Статия за тези които тепърва ще кандидатстват за Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
filipne написа:Аз ли не се изразих правилно, ти ли ме разбра нкриво, не знам ...

Коя точно част от писаното от мен не ти стана ясно ?

Логиката ми е следната : Присъединяването на България е стъпка напред в правилна посока. Положителните резултати от това ще дойдат с времето, а не сега веднага. Но, причината за това да дойдат някога, е именно факта. че България ще стане член сега.

Ами прочети предходното мнение : " Да, да ще забогатееме, кой ли си вярва ? " Ако това не е нихилизъм то какво ?

Другите нации се скъсват да се хвалят и рекламират, дори и когато нямат с какво. Ние, българите,дори и нешо хубаво да се случи, го изкарваме лошо. Е за това ми беше думата !

Сега ти кажи какво е национален нихилизъм ? И дай примери.

Айде със здраве !
Филипе, ако беше се родил 20-30 години по-рано, сигурно щеше да станеш много добър политагитатор, като онези, дето ни обясняваха едно време как сме на прага на светлото бъдеще и как вървим към пълната победа на комунистическия строй, но първо трябва да преминем през трудните етапи на ранния, зрелия и не знам още какъв беше социализъм. :lol: :rotfl: :rotfl:

От тогава не понасям някой да ми говори за нихилизъм, когато не пърхам от възторг по "правата политическа линия". ;)

Ама ти си по-зле и от Stoni-то с неговите КОМУКРАКОЗИАНСКИ щуротии. Каква политагитация , какво светло бъдеще, какви 5 лева ? :shock:

Ти като искаш да овладееш някоя технология например, не полагаш никакви усилия, просто искаш сега и веднага да я знаеш и туй то. Да , ама не ! Не става така !

Ама какво общо има ЕС с комунизЪма ??? :shock: :shock: :shock:
nikito

Мнение от nikito »

филипе, аз не вярвам на кухи обещания. видиш ли, някой ще дойде да изсипе кофа с пари и как всичко щяло да цъфне върже. абе, пълни глупости.
ако горното беше вярно, защо досега умните глави горе не са направили нищо с което да подобрят положението тука. да не би да не можем, или да сме мързеливи, или глупави. нищо подобно.
мафия е тук. пълна мафия. окупирала е навсякъде и ако се репчеш ще те гръмнат като едното нищо.
а ако правиш бизнес и не им плащаш, пак ще те гръмнат.

нихилизъм ли? ти на лъжливо овчарче вярваш ли? щото аз не. само се надявам, ха дано тоз път да направи нещо. и Славейков го е написал много вярно човека, и не само той, и Алеко и Йовков и Пелин.
някой да е чел техните произведения?
сегашното поколение след 90 г. се подиграва с творбите им, а родителите им към които спадат всички родени около 65-72 г. изпитват отвращение към тях, защото са били карани насила да ги четат и то без разбиране, с промиване от Соц системата и изкривено тълкуване.
затова мисля не стават нещата. Българинът е стигнал до положението, че няма да повярва докато не види,........
и даже е спрял и да се интересува. освен от това дали не може да забегне на някъде.
и депресия го е налегнала. и как няма. след като без война преживяхме глад през 97, и какъв глад майка. направо не ми се сеща.
Aries

Мнение от Aries »

filipne написа:
MrGeek написа:
Филипе, не намесвай националния нихилизъм в политиката, ако обичаш, защото ставаш смешен по този начин. Националния нихилизъм е нещо съвсем друго. Влизането на България в ЕС си е чиста политика, която няма нищо общо с каквито и да било национални идентичности и доктрини, независимо че политиците се опитват да внушават противното (както едно време се пропагандираше същото по отношение на "братския Съветски Съюз"). :lol: :rotfl:
Аз ли не се изразих правилно, ти ли ме разбра нкриво, не знам ...

Коя точно част от писаното от мен не ти стана ясно ?

