В края на август изпратих комплекта с документите си във Виена. В началото на септември получих отговор, в който се твърдеше, че документите са получени и че ще бъда поканена на интервю през втората половина на 2004 година. Аз търпеливо и с надежда зачаках. Но, уви, търпението не е най-силната ми страна и след известно време започнах да се безпокоя. Пуснах във Форума няколко пъти тема за дългоочакваните дати и повечето отговори ме съветваха да пусна един мейл до Виена и да запитам какво става с датата. Естествено, точно това направих. Изпратих любезно писмо, в което изразявах безпокойство, че поканата ми вероятно се е загубила и тъй като краят на 2004 година наближава, помолих отново да ми потвърдят датата на интервюто. На което обаче веднага получих кратък мейл с отговор, че ще бъда поканена на интервю при следващата мисия в София, която ще бъде НЯКЪДЕ ПРЕЗ АПРИЛ 2005 ГОДИНА!!! В този момент искам да попитам, има ли някъде указани срокове за продължителността на обработката на досиетата - сиреч, по колко трябва да чакаме на всеки етап от процедурата? Защото, доколкото си спомням, някой беше писал, че за покана за интервю се чака от 3 до 6 месеца! А от август 2004 до април 2005 година са МНОГО ПОВЕЧЕ, НАЛИ?