ПОКАНАТА ЗА ИНТЕРВЮ - МЕЧТА ИЛИ ОТЛОЖЕНА РЕАЛНОСТ???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Gerry

ПОКАНАТА ЗА ИНТЕРВЮ - МЕЧТА ИЛИ ОТЛОЖЕНА РЕАЛНОСТ???

Мнение от Gerry »

Ето накратко моята исторрия:
В края на август изпратих комплекта с документите си във Виена. В началото на септември получих отговор, в който се твърдеше, че документите са получени и че ще бъда поканена на интервю през втората половина на 2004 година. Аз търпеливо и с надежда зачаках. Но, уви, търпението не е най-силната ми страна и след известно време започнах да се безпокоя. Пуснах във Форума няколко пъти тема за дългоочакваните дати и повечето отговори ме съветваха да пусна един мейл до Виена и да запитам какво става с датата. Естествено, точно това направих. Изпратих любезно писмо, в което изразявах безпокойство, че поканата ми вероятно се е загубила и тъй като краят на 2004 година наближава, помолих отново да ми потвърдят датата на интервюто. На което обаче веднага получих кратък мейл с отговор, че ще бъда поканена на интервю при следващата мисия в София, която ще бъде НЯКЪДЕ ПРЕЗ АПРИЛ 2005 ГОДИНА!!! В този момент искам да попитам, има ли някъде указани срокове за продължителността на обработката на досиетата - сиреч, по колко трябва да чакаме на всеки етап от процедурата? Защото, доколкото си спомням, някой беше писал, че за покана за интервю се чака от 3 до 6 месеца! А от август 2004 до април 2005 година са МНОГО ПОВЕЧЕ, НАЛИ? :cry:
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: ПОКАНАТА ЗА ИНТЕРВЮ - МЕЧТА ИЛИ ОТЛОЖЕНА РЕАЛНОСТ???

Мнение от yaiuat »

Gerry написа:Ето .веднага .2005 година са МНОГО ПОВЕЧЕ, НАЛИ? :cry:
Не ти остава нищо друго освен да чакаш и да се надяваш. И разбирасе да търсиш алтернативни пътища за бягство от бг :?
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Re: ПОКАНАТА ЗА ИНТЕРВЮ - МЕЧТА ИЛИ ОТЛОЖЕНА РЕАЛНОСТ???

Мнение от p4eli4ka »

Gerry написа:Защото, доколкото си спомням, някой беше писал, че за покана за интервю се чака от 3 до 6 месеца! А от август 2004 до април 2005 година са МНОГО ПОВЕЧЕ, НАЛИ? :cry:
Според мен за покана наистина се чака до 6 месеца, НО...
Има разлика между това да чакаш 6 месеца за покана и това, интервюто ти да е с дата най-късно 6 месеца след пращането на документите. Ние чакахме покана за интервю 4 месеца и половина, а самото интервю беше 7 месеца и една седмица след датата на подаване на документите.
Не си само ти излъгана. Има много хора, които чакаха дата до края на 2004, но не я получиха. Миналата година беше същото. Имат си някакъв брой на сертификати, които могат да издадат за 1 година.
Има и нещо друго. Както вече знаеш, следващите интервюта ще са през април по административни причини, както някой беше писал скоро във форума. Нали местят консулството на нов адрес. А дай боже да стане и посолство :roll: Ако това е причината за забавянето, може само да се радваш.
Късмет от мен :wink: И се заредете с търпение и нерви. Тепърва ще разберете какво е чакане :?
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Gerry, разбрахме се, че който получи дата веднага ще се обади. Явно всички сме "в кюпа" и дати няма... :?
В мен, обаче, все повече се загнездва мисълта, че в София ще правят посолство[/b], не само консулство. Причините са няколко:
-Куриерска служба, с която сме контактували / :oops: няма да я кажа,да не прозвучи като реклама/,ни спомена че работата към Букурещ малко ще им олекне, понеже ще местят посолството в София;
-Наскоро във форума срещнах инфо, че в Отава/мисля :roll: / има Българско посолство.Обикновено това са взаимни спогодби: щом те са ни предоставили парче "канадски пай", ние също трябва да им върнем малко "българска баница" / :lol: :lol: :lol: ха-ха как прозвуча, ама нали наближава Коледа.../;
-Да не пренебрегваме и прекаленото забавяне на поканите за интервюта и най-вече факта, че датите ще са чак април .../на мен ми се струва, че ако наистина местят посолството, като нищо ще си откараме до май поне...дано съм лош пророк!!!_ :twisted: /;
-И не на последно- няма прецедент, т.е. не е едни да получат дати, а други -не...
Така,че горе главата! И го приеми от веселата страна: Поне тези от август би трябвало да сме от първите, които ще извикат,дано, дано,дано!!!!! :nut: :nut:
Изображение
pumpy

