канада -рай за некадърниците

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
chinois

Мнение от chinois »

ronni написа:сега разбрах каде е ключа за бараката ( Канада) -
рай за некадърници и за кадърните :beer:
Браво!
Само не карай Пастьор да говори на англииски. :lol:

Une remarque sur le rôle du hasard a été faite par le chimiste Louis Pasteur dans son discours d'introduction de doyen de la nouvelle Faculté des Sciences à Lille en 1854 :

"... Le hasard ne favorise que des esprits préparés ..."
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Хе, хе....чудесен извод...за рая. Вече няма да се питам аз от кои съм - кадърните или некадърниците. Важното е, че съм в рая. ;)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Е,докъде я докарахте то бива омразаомраза и неудачие ама да живееш в Канада и в същото време я плюеш и не се махаш оттам и не се връщаш при големите специалисти в БГ,то там всичко е големо-вратове,гуши,синджири мааанета,дупета и тем подобни,еее не го разбирам.Драго ,не се шашкайте от "големите специалисти" и големи неудачници тук,и в полицията търсят хора и от мен голем съвет -езика,езика и ще си пробиеш.Това се казва типично по български простотия,българина е винаги доволен ама недоволен.Познавам българи ,които мият чинии и са доволни,че са тук,нали нямаше срамна работа бе.Драго до нас има една пожарна,супер си е,ще ти отива да си пожарникар,стига да искаш и ще го постигнеш.От мен и друго -каквото си намислиш и си поставиш за цел в Канада става,бавно,но става и сигурно.
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

Всеки нов емигрант било то Българин,виетнамец,китаец и други са потенциални "противници",когато се откриват свободни работни места.
Това не е само за Канада,братовчед ми е в Испания,имам и други познати там,и в Гърция,Холандия,Германия,Кипър и всички са споделяха факта,че отивайки там много българи се чудели как само да ги изиграят.Просто както и в БГ така и навън БГ не е задружен ами е като удавник за сламка и гледа да натисне другия.Все пак има изключения,но са малко. Разликата е,че Българина е кадърен и е сериозна конкуренция,а това не се харесва на някой които са вече там.

Към Даго и Таня:
Недейте да идвате с мисълта , че БЪЛГАРИНА е БОГ и всички други са много по-тъпи. Като поживеете малко тук ще разберете , че това въобще не е така. А завистта - тя си ходи по хората ..........................., различното е , че много българи крият каквото знаят , докато китайците са задружни и си помагат. Но тая глупост , че завършилите тук са тъпи.....................извинявайте но нищо вярно в това. Голяма част от нашите сънародници са с дипломи но без реални способности за реализация по специалност..................и после се пише за миене на чинии , пране на килими и т.н. . Самите канадци си минават по тоя път преди да намерят хубава работа..................................... и защо тогава ние да не минаваме , или Вие смятате , че само понеже сме БЪЛГАРИ - то света ще ни се кланя.
Абе я първо елате и вижте.......................и след година пишете по форума. [/quote]
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

chinois написа:
ronni написа:сега разбрах каде е ключа за бараката ( Канада) -
рай за некадърници и за кадърните :beer:
Браво!
Само не карай Пастьор да говори на англииски. :lol:

Une remarque sur le rôle du hasard a été faite par le chimiste Louis Pasteur dans son discours d'introduction de doyen de la nouvelle Faculté des Sciences à Lille en 1854 :

"... Le hasard ne favorise que des esprits préparés ..."
ако ми кажеш как звучи и се транскриптра на кебекуа грешка няма да имаш
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Драго и таня, каквото щеш работи в Канада, ама ако е удобно да се осведомиш кога се употребява "И" и кога "Й" ...че много е досадно за четене.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Е така стават белите ! Идват с голямата кошница с очаквания и мечти без хабер понятие да си имат и после идва я вдигане на байрака , я хленчене и мрънкане как Канада им била виновна, за това , че мечтите им били илюзорни :lol: :lol: :lol:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Заглавие: канада -рай за некадърниците
вие какво мислите
Бате, виж си биографията и ще си отговориш на въпроса.

А за себе си мисля, че сигурно не съм голям специалист - нито еврейски къщи има тука, нито за мияч на чинии ме взимат...

