Как се справят имигрантите в Канада: Статистика

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
zorina

Мнение от zorina »

AlexAA написа:Е добре бе Филипе, кажи ми ти какви са ти целите в живота, за да си щастлив в Канада.
За да дам пример, ще започна първи
:
Вследствие на дискусията искам да попитам Има ли и други Щастливи имигранти? :?: първия вече го знаем? :lol:
Въобще доскоро се чудех има ли такова понятие, но ето.......
Godis

Мнение от Godis »

filipne написа:Има и следния феномен :

Колкото по-малки са целите и стремежите ( а защо не и културата ) на даден човек, толкова по-добре се чувства на новото място.

В този смисъл някои са направо супер добре от първия им имигрантски миг ...

Други не са толкова добре ама си мислят, че като си повторят 1000 пъти колко са добре и ще станат. Трети направо си измислят и се хвалят. Например по Форуми :roll:

Точно тези хора са страшно докачливи на тема "успял" и се хвърлят с голяма стръв и злоба срещу всеки дръзнал да оспори реалността на фантазиите им ...

Наистина успелия човек не е злобен, надменен и нападателен.

В този ред на мисли сигурно съм голям трън в очите на този вид "успели". Даже започнаха да се обаждат вече ...

Народ всякакъв ....

П.С. Един хинт за Ц200 Когато четеш споменатия блог обърни внимание на нещата писани от самия него .
Filipne, в контекста в който си го писал. бъркаш още в аргументите . Базираш оценките си на чисто субективните критерии, каквито са оценките ти за "цели" и "стремежи". Оттук си правиш извод който си мислиш, че е коректен, но не може да е, т.к. не е базиран на нещо вярно.
И така. да речем - заядлив емигрант - това означава ли, че е успял? Според чии критерии? Неговите или твоите? Аз сега, ако приемем че се заяждам с теб успял ли емигрант съм? Т.е. успял заядливко или неуспял непрокопсаник съм? Каквото и да отговориш, все ще си в грешка.
И т.н. и т.н. предполагам схващаш идеята.
Колкото по-малки са целите и стремежите ( а защо не и културата ) на даден човек, толкова по-добре се чувства на новото място.

Аз се чувствам добре, щото идвайки тук, не съм искал да ставам генерал-губернатор. Ако го бях искал, сигурно 10 години щях да рева колко е гадно в Канада и как не допускат хората до това което искат да правят. Обратно, ако целта ми е да избягам от циганията в БГ, тук ще ми е супер от момента в който стъпя на Трюдо. Да речем, съм дошъл да стана генерал-губернатор - значи съм много по-културен от този дето е дошъл ей-така, да поживее в друга страна, без определени цели. Така излиза според теб.

А за Питър Пан - да ползвам твоята дума - той си е феномен - все още не мога да разбера защо изобщо пише тук. Честно казано, ако аз си дигна чукалата, всички тук ще ми станат абсолютно безинтерестни поради простата причина, че битиетата ще са ни тотално различни. А пък и той е точно огледален образ на това което уж мразиш в емигрантите - за него БГ е рай неземен, а КА е последната дупка на кавала.

(Може тук да направиш малко отклонение и да кажеш, той, успял ли е или неуспял според теб)

Та така Филипне. Дай да направим един спор ЗА и ПРОТИВ връзките в шипките, може да има напредък във възгледите ти :)
bateto

Мнение от bateto »

Питър Пан според мен е успял имигрант.Навреме се е усетил да се спаси от циганията в Канада,а не като нас останалите които позволиха да ни зомбират.Ето ме например мен ,вече не се възмущавам на нищо ,всичко заобикалящо ми се струва като един розов прах.Всичко ми се струва толкова прекрасно защото спрях да мисля. :D Пък и защо ли ми е да мисля ,нали заплатката ми стига да си купя много,много пържоли,флат скрийн и кинема мезон,изконната мечта на всеки средно статистически български имигрант вече е реалност.
Да мислят гладните. :o
chinois

Мнение от chinois »

Значи за да си против връзките, първо трябва да можеш да избираш т.е. да имаш връзки, а да не ги ползваш. Обаче имането на връзки не е проста работа. Това е начин на живот и обществено положение. Щото ако не си от ония кръг, на ония с връзките и плюеш, ми то си става, като лошо копие на баснята за гроздето и лисицата и стигаме до епохалния лаф за моженето.
Но пък разчитам на чист и добър спор, което е отлично!

Бате бе!
Ти що пишеш , а не си правиш пържолите ! Или не се тъпчеш с тях докато си гледаш флат Синема-мезона? А?
Та и ПП е така! Има потребност пише! А от какво е продиктувана тази потребност е съвсем друг въпрос. :lol:
ivandi

Мнение от ivandi »

bateto написа:абе и вие ,ако бяхте големи специалисти щяхте да се оправите в България , а не да бичите на 10000км ама нейсе.Само ,че в България е по трудно ,ако си само специалист на книга някой да те вземе докато тука ви събират от кол и въже и ви правят ;големи специалисти; ,ама това само за пред очите на незнаещите ,подобни стари пушки като мен обаче трудно се лъжат по форумите. :wink:
Хе хе, точно в десятката. А най-смешно става когато големите специалисти почнат да обясняват как в Ка всичко е най-най и какви големи спецове са колегите им и как са ги оценили. И как Бг-то е назад и у лево. Ама си е нормално. Не може да тръбиш навсякъде колко си велик и после да кажеш, че работиш сред идиоти. Само да не беше тая досадна подробност, че велики спецове не излизт от места, които са назад и у лево.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
alen vid

!!!!!