Мнение от pumpy »

tornado написа:Gerry, разбрахме се, че който получи дата веднага ще се обади. Явно всички сме "в кюпа" и дати няма... :?
В мен, обаче, все повече се загнездва мисълта, че в София ще правят посолство[/b], не само консулство. Причините са няколко:
-Куриерска служба, с която сме контактували / :oops: няма да я кажа,да не прозвучи като реклама/,ни спомена че работата към Букурещ малко ще им олекне, понеже ще местят посолството в София;
-Наскоро във форума срещнах инфо, че в Отава/мисля :roll: / има Българско посолство.Обикновено това са взаимни спогодби: щом те са ни предоставили парче "канадски пай", ние също трябва да им върнем малко "българска баница" / :lol: :lol: :lol: ха-ха как прозвуча, ама нали наближава Коледа.../;
-Да не пренебрегваме и прекаленото забавяне на поканите за интервюта и най-вече факта, че датите ще са чак април .../на мен ми се струва, че ако наистина местят посолството, като нищо ще си откараме до май поне...дано съм лош пророк!!!_ :twisted: /;
-И не на последно- няма прецедент, т.е. не е едни да получат дати, а други -не...
Така,че горе главата! И го приеми от веселата страна: Поне тези от август би трябвало да сме от първите, които ще извикат,дано, дано,дано!!!!! :nut: :nut:

това за баницата звучи прекрасно, но провери в калка страни Канада има посолство и съответно колко страни имат посолства във Отава и ще видиш че бройката не съответства. в края на годината обикновенно отлагат интервютата за следващата, поради изчерпване на сертификатите - бълдъза ми имаше същия проблем и я поканиха през февруари ако да пишеше края на 2003 година, така че търпение му е майката и свиквайте, че тук времето също изобщо не върви като си в ръцете на местната бюрокрация - тук времето няма стойност.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Добре бе Poumpy,
:lol: :lol: :lol: ние си търпим, к"во ли друго можем да направим !?!

Опитвам се само да навържа малко факти! 8)

Иначе ми е известно традиционното забавяне в края на годината....ама също така ми е известно и че чакането не ми е от силните страни....Е, виж ми ника..... :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Това за посолство е хубава перспектива
Това за дати за интервю 04.-05. 2005 лоша такава
НО питам се аз:ако стане така,дали ще се съкратят поне малко сроковете?Все пак Румъния отпада и т.н.
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Според мен по-логично е да се скъсят, ама знае ли човек :nenam: ....
Изображение
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

salut

Мнение от petia4444 »

zdraveite vsichki!
az sum na sushtoto polojenie,chakam si ot septemvri i tova e, niama pokana.....nishto che biax do kraia na 2004,niamame mnogo izbor,no vi obeshtavam che ako polucha neshto ot tam vednaga shte uvedomia vuv foruma,znam che ima mnogo xora koito se pritesniavat i chakat,no to ako beshe tolkova lesno vsichki ot bg veche shtiaxa da sa na canadska zemia
/tova beshe shega/pojelavam uspex na vsichki ,priatno posreshtane na kolednite i novogodishnite praznici i goliamo spokoistvie,znam che vsichko shte se naredi prosto ni triabva malko poveche vreme :wave: :partytime: :partysmiley:
Gerry

Мнение от Gerry »

Уви, изглежда нищо не може да се направи, нали? До април има цели 5 месеца, а аз вече се съмнявам, че април е правилният ориентир. Ами ако информацията за "април" излезе толкова вярна, колкото за "втората половина на 2004 година?"
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Може ли да се самоцитирам?!?:
tornado написа:Gerry, разбрахме се, че който получи дата веднага ще се обади. Явно всички сме "в кюпа" и дати няма... :?
....../на мен ми се струва, че ако наистина местят посолството, като нищо ще си откараме до май поне...дано съм лош пророк!!!_ :twisted: /;
........
Така,че горе главата! И го приеми от веселата страна: Поне тези от август би трябвало да сме от първите......
Изображение
Заключено