фирма ЖАНА Е

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
itze

kursove

Мнение от itze »

ako ti trqbva samo belejka za 4asovete moje6 spokoino da si q vzeme6 i bez da si izkarala izpita
userboard

???

Мнение от userboard »

Извинявам се предварително за невежеството, но един въпрос за мен остана малко неизяснен. :? Като четох изискванията за попълване на документи до Виена никъде не се споменаваше изпращането на документ, доказващ посещението на езиков курс или друг начин за изучаване на френски език и доказващ определени знания по него. Получаване на известие от Виена с изискване за изпращане на такъв документ според мен може да стане само след като документите вече са изпратени там и в случай, че точките не достигат на даден кандидат. А тези предварителни оценки за нивата са ми малко чудни. Нима курса за първо ниво в АФ покрива само изискваните 1/2??? :roll: Отделно предполагам, че всеки се занимава самостоятелно с езика и е нормално да е доста по-напред и спокойно да напише малко по-високи нива за владеене - например 4/4 или дори 5/5. :D Мисле си, че точно на интервюто става ясно доколко преценката е била точна. 8)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Разсъжденията ти са правилни и изводите абсолютно точни, userboard.
Никой не иска никакви документи за владеене на езика, освен в случай на недостиг на точки и то не много голям т.е. в случай на някакъв фал. Нивата по различните програми на езиковите курсове си нямат нищо общо с нивата за оценка познанията по езика на възрастните имигранти, които в разширен вид са дадени в този документ - Niveaux de compétence en français langue seconde pour les immigrants adultes, а в синтезиран вариант и в табличен вид тук - AUTOÉVALUATION EN FRANÇAIS ET EN ANGLAIS PARLÉS. Именно съгласно изискванията, дадени в тази непретенциозна табличка, се оценяват нивата на владеене на езика от всеки един кандидат-емигрант по света. Линковете към тези документи съм ги давал многократно, но някак си не се котират т.е. никой не ги приема на сериозно. Дето се вика: "Защо да ми е по-лесно като може да ми е по-трудно."
А иначе най-важното е какво ще покажеш на самото интервю, без значение къде, какво и колко време си учил.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
ramone

Мнение от ramone »

Задължително ли е да се представи документ за ниво на владеене на френски език? Аз бях на форума и не си спомням консула от Виена да е казвал нещо за подобен документ?!
compaq

Мнение от compaq »

ramone написа:Задължително ли е да се представи документ за ниво на владеене на френски език? Аз бях на форума и не си спомням консула от Виена да е казвал нещо за подобен документ?!
Какво ще кажеш за написаното в предходния постинг? Дали вече не е даден отговара на въпроса? Но някой май трябва да се потруди да го прочете.
Linko написа: Никой не иска никакви документи за владеене на езика, освен в случай на недостиг на точки и то не много голям т.е. в случай на някакъв фал. Нивата по различните програми на езиковите курсове си нямат нищо общо с нивата за оценка познанията по езика на възрастните имигранти...
А иначе най-важното е какво ще покажеш на самото интервю, без значение къде, какво и колко време си учил.
Заключено