Мнение от alen vid »

Уважаеми Дами и Господа ,
незнам ,дали България ще става циганска държава или турско-циганска....., но ноооооооо ,аз , започнах да различавам китаец от виетнамец и обратното :D :D :D а също така ,вчера се улових ,че ги наричам по имената им ,а вече са ми и симпатични ,ама без майтап Ви казвам , като се позагледа човек - те са си направо изящни ,като от порцелан .
Днеска две от дечицата на една колежка -направо ме разнежиха , вначалото се стъписаха - ама после като взеха да ми чуруликат нещо на кантонски ,май искаха да си играят на топка .
Ще го науча аз този език - аз три езика говоря , четвърти ли ще ми се опре бе !

Та по темата - аз свикнах , така че, бройте ме за доволен .
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Алене, кога ще дойдеш да пием по 1 бира? Зарежи ги тия комплексари от форума..

По темата: Аз лично си използвах биографията на "голям специалист" да дойда в Канада, тука работя друго.
И аз ги различавам азиатците много добре. Обаче по- ме разнежват майките, дечицата им - не толкова.. :D
alen vid

!

Мнение от alen vid »

7George написа:Алене, кога ще дойдеш да пием по 1 бира? Зарежи ги тия комплексари от форума..

По темата: Аз лично си използвах биографията на "голям специалист" да дойда в Канада, тука работя друго.
И аз ги различавам азиатците много добре. Обаче по- ме разнежват майките, дечицата им - не толкова.. :D

Жоре ,брато
идвам когато кажеш , ама по-добре вие елате че ви е по-лесно - мене ме знаеш ,как е без книжка !!!! :D :D :D

А по-темата : :D , брато , глей кви ги пишеш ,- да ме не изкараш педофил егати :D :D :D (а иначе , кат стане дума за гледане - аз от българките по-хубави не виждам де )

И да дойдете ей !
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

Godis написа:
А за Питър Пан - да ползвам твоята дума - той си е феномен - все още не мога да разбера защо изобщо пише тук. Честно казано, ако аз си дигна чукалата, всички тук ще ми станат абсолютно безинтерестни поради простата причина, че битиетата ще са ни тотално различни.

виж какво
човека просто се е посветил най-най самарянски на благородната кауза да просвещава задръстените кандидат емигранти заслепени от правителствената рекламна политика на КА опъващи вратни жили за да се вредят възможно най-бързо до търнокопите под кленовия лист.
Ако съм на гоцето таквиз хорица орд."стара планина" ще им раздам.

те това е :twisted:
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

filipne написа:Впрочем защо наричаш критичното отношение мрънкане ?

Лично за мен мрънкане е когато някой недоволства от нещо без да има ясна и аргументирана позиция.

Когато някой критикува логично и аргументирано това не е и не може да бъде мрънкане.
Лично аз, от постоянното ти мрънкане, вече забравих каква ти беше ясната и аргументирана позиция по отношение на критиката на живота в Канада :nenam:

Ако искаш можеш логично и аргументирано да я изложиш пак или да дадеш линк към предишно твое мнение, което не е мрънкане, а конкретна критика :lol: :lol:
Странджата

Мнение от Странджата »

Абе не е съвсем така , щото гоцето има файда да се изнесат повече мислещи и недоволни хора за да няма проблеми с башибузацията на страната :evil:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

chinois написа:Значи за да си против връзките, първо трябва да можеш да избираш т.е. да имаш връзки, а да не ги ползваш. Обаче имането на връзки не е проста работа. Това е начин на живот и обществено положение. Щото ако не си от ония кръг, на ония с връзките и плюеш, ми то си става, като лошо копие на баснята за гроздето и лисицата и стигаме до епохалния лаф за моженето.
Но пък разчитам на чист и добър спор, което е отлично!
Странна логика. Сега излиза, че съм против връзкарството защото гроздето на връзкарството било високо :shock:

Други възможности няма , така ли ?
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Относно мрънкането и мрънкачите във Форума:

Колко съфорумци не спират да мрънкат и да се оплакват колко лошо било в България ?

Дори и вече дошли в Канада пак продължават !

Крайно време е да ги заклеймите подобаващо !
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

bgmontreal написа:
ФилипНе нищо, че сме "другарчета" аз много пъти не съм бил съгласен с теб (а и ти самия не си бил или по-точно си се оборвал сам), но сега съм 100% съгласен с всяка буква :idea:

bgmontreal, оценявам високо това , че независимо от различията в мненията , пак сме си другарчета. И никога не сме излизали от рамките на добрия тон.

На това аз му казвам културен диалог. Нещо много рядко срещано напоследък тук.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:
Ако искаш можеш логично и аргументирано да я изложиш пак или да дадеш линк към предишно твое мнение, което не е мрънкане, а конкретна критика :lol: :lol:
Щом за теб моите мнения са мрънкане , просто няма смисъл ...
Публикувай отговор