Според мен,водата не е лоша и за пиене става,но мъжа ми по навик си пие само преварена.Твърда е иначе и оставя бели петна по съдовете и най-вече по цветята ми,та затова специално за цветята почнах и аз да изварявам...
Големите магазини не са извън града,но май рядко се случва почти всички по-големи верижни магазини да са ти близко до жилището като при мен

Обикновенно се задоволяваш с по един-два вида хранителни магазини,които са по-близко.В българските квартали като че ли най-популярен е "IGA"-той обаче е най-скъп.Затова пък там има много национални магазинчета-руски,румънски,полски,в които има български стоки и хубави колбаси и сирена,а също и китайски да не забравяме...При всички случаи пазаруване без кола не си е работа,та колкото ще да е близко до дома.Не знам други как пазаруват,но ние обикновенно пълним багажника догоре веднъж седмично и не се разправям всеки ден...
С пазарите е май много по-зле...Ако има пазарчета,те са много мънички(с редки изключения) и съвсем нарядко.Изключенията са може би Жан Талон и за други не знам...А Жан Талон е може би най-известния пазар,но може да ти е толкова далеч,че за цяла година нито веднъж да не стигнеш до него поне да го видиш като мен
Затова пък китайския квартал ми е любим-там ходя за по-екзотични храни,а и цените не са лоши...
Щом си вегетарианец,един съвет от мен,първо се осведоми точно за него!Просто ще припаднеш от изобилието вегетариански продукти,за много от които не си и мечтал...Доста време ми коства да разбера кое за какво се използва и как се готви,и макар все още да познавам може би 1/100-на от това което се предлага,вече си имам любими неща,за които редовно се разхождам до там.