Много любопитна си била :lol:
Акаунт пейбабьл- супер вайзер -още вьпроси !??! :lol:
Давай ,давай ,ако продьлжаваш така и на бас ще се хванем ,ще ти сканирам пей чека ....
Давай давай ,обясни за канадците,досега сливи ли имахте в устата,всичко ще си кажете :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Май ти си хапнал кокошето краче тази вечер :), за тебе нещо ще кажеш ли или само за колежката на жена ти :lol: ...
105 хил. за акаунтс ( пейбабъл ?! :lol: , дано наистина не е бабъл ) суперв. не ми се вижда много нормално, и 70 са много но няма нужда да сканираш чека на жената, вярваме ти :wink: ...
За канадците не знам какво искаш да обясня, не водя строга статистика, още по-малко за българите. Знам няколко ( бг :lol: ), които правят 150-тина хиляди, ако може да им се вярва :), иначе по принцип средното канадско семейство преживява с 64 хил. на година. За Торонто може да е повечко, не знам колко точно :).
Не всичко е пари наистина, ако можеш да живееш и тук и там и на някой остров по малко е най-добре :beer:.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

anxeli написа:Май ти си хапнал кокошето краче тази вечер :), за тебе нещо ще кажеш ли или само за колежката на жена ти :lol: ...
105 хил. за акаунтс ( пейбабъл ?! :lol: , дано наистина не е бабъл ) суперв. не ми се вижда много нормално, и 70 са много но няма нужда да сканираш чека на жената, вярваме ти :wink: ...
За канадците не знам какво искаш да обясня, не водя строга статистика, още по-малко за българите. Знам няколко ( бг :lol: ), които правят 150-тина хиляди, ако може да им се вярва :), иначе по принцип средното канадско семейство преживява с 64 хил. на година. За Торонто може да е повечко, не знам колко точно :).
Не всичко е пари наистина, ако можеш да живееш и тук и там и на някой остров по малко е най-добре :beer:.
Значи не е задьлжително и двамата да взимат по много :lol:

Обаче ето го интересния момент:
Двама взимат 70 000 годишно и какво става,това прави 5 000 чисто:
2000 за моргидж и други глупости
1000 за храна
1000за 2 деца ако имат по принцип
билове за коли и нови вещи и оп ето го интересния момент -започват да грискат от кредитните карти и каде му е сметката ?!? :lol:
Стефан Цанев
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

:roll:
Няма угодия за тебе ...
И 140 хил. са му малко ... А в бг какви ще ги кършиш като и за храна няма да ти стигне каквото изкарвате, счетоводителка и незнам си там какъв ( не казва :) ) едва ли ще докарват 5000 чисто.
Освен това 70 хил са 4000 чисто ако имаш деца. Ако и двамата правят по толкова не е зле. 1000 за две деца не стигат, но вярвам ще се справят :). Айде стига толкова глупости че аз не съм айляк като теб, тези хилядарки не падат от небето, тряа да се върви да се бачка ...
Лек ден :), днес щяло да е супер вечер за вечеря на патио, важното е да има приятна компания, къде по света и за колко пари са незначителни неща :) ...
Циганите - на Сатурн !
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

myhata II написа:Бьлгарите тука ,познавам може би 1000 и нагоре-много бедни хора дошли от немай си каде,бачкат повечето по строежите,камиони,бояджии ,чистачи и т н -говоря за хора дошли преди 7 или 10 г.
Аре сеа смешки, познавал 1000, я кажи честно ако тръгнеш да изреждаш, моеш ли си спомни 1000 имена и лица :shock: Ако въобще си срещал 1000 българи в Торонто за 2-3 години... Плюс това камионджиите вадят пари колкото жена ти (пейбабъла :lol:) че и повече, верно и работата е доста, ама чак да им викаш "много бедни"? Пускай фитили на тия дето още не са дошли, ама за останалите си смешен.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

