Как се справят имигрантите в Канада: Статистика

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

survivor написа:
filipne написа: И като излезнат от тези курсове и обучение с изненада разбират, че само с това нЕма да стане ..... Искали и канадски опит , който ако не си работил няма как да имаш , искали и референции от местни работодатели, които отново няма как да имаш ако не си работил тук, и ако накрая успееш да придобиеш всичко това се оказва, че някой друг имал познат в същата тази компания и твоите усилия не струват пукната пара ... И не ти остава друго освен да разчиташ да имаш късмет следващия път да има повече позиции или най-малкото да няма кандидати с троянски кон ...
Филипне, канадски опит по специалността и връзки се придобиват и по време на ученето, ако си бил инициативен. Ако ти лично си пропуснал този шанс, замисли се дали вината не е в тебе.
Ами сигурно е в мен. Когато аз учех - 2002 - 2003 ИТ пазара беше почти умрял. Интерншипи почти нямаше, тиичинг и рисърч асистаншипите бяха безкрайно малко спрямо броя на желащите и поради това почти недостижими.

Като се замислям сега всичко това ще да е било по моя вина :roll:

П.С. Вината ми е почти като тази на кримон , която не е могла да си намери добре платена работа в БГ :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Аз не съм си търсила друга работа в България, тази беше на достатъчно високо професионално ниво и ме удовлетворяваше сравнително. Идвайки в Kанада разбирам колко назад са българските специалисти в моята област. Друга работа не съм търсила - ясно ми е какво е положението в БГ: секретарка на арабски търговец със специални задължения получава 1000 - 1500 лв :lol:
bateto

Мнение от bateto »

а каква е твоята специалност освен разтягането на локуми .така и си остава загадка. :D
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Ами тя има цели три специалности ама и трите са неизвестни :wink:

Не става ясно обаче за коя от трите беше изказването, че специалистите от БГ били много изостанали от тукашните :?:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

filipne написа:Ами тя има цели три специалности ама и трите са неизвестни :wink:

Не става ясно обаче за коя от трите беше изказването, че специалистите от БГ били много изостанали от тукашните :?:
за тази, която ми е интердисциплинарна :lol: :lol: :lol:

и който чел - чел, не съм писала веднъж и дваж какво съм учила и що работя в тоз форум!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:
filipne написа:Ами тя има цели три специалности ама и трите са неизвестни :wink:

за тази, която ми е интердисциплинарна :lol: :lol: :lol:

и който чел - чел, не съм писала веднъж и дваж какво съм учила и що работя в тоз форум!
Е щом работиш в този форум :lol: значи си много интердисциплинарна.

Ами като си толкова скромна и не искаш да се изтъкваш :lol: , пак ще си останем неинформирани :wink:
Godis

Мнение от Godis »

Filipne, защо вечно мрънкаш, защо нещо все ти е криво и не ти уйдисва?
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Godis написа:Filipne, защо вечно мрънкаш, защо нещо все ти е криво и не ти уйдисва?
Защото така ти се струва на теб а и е някак по-лесно да наречеш някого мрънкало вместо да водиш спор с него ...

Съжалявам ако те дразни моето виртуално присъствие ... Не е нарочно :wink:

Впрочем защо наричаш критичното отношение мрънкане ?

Лично за мен мрънкане е когато някой недоволства от нещо без да има ясна и аргументирана позиция.

Когато някой критикува логично и аргументирано това не е и не може да бъде мрънкане.
Godis

Мнение от Godis »

Ми знам ли - мен не ме дразни особено, приемам всички каквито са, ама все пак прави впечатление - може и да съм пропуснал да прочета, но тук все нещо не ти е на кеф. А не ми се вярва в реалния живот да нямаш източници на радост и удоволствие. Що не споделиш :)
Може пък да чета избирателно или ми е време да сменям диоптрите ?
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Godis написа:Ми знам ли - мен не ме дразни особено, приемам всички каквито са, ама все пак прави впечатление - може и да съм пропуснал да прочета, но тук все нещо не ти е на кеф. А не ми се вярва в реалния живот да нямаш източници на радост и удоволствие. Що не споделиш :)
Може пък да чета избирателно или ми е време да сменям диоптрите ?
Виж сега, проблемите са за решаване. С тях трябва да се справят хората. С радостите и удоволствията не е нужно да се бориш или справяш.

Това, че не споделям тук такива неща , както правилно се досещаш съвсем не означава, че ги няма. Те обаче са прекалено лични и предпочитам да не ги споделям пред широката аудитория :wink:
Да не говорим, че не обичам да се хваля :lol:

Много съжалявам, че писанията ми не са балансирани. Но и не виждам защо трябва да бъдат ? За да не ме наричат мрънкач, песимист, лузър ? Ми да казват каквото си щат. Това говори много повече за казващият го отколкото за мен.

Малко лирично отклонение :

Всички виждаме с какви яростни нападки и обиди са засипани мненията а и личността на peter_pan. Някой даде ли си труда да отвори линковете към неговия блог , да прочете малко и да види каква личност всъщност е той ? Едва ли ...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

filipne ти казали, че имаш Европийски опит или не на интервютата, че не можах да разбера?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
c200

Мнение от c200 »

filipne написа: Малко лирично отклонение :

Всички виждаме с какви яростни нападки и обиди са засипани мненията а и личността на peter_pan. Някой даде ли си труда да отвори линковете към неговия блог , да прочете малко и да види каква личност всъщност е той ? Едва ли ...
Е, и? Линк към блог в профила не значи нищо. Мога да си сложа линк към блога на Бате Бойко, стига да има такъв
Четат му мненията във форума и го псуват заради тях, а не заради блога.
По темата - щом аз съм рахат на 2-та година, значи има мръсни имгранти дето ще видят слънце на тяхната улица на 18-тата година. Зер нали средното било 10 години. И тях ли да мисля сега :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

c200 написа:По темата - щом аз съм рахат на 2-та година, значи има мръсни имгранти дето ще видят слънце на тяхната улица на 18-тата година. Зер нали средното било 10 години. И тях ли да мисля сега :)
Ха-ха-ха, много точно казано обаче :)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

filipne написа:
Godis написа:Filipne, защо вечно мрънкаш, защо нещо все ти е криво и не ти уйдисва?
Защото така ти се струва на теб а и е някак по-лесно да наречеш някого мрънкало вместо да водиш спор с него ...
Ми правилно ти го е казал Godis, звучиш като мрънкало. :D
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Или като човек, който мисли по-глобално. Щото има такива екземпляри, които щом имат гащи на г......а и тумбакът им пълен, си мислят, че целият свят е облечен и нахранен. За друга мисъл няма мисъл. :lol:

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Публикувай отговор