Ами сигурно е в мен. Когато аз учех - 2002 - 2003 ИТ пазара беше почти умрял. Интерншипи почти нямаше, тиичинг и рисърч асистаншипите бяха безкрайно малко спрямо броя на желащите и поради това почти недостижими.survivor написа:Филипне, канадски опит по специалността и връзки се придобиват и по време на ученето, ако си бил инициативен. Ако ти лично си пропуснал този шанс, замисли се дали вината не е в тебе.filipne написа: И като излезнат от тези курсове и обучение с изненада разбират, че само с това нЕма да стане ..... Искали и канадски опит , който ако не си работил няма как да имаш , искали и референции от местни работодатели, които отново няма как да имаш ако не си работил тук, и ако накрая успееш да придобиеш всичко това се оказва, че някой друг имал познат в същата тази компания и твоите усилия не струват пукната пара ... И не ти остава друго освен да разчиташ да имаш късмет следващия път да има повече позиции или най-малкото да няма кандидати с троянски кон ...
Като се замислям сега всичко това ще да е било по моя вина

П.С. Вината ми е почти като тази на кримон , която не е могла да си намери добре платена работа в БГ