Логиката ми е следната : Присъединяването на България е стъпка напред в правилна посока. Положителните резултати от това ще дойдат с времето, а не сега веднага. Но, причината за това да дойдат някога, е именно факта. че България ще стане член сега.

Ами прочети предходното мнение : " Да, да ще забогатееме, кой ли си вярва ? " Ако това не е нихилизъм то какво ?

Другите нации се скъсват да се хвалят и рекламират, дори и когато нямат с какво. Ние, българите,дори и нешо хубаво да се случи, го изкарваме лошо. Е за това ми беше думата !

Сега ти кажи какво е национален нихилизъм ? И дай примери.

Айде със здраве !
Ало, ш-ш-ш, Патриота! Шо дириш у канатско?
mikemastercorp
Обратна връзка:

Мнение от mikemastercorp »

Момчета и момичета, аз предлагам да се сложи една голяма точка по тази тема, че така всеки ще има да изразява убежденията си до безкрай. Не си спомням кой беше го казал по следния начин: "Човек е толкова глупав, че никога няма да позволи друг да му казва кое е право и кое не", така че просто е безсмислено. Сами винждате, че не само Европа-та ще промени нещата. Проблемите са в самите нас... Когато се научим да подаваме ръка "друг другу" без да чакаме благодарности и още по-малко да се опасяваме, че след ръката ще ни налапат всички крайници (префразирам старата поговорка за подаването на пръстта), точно тогава нещата ще се пооправят. А за всички които чакат парите от Европата, за жалост мога да кажа следното: За нас няма да ги има, но за децата ни един ден ако успеят да се променят, със сигурност ще ги.

Имаше мутри, и борци, сега се прегрупираха и се самоизядоха пак поради тази българска логика за надмощие, така че винаги има място за промени и подобрения, но никои не му се ще да подава пръстта на човек, който наистина е готов да налапа цялата ръка, та може и глава и крак да изскубне.

Нека всеки си вярва или не, защото по-добре е да вярваш в нещо, отколкото да се рееш безверно :)
Az znam che ti znaesh che az znam :)
Аватар
c200

Мнение от c200 »

nikito написа:филипе, аз не вярвам на кухи обещания. видиш ли, някой ще дойде да изсипе кофа с пари и как всичко щяло да цъфне върже. абе, пълни глупости.
ако горното беше вярно, защо досега умните глави горе не са направили нищо с което да подобрят положението тука. да не би да не можем, или да сме мързеливи, или глупави.
nikito, и не можем, и сме мързеливи, и сме глупави. Затова Европата за нас ще бъде задължително хубаво нещо, защото е нужно някой да ни набива в тъпите глави кое е добро за НАС. Защото ние и румънците сме общо 30 млн., а Европата 300, ще сме им трудна хапка, но ще ни преглътнат. И тогава на всичките корумпирани и некомпетентни нещастници - митничари, ченгета, прокурори, лекари, даскали и прочее редова сган ще им се наложи да бачкат, за да си плащат сметките.
Гърците и португалците са така да се каже от нашата черга - малко мързеливички, малко мърлячи, обаче сега са част от Европа, може и да не е най-добрата, но все пак част. Ей това ще се случи и у нас, и то по-бързо от Гърция и Португалия, защото сега ще има и парички, за разлика от началото на 80-те. Само че те не са за нас, а за семе за праз, ако си спомняте вица :)
Ликуй народе, Европата иде!!!
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

nikito написа:сегашното поколение след 90 г. се подиграва с творбите им, а родителите им към които спадат всички родени около 65-72 г. изпитват отвращение към тях, защото са били карани насила да ги четат и то без разбиране, с промиване от Соц системата и изкривено тълкуване.
Не съм съгласна с твърдението - попадам във въпросната възрастова група, не съм карана насила да чета въпросните български класици, хората, с които съм се обграждала в продължение на години познават произведенията и ги цитират, когато е подходящо ... С една дума тези бг интелектуалци са на почит в моя кръг на приятели и познати. А човешки боклуци е имало винаги и ще продължава да има. Този вид култура и познание не са за масите, те са елитарни. Там беше грешката на соцобразованието: опитаха се да ги направят достъпни за всички, а както знаем хората не се раждаме еднакви (за съжаление и за оправдание на Дарвиновата теория). Който има късмета да случи с подходящ родител не се подиграва с класическите произведения в бг литература, другите не мога да ги мисля. Да се самообразоват и самовъзпитават. Моите деца дори и в Канада ще ги четат и вече ги четат.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

c200 написа:Защото ние и румънците сме общо 30 млн.
хихи, с200, колко ние - колко румънците ... тази групичка, която си обособил не ми изглежда много сплотена /даже в имиграция/, за да се пребори за общи цели :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Aries написа: Ало, ш-ш-ш, Патриота! Шо дириш у канатско?
Ало безродника ! Поради что се срамиш да се наречеш Българин ?

Нима в Канада няма патриоти ?
Аватар
c200

Мнение от c200 »

точно това казвам - не могат 30 млн. да осерат 300-милионната Европа, по-скора тя ще ги облагороди малко. Осен това от сите 30 млн. поне 80% са хора свестни и трудолюбиви все пак и се нуждаят само от малко шанс. Е, Европата ще ни даде този шанс.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

дада, коя е тази Европа, която щяла да ни даде шанс ... ако България /Румъния не ме интересува/ я приемат в ЕС, то е защото ще имат изгода от това, а не защото са добрички и искат да ни се вдигне жизнения стандарт и затова ще ни поднесат шанс под формата на парче от тортата :wink:

не съм много силна по математика, но колко процента са 30 от 300 мил. :) Знаеш я приказката, че една лъжичка лайна може да скапе кацата с мед.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:дада, коя е тази Европа, която щяла да ни даде шанс ... ако България /Румъния не ме интересува/ я приемат в ЕС, то е защото ще имат изгода от това, а не защото са добрички и искат да ни се вдигне жизнения стандарт и затова ще ни поднесат шанс под формата на парче от тортата :wink:
Да, Европа ще има изгода от това ( ама каква изгода ? Нали България е един донопробен боклук и нищо не става от нея ? Пък те и изгода ще имат даже ! :wink: ) . Но поради едно щастливо стечение на обстоятелствата и България ще има изгода от това. Ц200 е казал някои неща по въпроса.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Няма да се разпростра по въпроса за изгодата на ЕС да приеме България, само ще спомена че ставаме външна граница на съюза с всички неудобства от това - нелегална имиграция, задължения за спиране на пътя на дрогата навътре в съюза и тъй нататък .... На някой да му е хрумвал с какво се изхранват хората, които имат многобройни лъскави магазини в центъра на София /продажби каза ли някой :lol: / ?
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:Няма да се разпростра по въпроса за изгодата на ЕС да приеме България, само ще спомена че ставаме външна граница на съюза с всички неудобства от това - нелегална имиграция, задължения за спиране на пътя на дрогата навътре в съюза и тъй нататък .... На някой да му е хрумвал с какво се изхранват хората, които имат многобройни лъскави магазини в центъра на София /продажби каза ли някой :lol: / ?
Ами по тази логика Гърция, Италия, Испания, Португалия, Белгия, Франция и още много други са все "външни граници" - за справка вижте картата на Европа.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

krimon, тука се разминаваме, за теб чашата е наполовина празна, за мен - наполовина пълна. Не им броя печалбите на европейците, мисля си, че за България ще е добре и то повече, отколкото сама би постигнала. Може да е късмет, може да си играят "великите сили", не зная, а и честно казано - не ме интересува.
monkey

Мнение от monkey »

А аз си мислех, че това е форум "Имиграция в Quebec", а то било "Имиграция в EU и има ли почва у нас?" :D
Поне сменете името на форума, че ми изтекоха очите докато прочета всичко за да видя дали ще се каже нещо по действителната тема.
Заключено