miteto написа:
myhata II написа:Бьлгарите тука ,познавам може би 1000 и нагоре-много бедни хора дошли от немай си каде,бачкат повечето по строежите,камиони,бояджии ,чистачи и т н -говоря за хора дошли преди 7 или 10 г.
Аре сеа смешки, познавал 1000, я кажи честно ако тръгнеш да изреждаш, моеш ли си спомни 1000 имена и лица :shock: Ако въобще си срещал 1000 българи в Торонто за 2-3 години... Плюс това камионджиите вадят пари колкото жена ти (пейбабъла :lol:) че и повече, верно и работата е доста, ама чак да им викаш "много бедни"? Пускай фитили на тия дето още не са дошли, ама за останалите си смешен.
Хубаво,защо като пишете не си сложите годините и какво работите бе !?! :lol:
Най много бьлгари живеят в Мисисага и околностите МИТКО
друго нема какво да ти казвам ...
Камионджиите вадиха Митко,вадиха ,не е каквото беше
Фитили не пускам на никой ,просто казвам какво се вижда насреща
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Смешко, ти да не би да си си сложил годините и кво работиш? И ква е връзката където точно в ГТА има най-много българи с това дали ти познаваш 1000 от тях? Тва да не ти е Филибето, като тръгнеш по единствената главна улица и за 1 ден си срещнал 1000 българи :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

miteto написа:Смешко, ти да не би да си си сложил годините и кво работиш? И ква е връзката където точно в ГТА има най-много българи с това дали ти познаваш 1000 от тях? Тва да не ти е Филибето, като тръгнеш по единствената главна улица и за 1 ден си срещнал 1000 българи :lol:
Смешко,недей да заблуждаваш хората с камионджиите
Аз сьм на 33 и не работя айде да те чуем тебе сега ?!? :lol:
Стефан Цанев
Fireman

Мнение от Fireman »

....а в България безработицата се увеличава ..... :nenam:
Затова да Емигрираме,за да намалим безработицата :lol:
army

Мнение от army »

Моля- моля! - да не се обиждаме на 'майна' :lol:
1. за протокола на 'мухата': 42години съм и си 'чеша топките' по цял ден :wink: , обаче мие едно такова-притеснено....
2. За българите в Мисисага ,'муха' е прав. много са , но са пръснати - ама пък всеки ден става по едно запознанство.
3. От 6-сте семейства около нас - мъжете на три от тях са 'камионджии'- както ги наричате. Та те докарват по $5000 на месец и никоя от техните съпруги не работи.
Оправят се някак- щом веднъж годишно си ходят до БГ- значи не са за оплакване :wink:
4. Относно годишните доходи:
Работя 2 работи, но апартамента, кабела, водата и тока ми са 'фри'
Първата година бях на $30000, втората на $40000, а сега съм $50000, като жената все още 'волантирства'+ нищожни детски.
И първата година и сега, притеснението ни се свежда до коя дестинация за почивка да отскочим!?
За 3 години отскочихме само до Монтреал за 3дни, 1месец до БГ/децата 2 -пъти/, Онтарио е необятно!- бяхме на ски/Блу маумтин/, круизи/30000 и 1000 острова, палатки и котеджи на около 30 езера,то не бяха 'уондърленди', ниагари, плажове/кат в БГ/, сафарита ....и с всяко излизане от вкъши откриваме и набелязваме по 2-пъти повече дестинации за посещение.
5. Родителите ни посетиха Канада за по 6 месеца.
5. За тези три години /вярно/ се запознахме с 1000 българи, от които помня 100-на, а потдържаме приятелство с 10-на семейства.
Та "Муха2"!?
Аз съм никои в Канада със заплата от средно равнище- обичащ България и мразещ управлението и.
Чакам смислена причина от ТЕБ - която да ме накара да се върна :wink:
Другото е ' бул шитс'

п.с. Не се отказвай да пишеш- много ме разсмиваш!-понякога.
- забравих да ти ракажа за Куба!
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

На мен пък просто си ми е гот тук и не виждам смисъл да го доказвам това на когото и да било. Още по-малко пък на мухите. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор