фирма ЖАНА Е
kursove
ako ti trqbva samo belejka za 4asovete moje6 spokoino da si q vzeme6 i bez da si izkarala izpita
???
Извинявам се предварително за невежеството, но един въпрос за мен остана малко неизяснен.
Като четох изискванията за попълване на документи до Виена никъде не се споменаваше изпращането на документ, доказващ посещението на езиков курс или друг начин за изучаване на френски език и доказващ определени знания по него. Получаване на известие от Виена с изискване за изпращане на такъв документ според мен може да стане само след като документите вече са изпратени там и в случай, че точките не достигат на даден кандидат. А тези предварителни оценки за нивата са ми малко чудни. Нима курса за първо ниво в АФ покрива само изискваните 1/2???
Отделно предполагам, че всеки се занимава самостоятелно с езика и е нормално да е доста по-напред и спокойно да напише малко по-високи нива за владеене - например 4/4 или дори 5/5.
Мисле си, че точно на интервюто става ясно доколко преценката е била точна. 

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Разсъжденията ти са правилни и изводите абсолютно точни, userboard.
Никой не иска никакви документи за владеене на езика, освен в случай на недостиг на точки и то не много голям т.е. в случай на някакъв фал. Нивата по различните програми на езиковите курсове си нямат нищо общо с нивата за оценка познанията по езика на възрастните имигранти, които в разширен вид са дадени в този документ - Niveaux de compétence en français langue seconde pour les immigrants adultes, а в синтезиран вариант и в табличен вид тук - AUTOÉVALUATION EN FRANÇAIS ET EN ANGLAIS PARLÉS. Именно съгласно изискванията, дадени в тази непретенциозна табличка, се оценяват нивата на владеене на езика от всеки един кандидат-емигрант по света. Линковете към тези документи съм ги давал многократно, но някак си не се котират т.е. никой не ги приема на сериозно. Дето се вика: "Защо да ми е по-лесно като може да ми е по-трудно."
А иначе най-важното е какво ще покажеш на самото интервю, без значение къде, какво и колко време си учил.
Никой не иска никакви документи за владеене на езика, освен в случай на недостиг на точки и то не много голям т.е. в случай на някакъв фал. Нивата по различните програми на езиковите курсове си нямат нищо общо с нивата за оценка познанията по езика на възрастните имигранти, които в разширен вид са дадени в този документ - Niveaux de compétence en français langue seconde pour les immigrants adultes, а в синтезиран вариант и в табличен вид тук - AUTOÉVALUATION EN FRANÇAIS ET EN ANGLAIS PARLÉS. Именно съгласно изискванията, дадени в тази непретенциозна табличка, се оценяват нивата на владеене на езика от всеки един кандидат-емигрант по света. Линковете към тези документи съм ги давал многократно, но някак си не се котират т.е. никой не ги приема на сериозно. Дето се вика: "Защо да ми е по-лесно като може да ми е по-трудно."
А иначе най-важното е какво ще покажеш на самото интервю, без значение къде, какво и колко време си учил.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Какво ще кажеш за написаното в предходния постинг? Дали вече не е даден отговара на въпроса? Но някой май трябва да се потруди да го прочете.ramone написа:Задължително ли е да се представи документ за ниво на владеене на френски език? Аз бях на форума и не си спомням консула от Виена да е казвал нещо за подобен документ?!
Linko написа: Никой не иска никакви документи за владеене на езика, освен в случай на недостиг на точки и то не много голям т.е. в случай на някакъв фал. Нивата по различните програми на езиковите курсове си нямат нищо общо с нивата за оценка познанията по езика на възрастните имигранти...