Кога да кацна в Монреал?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Кой месец е най-подходящ за установяване в Монреал

Януари
0
Няма гласували
Февруари
1
4%
Март
5
18%
Април
11
39%
Май
4
14%
Юни
3
11%
Юли
0
Няма гласували
Август
0
Няма гласували
Септември
3
11%
Октомври
0
Няма гласували
Ноември
0
Няма гласували
Декември
1
4%

Общо гласове: 28
kaleko

Кога да кацна в Монреал?

Мнение от kaleko »

Кога според Вас е най-подходящо човек да кацне и установи в Монреал?
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 10:50 pm, променено общо 1 път.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Трябваше на тримесечия да ги направиш :-)
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Що се майтапите въпроса си е доста сериозен и според мен ако не кацнеш в края на юни в Монреал си обречен на доста патила особено с намирането на свястна квартира на разумна цена. Първи юли е деня на масовото сменяне на квартири и седмица преди тази дата хубави вече на пазара няма. За зимата да не говоря имаше един приятел си търси квартира зимата да не ти разправям, за друг такъв търсих есента наквасих си кокалите и повече такива неща не правя. А за пролетта - ама каква ти пролет в Монреал март му предлагат на човека то до април месец с якета се разкарваме там още а юни внезапно става жега та не се диша. Недей слуша юни средата или края друг вариянт просто няма слушай патило.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Слушай shnorhela, иначе също Май е добре идея, ако някой ти намери квартира месец за месец, тамън ще имаш 2 месеца да огледъш кварталите преди да си наемеш квартира от 1ви юли.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
mama mia

Мнение от mama mia »

Ние дойдохме март.Не сме го мислили много просто така се случи,но се оказа добре.Зимата тук бе към края си,а и цените на самолетните билети бяха все още по-ниски.Ако има кой да те посрещне и приюти не е голям проблем кога ще дойдеш,но ако никой не те чака когато и да дойдеш все ще е зор(зимата по-голям зор естествено).
И също така ако дойдеш след средата на месеца-независимо кой- и подадеш документи за здравна карта, текущия месец се брой за цял така че това е в твоя полза.
Поздрав
Мама миа
Съединението прави силата!
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Подкрепям последното мнение. Ние също дойдохме в края на март. Най-удачно е да се пристигне тук в периода 20 март-20 юни.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Февруари-Март най-добре.Като дойдеш лятото всички курсове по езици са в отпуска и част от фирмите излизат в отпуска в края на юли,пък и ако си дошъл в началото на годината и си намериш работа към средата т.е след 2-3 месеца,ще ти върнат повече данъци защото почти цяла година си в Canada в смисъл необлагамият ти минимум за първата година зависи от това колко време си бил в страната.Според мен в края на май и юни е най-голямата лудница за търсене на квартири и по трудно се намират.Преди това можеи да намерисх нещо на съблет и да го вземеш и по ефтино дори.
Joy

Мнение от Joy »

Аз съм за септември-октомври. Лятото тук не се диша, новопристигнал сигуно няма да извади пачка за климатик, а и да си изкараш лятото на моренцето в България, какво по-добре... :roll:
Освен това, пъстрата есен тук наистина е най-хубавия сезон.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

JOY, говорим за практичност, а не за туризъм. :D
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Ние дойдохме в края на Април.Адаптацията протече перфектно - сега сме готови психически и за зимата.Още едно предимство - ако дойдете в този период и имате намерение да учите - спокойно ще си кандидатствате и запишете за есенния триместър.Няма да загубите ценно време.
А иначе лятото е идеалното време да се поогледа и поослуша човек и да свикне с някои канадски нрави.
Е, морето в Бг го изпускате, ама пък следващата година...ей я на Куба е на една крачка.
Joy

Мнение от Joy »

Таратор написа:JOY, говорим за практичност, а не за туризъм. :D
Аджък де! Нали и аз за практичност... :roll: Освен изброеното може да се вземе впредвид също така, че лятото няма курсове по езици, Кофи и тем подобни и работа се намира по-трудно... :roll:

Да, а кандидатстването за есенния семесър за моята програма е зимата (януари-февруари), така че...с пролетно пристигане не за всяка програма би се класирал човек...А за Куба повечето новоемигранти няма да имат възможност не само след една година, но вероятно и след още една, и след още една... :roll:

А по принцип, аз бих тръгнала веднага щом си получа визата без да избирам сезон (както всъщност и направих)... :roll: Колкото по-бързо се "гмурнеш", толкова по-рано ще изплуваш...
Аватар
c200

Мнение от c200 »

JOY написа:
А по принцип, аз бих тръгнала веднага щом си получа визата без да избирам сезон (както всъщност и направих)... :roll: Колкото по-бързо се "гмурнеш", толкова по-рано ще изплуваш...
Ей това събаря цялата анкета. Ха обяснете на някой с виза от края на ноември колко е хубаво да се идва май месец или на някой с виза от май колко е гадна жегата (чак пък толкоз :) )
Пък не съм чул някой да си е планирал получаването на визата
Така че заповядайте, хора живеят тук през цялата година и не всичките са туристи.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Когато и да кацнете големия х** все вас си чака.
Така,че тръгвайте колкото се може по-рано преди да е станало много студено.
Док...........
TROUBLEMAKER
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

JOY написа:Аджък де! Нали и аз за практичност... :roll: Освен изброеното може да се вземе впредвид също така, че лятото няма курсове по езици, Кофи и тем подобни и работа се намира по-трудно... :roll:
Според теб, в кой период от годината се предлагат най-много работа и квартири?
Заключено