Просто не си задавай такива въпроси. (знам че се лигавиш) :D
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Ще ви оставям аз,че и правописа ми куца :),а и излишни разговори мисля има...успех на всички.
bateto

Мнение от bateto »

Джорж виж сега,освен че темата мина 4 страници се оказва на практика ,че сме негодни и чинии да мием и за това не ни вземат,но ние сме все пак от другата страна на бариерата.Демек дошли сме тук щото в Бг. сме били пълни капути ,най малкото и ;специалисти;,обаче маса натод от Бг. запътили се към ;заветната земя ; реват ,че го правят щото никой не ги ебе там за големи специалисти и търсят Мека-та тук.
Ми така де щом некадърници като мен и ъеб сме се оправили ,защо и те да не се оправят и защо тогава Каната да не е рай за некадърници.
Ни аз и ти ,ако и те ,ако бяхме кадърници и на луната щяхме да се оправим камо ли в Бг.
Обаче те ;специалистите; това не го знаят и реват като магарета на месечина ,аз и заради това се изхождам.Щото до сега не чух от един специалист да каже -аз се махам щото парите не ми стигат ,а реват ,че не били доуценени като специалисти.
Няма честност ,няма открити карти,няма самокритика ,има навирени недоуценени носове .Е не разбирам ,аз съм прос човек и никъде няма да се оправя ,това ми е ясно ,ама те като са сложни какво к..а ми търсят тук.Що ще ми дойде ,ще си напъне гъза да учи езици,да взема занаят и умения за да е способен да прави нещо тука ,кво му пречи навместо да брои мухите там да си стегне гъза и да се самоубразова там.
И ще ти кажа в прав текст,не му е опряло яйцето до гъза .
За хора знаещи и можещи в момента и в Бг. дават 2000 лв. заплати и търсят подобни под дърво и камък ,обаче наего брата му се види доста сложно и трудно да се пребори за тези позиции и то не ,че не иска ,а щото е прос и избира привидно по лекия вариант да дойде в Каната щото тия 2 хилки дето ги дават там ги дават и тук,само че в първия случай трябва пипе ,а във втория гумени ръкавици,ботуши или сейфти бутс.
Е обясни ми тогава ,защо нашего брата зарязва питомното за да гони дивото ,когато тия круши ги продават и там .
Аз лично имам отговор на въпроса-приемат ни тук с ясното съзнание ,че сме негодни и некадърни ,щото който е кадърен няма да им попадне в клопката ,а ще се оправи на место и това е целта на мероприятието,като основна стратегия в имигрантската им политика е давтълпят на клиентите си ,че те едва ли не са подбрани ,богоизбрани,черешката на сладоледа ,мухата на лайното,и нашего брата кандидат имигранта започва да се мисли за велик ,почти за господ навместо да седне на гъза си да научи два езика ,да се научи да прави нещо добре за да вземе тия 2 бона бг. заплата.Ама като не може ,не става ,взема виза и идва при нас непрокопсалите и некадърните ,т.е исва в държавата на :
рая на некадърниците под чието слънце има место за всички ни. :wink:
Pepon

Мнение от Pepon »

bateto написа: За хора знаещи и можещи в момента и в Бг. дават 2000 лв. заплати и търсят подобни под дърво и камък
Малко ти е стара информацията, бате. Вече дават и повече. За изявен специалист /ама истински, дето се котира на пазара/ заплатата стига 3000 евро, някои изключения вземат и по 5000 евро. А ако ти се ходи по чужбина, кеф ти Швеция, кеф ти Финландия, че и в UK се намира. Ама като рекли Канада та Канада, нали там било Рая :)
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pepon написа:Малко ти е стара информацията, бате. Вече дават и повече. За изявен специалист /ама истински, дето се котира на пазара/ заплатата стига 3000 евро, някои изключения вземат и по 5000 евро. А ако ти се ходи по чужбина, кеф ти Швеция, кеф ти Финландия, че и в UK се намира. Ама като рекли Канада та Канада, нали там било Рая :)
Което си е право, право си е. На Пепон специално му дават вече и 7000 евро, затова май следва да се прекръсти на седмон. :lol:
Pepon

Мнение от Pepon »

Think big, Mr Geek! Let's make them 10k :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Понеже Гийка никога не ги е чувал тези цифри, значи те не съществуват. :lol:

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Понеже Гийка никога не ги е чувал тези цифри, значи те не съществуват. :lol:

Joana
Е, можеше да се понапънеш още малко, за да излезе нещо по-оригинално. Карай, то от толкова incredible offers дето ги получаваш ежедневно, явно никак не е лесно. :rotfl:
Публикувай отговор