kakvo da pravia

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
natali

kakvo da pravia

Мнение от natali »

Zdraveite na vsichki.Predi tri meseca izpratihme parvite dokumenti v Viena, v koito osnoven kandidat e maga mi. Sled blizo edin mesec poluchihme potvargdenie che sa poluchili dokumentite i ako vsichko e nared chte poluchim pokana za interviu.Sega pristigna edno pismo adresirano do men v koeto pishe che ne mi dostiga trudov stag i v srok ot 60 dni ako ne dokaga protivnoto kandidaturata shte ni bade othvarlena.Dva dni predi da izpratim dokumentite vzeh diplomata za vishe obrazovanie "Specialna pedagogika-uchitel" i moge bi tova ni beshe greshkata che pisahme "profesia uchitel", bez da imam stag, no imahme predvid che maga mi e osnoven kandidat i ima tri godini stag po svoiata profesia. Moge li niakoi da ni kage, zashto poluchihme pismoto na moe ime sled kato osnoven kandidat e maga mi, i kak da napravim?Blagodaria vi predvaritelno.
Последно промяна от natali на Чет Окт 07, 2004 8:14 am, променено общо 1 път.
maryjoe

Мнение от maryjoe »

Kolko trudov staz imas?
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Можеш да опиташ с атестация за работа, в която да пише още трудов стаж, но пак зависи каква ви е специалността и трудовия стаж до момента.
Успех! :P
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Ако съпруга има достатъчно трудов стаж, най-вероятно става въпрос за поредната "грешка" на служителите в посолството, които си подхвърлят файловете. Моят съвет е (ако съпруга има необходимия стаж) да се опитате да контактувате с тези .... директно и да им обясните че са некомпетентни.

Знам че е не е лесно, но повечето от нас (без късметлиите) са минали по този път. Упоритостта се отплаща. :D

За мен лично това беше отдавна, така че някой с по-скорошен опит може да има по-добро решение. Успех!
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: kakvo da pravia

Мнение от yaiuat »

natali написа:Zdraveite na vsichki.Predi tri meseca izpratihme parvite dokumenti v Viena, v koito osnoven kandidat e maga mi. Sled blizo edin mesec poluchihme potvargdenie che sa poluchili dokumentite i ako vsichko e nared chte poluchim pokana za interviu.Sega pristigna edno pismo adresirano do men v koeto pishe che ne mi dostiga trudov stag i v srok ot 60 dni ako ne dokaga protivnoto kandidaturata shte ni bade othvarlena.Moge li niakoi da ni kage, zashto poluchihme pismoto na moe ime sled kato osnoven kandidat e maga mi, i kak da napravim?Blagodaria vi predvaritelno.
Ti kolko staj imash?
natali

Мнение от natali »

Samo da utochni: Dva dni predi da izpratim dokumentite vzeh diplomata za vishe obrazovanie "Specialna pedagogika-uchitel" i moge bi tova ni beshe greshkata che pisahme "profesia uchitel", bez da imam stag, no imahme predvid che maga mi e osnoven kandidat i ima tri godini stag po svoiata profesia. Blagodaria oshte vednag.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Логиката ви е била напълно погрешна, natali. Твоят стаж наистина не е от голямо значение (носи максимум 2 точки), след като съпругът ти е водещия кандидат, НО трябва да е поне 6 месеца минимум. Защото в правилника им са посочени само два варианта при оценяване стажа на съпругът/та на водещия канддат - а) от 6 месеца до 1 година и б) повече от 1 година. При вариант - по-малко от 6 месеца трудов стаж, кандидатурата просто не се разглежда.
Изхода сега е да си "осигуриш" този стаж от 6 месеца по някакъв начин - работила си докато си учила например. Няма значение този стаж по каква специалност е бил - важното е да е надлежен документа, който го удостоверява т.е. да си има подпис и печат.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Напълно съм съгласна с Linko :wink:
Аз също не съм водещия кандидат, но стажа за всички (водещи или не) трябва да е минимум 6 месеца и то по специалността. Послушай Linko и няма да сбъркаш.
Късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Aries

Мнение от Aries »

Хм, хора, разгледах много добре документа и никъде не видях
(seuil
éliminatoire=1)
при втория кандидат.
Пробвайте и на он-лайн теста. Попълнете една добра кандидатура и след това дайте на половинката най-ниските характеристики (даже и език нула) и ще видите, че кандидатурата ще мине.
Знам, че теста не е показател, но, както вече казах никъде не се посочва (поне аз не видях) минимално изискуеми условия за втория кандидат.
Проблема в случая може да идва, от това, че не събирате необходимите точки и при положение, че имаш този стаж те биха били достатъчни.
Или кандидатулата на мъжа ти може да не им се е сторила подходяща (не си споменала като какъв кандидатства) и да са решили да разменят кандидатите и затова да ти изискват този стаж (защото за основния кандидат има изискване от 6 месеца минимален трудов стаж)
natali

Мнение от natali »

Blagodaria za savetite, te sa mi ot polza. Ste se opitame da napravim neshto. BLAGODARI
Заключено