РАБОТА?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
dokidok

РАБОТА?

Мнение от dokidok »

Prawi mi wpe4atlenie 4e powe4eto u4astnici waw Foruma sa mnogo dobre waw finansowo otnoshenie, zatowa Wi molq sa sawet.
1. Parwite meseci kakwo moje da se raboti, pri polojenie 4e ne ni priznawat obrazowanieto i ekspiriensa ot BG. Kato gledam ima 2-3 wdarianta-magazin, fabrika ili stroej.
2. E da no i za takawa rabota mai ne stawa lesno. Moje li nqkoi da mi pomogne sas sawet. Primerno: idi edi kade si, pitai edi koi si.Mislq 4e w na4aloto nqma zna4enie kakwo se raboti, wajnoto e da pada po nqkoi dolar, 4e pak bez nishto e oshte po zle ot 7-8 dolara na 4as:)Hehehe
3. Ima li nqkoq BG ili Ruska firma za tarsene na rabota na koqto moje da se raz4ita. Telefon, adres?
4. Ima lli mqsto kadeto da se sabirat bg-tata i da obmenqt informaciq za rabota, za u4ene, izobshto za jiwota w Toronto ili wseki se spasqwa poedini4no.
5. Blagodarq! :beer:
pantata

Re: РАБОТА?

Мнение от pantata »

dokidok написа:Prawi mi wpe4atlenie 4e powe4eto u4astnici waw Foruma sa mnogo dobre waw finansowo otnoshenie, zatowa Wi molq sa sawet.
То "mnogo dobre waw finansowo otnoshenie" е доста разтегливо понятие де..:)
dokidok написа: 1. Parwite meseci kakwo moje da se raboti, pri polojenie 4e ne ni priznawat obrazowanieto i ekspiriensa ot BG. Kato gledam ima 2-3 wdarianta-magazin, fabrika ili stroej.
Ами от моите наблюдения има 2 типа хора
а.) почват веднага работа каквото се намери - магазини, ресторантчета за жените и пицария за мъжете. Изкарват некой лев и търсят по-добра работа. Опасноста тук е да не се оставиш на течението и да престанеш да търсиш нещо по-добро. Щото вечер си уморен, айде утре ще пусна тези резюмета, айде други ден и така докато не ги пуснеш въобще. След което идва разочарованието, мисълта че тук е ужасно, да се връщаме в БГ и т.н...
б.) "ние се специалисти и не падаме ниско" - демек търсят направо големите пари и работа по специалноста. ако имат късмет (ама мнооого голям късмет) - намират нещо. в повечето случаи след неколко месеца изпукват парите си и минават към точка а.) с тази разлика, че освен всичко друго са и без пукнат лев.
dokidok написа: 2. E da no i za takawa rabota mai ne stawa lesno. Moje li nqkoi da mi pomogne sas sawet. Primerno: idi edi kade si, pitai edi koi si.Mislq 4e w na4aloto nqma zna4enie kakwo se raboti, wajnoto e da pada po nqkoi dolar, 4e pak bez nishto e oshte po zle ot 7-8 dolara na 4as:)Hehehe
ами.. аз лично мога да питам моя бивш шев в пицарията в Милтън дали търси хора. ако това те устройва...

за другото - фирми и сбирки - не знам. фирми не съм ползувал, пък с малко бебе сме само за сбирки..:)
Rosi

Re: РАБОТА?

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 1:03 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Dokidok,

Ти за Торонто ли се интересуваш?
Veliko

Мнение от Veliko »

Moeto mnenie e che triabwa da se tyrsi rabota, podobna na tazi, kojato ste rabotili w BG. Демек имате някакъв опит, дори и да не го признават. Зависи от професията, някои работи са еднакви в цял свят. Ако си работил като инженер-ИСИ, например, търси по-ниски позиции в същата област, като техник или подобни. Някои работодатели са по-разкрепостени и наемат нови имигранти, които имат съответен опит и не е необходимо да хвърлиат средства и хора да ги обучават. Пък ако изобщо имате късмет да ви наемат някъде, и фирмата и сериозна, имате шанс да се издигате в службата.
Но ако си мислите, че с каквато и да е работа за 7$/час ще можете да живеете добре в Канада, по-добре не идвайте. Това прави около 800 на месец, само наема не може да си платите, където и да живеете. Не говорим за застраховки, коли, тел, интернет. Все още си мисля, че е глупаво хора с добри доходи в БГ да идват да си търсят късмета тука. Години ще минат да си възстановите стандарта от БГ, ако изобщо някога успеете. И не ми се слуша за кучетата и дупките по пътищата. Всичко зависи от мангизите. Канада е една голяма манипулация, и пирамида. Глобализация, липса на пазарна икономика и налагане на интерсите на богатите. Това е положението в цял свят, който е отишъл на майната си. Айде със здраве
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Не е вярно, който има добра провесия в БГ-то и е наистина професионалист има големи шансове като дойде тук бързо да се адаптира и също да е добре.
Естествено ако в БГ-то е бил връзкар или далавераджия и нищо не знае, няма да има големи шансове.

Това е истината не само за Канада ами и за всяка друга държава.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Pepon

Мнение от Pepon »

Lub0 написа:Не е вярно, който има добра провесия в БГ-то и е наистина професионалист има големи шансове като дойде тук бързо да се адаптира и също да е добре.
Естествено ако в БГ-то е бил връзкар или далавераджия и нищо не знае, няма да има големи шансове.

Това е истината не само за Канада ами и за всяка друга държава.

To i za cosmonavti ima rabota na Lunata, ako e za vapros, no samo za cosmonavti...
Vse pak ne prechi da pusnete edno resume :lol:

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Hi,
MOje da se probvash da stanesh security guard-tiha, spokojna rabota. Shte imash mnogo svobodno vreme, shte mojesh da uchish, da tarsish po-dobra rabota i prochee. Shte si na toplo, shte zapochnesh na 8-9dollara/chas. Sled 3 do 6 mesetza shte ti dadat 10-12/chas, shte imash health and dental insurance za teb i semejstvoto ti. Chisto shte vzemash mejgu 1300-2000 na mesetz, v zavisimost kolko chasa rabotish na sedmitza i kolko pravish na chas. RAboti se mejdu 43-60 chasa na sedmitza. Ako rabotish poveche ot 44chasa/sedmitza ti plashtat ostataka kato overtime. Primer, rabotish 50chasa/sedmitza na 10 dollara/chas: 44chasa*10=440, 6chasa*1.5(koefitzent za overtime)=9, 9*10dollara=90, t.e total bruto za sedmitza shte vzemesh 530.
Az rabotih za Initial Security. Preporachvam oshte Group 4 i Intercon Security. Kati popalvash application pishi, che si bil v armiyata i che, si rabotil kato security guard v BG. Nikoj ne proveryava kakvo si pisal, zashtoto ima golyamo tekuchestvo.
Cheers
Заключено